Starity

Elhunyt a Trónok harca sztárja

2016. december 07. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az HBO sikersorozatában Aemon Targaryen mestert alakító színész tegnap fél 11-kor hunyt el.

hirdetés
Elhunyt a Trónok harca sztárja
Fotó: HBO

Peter Vaughan hosszú, teljes életet élt, karrierje pedig mindvégig töretlenül szárnyalt. Ügynöke, Sally Long-Innes megerősítette, hogy a színész kedden, délelőtt fél 11-kor, szerettei körében hunyt el 93 éves korában.

Peter karrierje az 1950-es évek közepén vette kezdetét, pályafutása során pedig számtalan sikersorozatban és nagyszabású filmben szerepelt, így láthattuk őt az Elátkozottak faluja, a Halálos hajsza, a Barbár messiás, a Megtorlás, a Sittre vágyva, a Nászéjszaka kísértetekkel, A Harmadik Birodalom és A nyomorultak című produkciókban. 2011-ben lett ismét felkapott, amikor megkapta Aemon Targaryen szerepét a Trónok harcában, akit mindösszesen 11 epizódban láthattunk. Munkásságát egy RTS- és egy BAFTA-jelöléssel jutalmazták, ám díjat végül nem sikerült bezsebelnie.

Magánéletét tekintve boldog volt: első feleségét, Billie Whitelaw-ot 1952-ben vette el, 14 évvel később azonban elváltak. Ezt követően jött az életébe a majdani második feleség, Lillias Walker, akivel haláláig szeretetben éltek – közös gyermekük nem született, de együtt, a legnagyobb egyetértésben nevelték a nő korábbi kapcsolatából született lányát, Victoria Burtont.

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek