Starity

Idén is gyászoltunk! Ezeket a sztárokat veszítettük el 2016-ban

2016. december 09. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy minden évben, idén is rengeteg tehetséges előadóművészt veszítettünk el. Őket hoztuk el nektek a teljesség igénye nélkül.

hirdetés

David Bowie (1947. 01. 28. – 2016. 01. 10.)

A glam rock királyaként is számon tartott zenész két nappal 69. születésnapja után, január 10-én távozott az élők sorából. Ekkor már másfél éve küzdött a májdaganattal, ami végül győzedelmeskedett fölötte.

Legjelentősebb művei

  • Filmek / Sorozatok: Dzsigoló; Abszolút kezdőknek; Az éhség; Twin Peaks: Tűz, jöjj velem!; Vadnyugati bosszúállók; A graffiti királya; Életigenlés
  • Dalok: Blackstar; Lazarus; Heroes; Rebel Rebel; Valentine's Day; Let's Dance

Alan Rickman (1946. 02. 21. – 2016. 01. 14.)

A Golden Globe- és BAFTA-díjas színész négy nappal Bowie halála után tért örök nyugovóra – az ő halálát is a rákkal vívott harcban való elgyengülés okozta. Kollégái és rajongói több ízben is szívszorító búcsút vettek tőle.

Legjelentősebb művei

  • Filmek / Sorozatok: Harry Potter-sorozat; Igazából szerelem; Drágán add az életed!; Takard el a szemem; Raszputyin; Dogma; Parfüm: Egy gyilkos története; Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya; Dől a moné; Az élet ára

Prince (1958. 06. 07. – 2016. 04. 21.)

A legendás énekes 57 éves korában hunyt el, holttestére otthonában bukkantak rá és kezdetét vette a nyomozás, melynek során kiderült: halálát opiáttúladagolás okozta. Prince fentoniltartalmú fájdalomcsillapítót szedett, melynek ópiáttartalma jóval magasabb a morfiuménál, így halálát balesetnek nyilvánították.

Legjelentősebb művei

  • Filmek / Sorozatok: Bíboreső; A telihold alatt; Az irkafirka híd
  • Dalok: Purple Rain; Cream; Let's Go Crazy; Little Red Corvette; When Doves Cry

Muhammad Ali (1942.01.17 – 2016.06.03.)

A 74 éves világhírű ex-boxoló és aktivista Parkinson-kórral küzdött, amikor nem sokkal halála előtt légzési nehézség panaszával szállították kórházba, ám életét megmenteni sajnos nem tudták. 

Legjelentősebb művei

  • Filmek / Sorozatok: A legnagyobb ököl; Freedom Road

Christina Grimmie (1994. 03. 12. – 2016. 06. 10.)

A The Voice című tehetségkutató műsor által ismertté vált fiatal tehetség június 10-én, az orlandói The Plaza Live-ban adott fellépése után lelte halálát, amikor egy őrült ámokfutó négy lövéssel leterítette őt autogrammosztás közben. Christina mindössze 22 éves volt.

Legjelentősebb művei

  • Dalok: Tell My Mama; Feelin' Good; Advice; Must Be Love; Liar Liar

Mészáros Michu (1939. 10. 01. – 2016. 06. 13.)

A Mészáros Mihály néven született magyar származású előadóművész főként az Egyesült Államokban volt ismert, hírnevét Alfnak köszönheti. Június 13-án, a kórházban érte a halál, néhány nappal azután, hogy menedzsere eszméletlenül talált rá. Michu évekkel ezelőtt stroke-ot kapott, amiből soha nem gyógyult fel teljesen, így vélhetően ez is közrejátszott halálában.

Legjelentősebb művei

  • Filmek / Sorozatok: Alf; Freaked; Pee Wee nagy kalandja; Sátánfajzat – Warlock 2.

Ann Morgan Guilbert (1928. 10. 16. – 2016. 06. 14.)

A Dadus sztárja szintén júniusban távozott közülünk – fenti kollégái többségéhez hasonlóan ő is a halálos kórral, a rákkal küzdött. 87 éves volt.

Legjelentősebb művei

  • Filmek / Sorozatok: A dadus; Meg-boldogulni; Még zöldebb a szomszéd nője; Kisvárosi rejtélyek; The New Andy Griffith ShowThe Dick Van Dyke Show

Ron Lester (1970. 08. 04. – 2016. 06. 17.)

A Prérifarkas Blues című filmmel ismertté vált színészt 45 éves korában érte a halál máj- és veseelégtelenség miatt. Nehezen működő szervei végett hosszú ideje kórházi ápolásra szorult, az intenzív osztályról épp a halála előtti napon engedték ki.

Legjelentősebb művei

  • Filmek / Sorozatok: Hamm Burger; Prérifarkas Blues; Popular; Már megint egy dilis amcsi film

Anton Yelchin (1989. 03. 11. – 2016. 06. 19.)

Az orosz származású amerikai színész saját birtokán, balesetben vesztette életét június közepén. Barátai a kapu és autója közé szorulva találtak Antonra, halálának ügyében nyomozás indult – szerettei be is perelték a járművet gyártó Fiatot.

Legjelentősebb művei

  • Filmek / Sorozatok: Star Trek: Mindenen túl; Testvéri kötelék; Sodródva; Halhatatlan szeretők; Odd Thomas – A halottlátó; A hódkóros; Terminátor – Megváltás; ÍGy nőttem fel

Bud Spencer (1929. 10. 31. – 2016. 06. 27.)

Az ismert olasz filmsztárnak még életében többször halálhírét keltették, ám idén sajnos valóban elhunyt. A szomorú hírt fia jelentette be, a színészt világszerte meggyászolták. Bud egyébként nagyon szerette a magyarokat – első Oscar-díjunkhoz személyesen gratulált a Facebookon.

Legjelentősebb művei

  • Filmek / Sorozatok: Piedone, a zsaru; Az angyalok is esznek babot; Akit Bulldózernek hívtak; Banános Joe; Aladdin; Az ördög jobb és bal keze; Különben dühbe jövünk; Bűnvadászok; Kincs, ami nincs; Nincs kettő négy nélkül; Bunyó karácsonyig

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek