Starity

Így ünnepelte 35. születésnapját a pophercegnő

2016. december 03. 16:04   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Britney Jean Spears, a pop koronázatlan hercegnője, december 2-án betöltötte 35. életévét.

hirdetés

Ártatlan bájával és tökéletes mosolyával nyerte meg a közönséget: sokan az amerikai álomnak nevezték

Bájos tinilányként robbant be a köztudatba Britney Spears, aki több évtizedes sikeres pályafutása alatt kivívta magának a pophercegnő címet és valódi élő legendaként tartják számon.

Britney 1981. december 2-án látta meg a napvilágot Mississipi államában, Jamie Spears és Lynn Brigdes gyermekeként. A déli Lousianaban nőtt fel, így kedvességét a város hangulatának is köszönheti. A családban második gyermekként született, bátyja Brian, majd húga őt követte húga, a szintén előadó Jamies Lynn.

Karrierjét ő is a Disney csatornán található Mickey klubban kezdte Christina Aguilera és Justin Timberlake (későbbi partnere) mellett. 

Karrierje során kilenc eredményes stúdiólemezt és megannyi válogatást adott ki, olyan időt álló slágerekkel, mint a Baby One More Time, Oops!...I Did It Again, Toxic, Womanizer, Lucky, I'm A Slave 4 You, Gimme More, Piece of Me, If U Seek Amy, 3, Criminal, I Wanna Go vagy a legújabb Make Me...

Magánélete nem volt zökkenőmentes: randizott korábban Justin Timberlake-kel, akik hamar kiérdemelték az álompár jelzőt, majd 2004-ben házasságot kötött Las Vegasban régi barátjával, Jason Alexenderrel. Válásuk után Brit megismerkedett Kevin Federline-nal, akinek két évig volt a felesége, s ez idő alatt két fiúgyermekük született: Sean Preston 2005. szeptember 10-én, és Jayden James 2006. szeptember 12-én látta meg a napvilágot.

Életútja sok fiatal számára inspiráló, hiszen 2007-ben megjárta a poklot, miután férje, Kecin elhagyta: Hollywood „tökéletes” üdvöskéje összeomlott a nyomás alatt, leborotválta a haját, és megtámadta az őt követő paparazzikat.

A szexikon teljesen kifordult magából

Spears hosszú utat tett meg mentális egészsége érdekében, s, hogy példaértékű anya lehessen  előző frigyből született gyermekei számára – akiket el akart tőle perelni egykori kedvese.

Britney teljesen összeomlott, miután Kevin elvitte a fiait. Nem evett, nem ivott. Ő a gyermekeiért él, ha elveszti őket, azt nem éli túl

– nyilatkozta akkori partnere.

Spears még 2007-ben próbált visszatérni az MTV Video Music Awardson, ahol korábban, 2001-ben, karrierje történelmének legikonikusabb előadását tette az I'm a Slave 4 You dalával. A performánsz azonban kudarcba fulladt, hiszen Britney elfelejtette a szöveget, a táncot és sokak szerint részeg is volt.

Mentálisan sem volt teljesen stabil, sokszor elsírta magát interjúk közben:

Beszélek, de úgy érzem, senki nem hallja meg, amit mondok

– árulta el könnyek közt a depresszióval küzdő énekesnő.

Ezt az időszakot ihlette a rajongói által legkedveltebb lemez, a Blackout, ami kétségtelenül Spears legtüzesebb korongja.

Akár egy főnix: Britney a 0-ról kezdte újra

Hosszú éveket járt be a felépülés útján a poplegenda, azonban 2008 végére már láthatóan jobban volt: kiadta a letisztult Circust, ahol fekete hajkoronáját ismét a szőke fürtök váltották.

Ha Britney túlélte 2007-et, te is fel tudsz ma kelni

– olvasható ez a sor sok mémen.

Spears mára teljesen egészséges, s boldog: két fiával él Los Angelesben, vagy éppen Las Vegasban, ahol saját rezidenciát készített számára a Planet Hollywood – természetesen a bulikat messziről kerüli.

Májusban fellépett az American Music Awardson, amivel hivatalosan is bejelentette a visszatérését a Britney Jean éra után, és egy 8 perces szettben elevenítette fel eddigi legnagyobb sikereit, megmutatva a világnak: bomba formában van!

Instagramján ma már leginkább motiváló idézeteket, fiairól felvételeket, vagy éppen a pophercegnő által viccesnek gondolt képeket találhatunk.

2016-ban kiadta 9. stúdiólemezét a Gloryt, s mindeközben Millennium-díjat kapott a Billboardtól.

Britney és családja: Sean & Jayden

Emellett 2007 óta először visszatért a VMA színpadára is fellépni, ahol felcsenüld a Make Me slágere G-Eazy oldalán. Novemberben kiadta legújabb kislemezét, a Slumber Partyt Tinashéval.

Britbrit meghitt ebéddel ünnepelte a nagy napját szűk családi körben, amiről csak egy fotó került fel az internetre.

Instagram

A legenda emellett csatlakozott aznap Jingle Ball fellépőkhöz új dalával, így Bruno Mars, Justin Bieber, Meghan Trainor, Fifth Harmony, Diplo, Alessia Cara, Lukas Graham, Daya és Niall Horan mellett láthatjuk egy színpadon.

Boldog születésnapot kívánunk neki!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek