Starity

Visszavonul 2016 Forma–1-es világbajnoka

2016. december 02. 16:04   |   Szerző: kurrek

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatalmas hírt közölt a Forma–1 világával Nico Rosberg. Az újdonsült világbajnok az idei FIA-gála előtt közvetlenül jelentette be, hogy azonnali hatállyal visszavonul a Forma–1-ből.

hirdetés

Még mindig sokkban vannak a rajongók, akik még egy hete sem örülhetnek Nico Rosberg sikerének, máris rossz hírt kaptak, ugyanis a 2016-os világbajnok a bécsi FIA-gála előtt jelentette be, hogy végleg visszavonul a sportágtól. Elmondása szerint teljesült a legnagyobb álma és ezentúl több időt szeretne tölteni a családjával.

25 évet töltöttem el versenyzéssel és mindig is erről álmodtam

– kezdte Nico, aki hozzátette azt is, hogy vasárnap reggel már tudta, hogy ez lesz élete utolsó Forma–1-es futama Abu Dhabiban.

Toto volt az első, akivel először beszéltem róla, Vivian [a felesége – a szerk.] csak később szerzett tudomást a döntésemről.

A világbajnok tudja, hogy a családja sok mindent feladott azért, hogy ő ma itt tarthasson és ezért nagyon hálás nekik, épp ezért is gondolja úgy, hogy a csúcson kell abbahagyni és visszavonulni, hogy több időt tölthessen velük. Nico azt is elmondta, hogy soha sem fog visszatérni, ebben biztos és ez később sem fog változni.

Már csak az a kérdés, hogy a Mercedes kit választ a német helyére. Rosbergnek ugyanis 2018-ig volt érvényes szerződése és a csapat nem számolt azzal, hogy hirtelen új versenyző után kell nézniük. A lehetséges esélyesek között van a tartalékpilóta Pascal Wehrlein és Esteban Ocon is, akinek bár van már szerződése 2017-re, a Mercedesnek nem okoz gondot megszerezni. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek