Starity

Két nap múlva megérkezik Papp Csilla sikerkönyvének folytatása – interjú

2016. november 28. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy évvel ezelőtt jelent meg az írónő első regénye A másik oldalról címmel, két nap múlva pedig a kezünkben tarthatjuk a még izgalmasabbnak ígérkező folytatást. A könyvvel kapcsolatban – annak születéséről, esetleges folytatásáról – beszélgettünk Csillával.

hirdetés
Két nap múlva megérkezik Papp Csilla sikerkönyvének folytatása – interjú
Fotó: Tri Lite Studio

– Egy év telt el első regényed, A másik oldalról megjelenése óta, most pedig már majdnem elkészült a következő. Hogyan teltek az elmúlt hónapok?

– Tulajdonképp a regény már elkészült, igazából a nyomdában van, most már a gépek dolgoznak. Ezt megelőzően viszont sok munka volt vele, nem maga az írás a nehéz, hisz az jön magától, hanem inkább a finomítások és az utómunka. Ez a második rész ott kezdődik, ahol az első véget ért. Az első regény befejezésekor szinte azonnal elkezdtem írni a folytatást, de kis szünetet kellett tartanom, hisz megszületett a második gyermekem. Igazából nyáron dolgoztam vele a legtöbbet és szeptember 30-án adtam le a kéziratot.

– Mennyiben volt más a második könyv írási folyamata?

– Abszolút más volt, mert más élethelyzetben voltam. Most egy pici baba folyamatosan ott szuszogott mellettem, de nagyon szeret a klaviatúra kattogására aludni. Viccet félretéve. Maga az írás számomra egy eufórikus állapot, amikor átszellemülten a karaktereim bőrébe bújva gondolkodok, érzek és cselekszem. Sokszor még engem is meglep a cselekményszál alakulása. Ez a folyamat mindig ugyanolyan. Elkezdem átolvasni az előző éjszaka írottakat, majd fejest ugorva a történetbe folytatom. Az Álomgyár Kiadó nyár elején bekérte a szinopszist, ahol a történet alakulását leírtam, most visszaolvasva is látszik, hogy nem úgy alakultak az események, mint ahogy azt megterveztem. No, de az életünk is ilyen…

A második rész még izgalmasabbnak ígérkezik, mint az első! 

– Az eddigi tapasztalatokkal a hátad mögött könnyebb vagy nehezebb dolgod volt?

– Azt gondolom, hogy egy második rész megírása mindig nehéz feladat. Egyrészt van egy bizonyos elvárás az olvasóktól, és az ember magának is szeretne megfelelni. Minimális követelmény, hogy azt a szintet meg kell ugrani, amit az első részben megszokott az olvasó. Számomra belső késztetés volt, hogy esetleg még izgalmasabb legyen.

– Mire számíthatunk a folytatásban?

– Izgalom, dráma és szerelem egy kis erotikával fűszerezve.

– Hogyan alakul Hanna és Olivér kapcsolata?

– Ezt nem árulhatom el… Annyit azért előjáróban elmondhatok, hogy ehhez a részhez is készült egy trailer, amit statisztákkal forgattunk és a regényben szereplő eseményeket vettük fel. Szóval amit a spotban látunk az mind-mind szerepel a regényben.

– Mikor vehetjük a kezünkbe a regényt?

– November 30-án lesz a debreceni könyvbemutató, innentől lesz a könyvesboltokban is kapható a regény. Budapesten december 8-án mutatjuk be a könyvet a Garzon Caféban. Az események megtalálhatók a Facebook-oldalamon

– Számíthatunk harmadik részre? Ha nem, hogyan tovább? Tervezel más könyveket is írni?

– Nem hinném, hogy ezt folytatnám. Harmadik regényre mindenképp számíthattok, de az már nem Hanna és Olivér története lesz. Megpróbálom elengedni őket, bár nagyon nehéz lesz nekem is. Viszont elkezdtem írni a harmadik regényemet s engem már beszippantott az új sztori. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek