Starity

Feltörekvő márkák nyomában: OFRA Cosmetics – leteszteltük!

2016. december 13. 14:02   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szépségápolási cikksorozatunkban ezúttal az OFRA Cosmeticsszel ismerkedhettek meg.

hirdetés

Kik ők?

Az OFRA Cosmetics eredetileg professzionális felhasználásra készült, csakúgy, mint a MAC Cosmetics. A márka 1979-ben indult el Ofra és David munkássága alatt, és mivel egyre nagyobb népszerűségnek örvendett, így kereskedelmi forgalomba hozták 1998-ban. Napjainkban az OFRA Cosmetics egy nemzetközileg elismert márka, s a YouTube beauty guruk kedvence (Nikkie Beauty, Kathleen Lights, Manny Mua...). A cég emellett dolgozott már együtt a  Miss Universe-zel, olimpiai bajnokokkal, politikusokkal, és természeteen celebekkel.

Híres YouTuber az OFRA Cosmetics termékeiben / NikkieTutorials

A kozmetikumok teljesen vegának, így a minőség nem követel ártatlan életeket, azonban teljesen bőrbarátok.

Megfizethető luxus

Fotó: Starity

A márka küldött nekünk egy csomagot a legfelkapottabb termékeikből, hogy a magyar sminkrajongókkal megismertessük őket – hiszen most már nemzetközileg is szállítanak –, így nézzük, mit rejtett a doboz:

  • négy absolute cover alapozó (1-es, 4-es, 6-os és 8.5-ös árnyalatban -» a márka minden bőrszínre gondol)
  • pirosító (árnyalat: charm)
  • púder (pressed banana powder)
  • hét folyékony rúzs (Brooklyn, Laguna Beach, Pasadena, Tuscany, Hypno, Bel Air, Atlantic City)
  • gél állagú fekete szemtus & szemöldök formázó (khaki árnyalat)
  • bronzosító (Americano)
  • highlighter (Rodeo Drive)
  • paletta (OFRA PROFESSIONAL MAKEUP PALETTE- EYESHADOW)

Összességében el kell mondanom, ezek az eddigi legjobb sminktermékek, amiket valaha használtam. Hihetetlenül pigmentált minden, kellően krémes, mégis matt finish-t biztosít, és a „blending” / „összemosás” gyerekjáték. Emellett én nagyon szeretem, ha az adott termék valamilyen jó pofa elnevezést kap, így külön örültem a kis címkéknek. A személyes kedvencem a „Rodeo Drive”, hiszen az egyik kedvenc filmem a Micsoda nő!.

Ha valaki érdeklődik a sminkelés iránt és szeret új dolgokat kipróbálni, amivel egy kis luxust csempészhet a minden napjaiba, annak érdemes tovább olvasnia!

Termékekről részletesen

 

  • Alapozó

Az eddigi legvizesebb alapozóm, azonban nevéhez eleget téve, valóban teljes fedést biztosít és nevetségesen kevés is elég belőle! Meglepődtem, hogy az állaga mellett mennyire jól működik az arcon, hamar felveszi a bőr menetét, nincs túl olajos hatása és tényleg két pötty is elég, hogy kiegyenlítse a bőr színét. Én szerencsésnek mondhatom magam, mivel tiszta az arcbőröm, így én az alapján tudok dönteni, hogy a legutóbbi L'Oreal alapozómmal ellentétben ez nem érződik túlságosan nehéznek, nem darabos az orr környékén vagy a redőknél, hanem valóban egybeolvad a viselőjével.

Értékelés: 5/5

  • Pirosító

Pressed Blush: Charm / 29.95$

Abszolút kedvenc! Az árnyalat kicsit bronzos, így tökéletesen egybeolvad a bronzosítóval, finom menetet képezve. Pigmentált, könnyen felvehető az ecsettel, azonban egyáltalán nem porzik, így nem szóródik sehová. Próbáltam drogériás és high-end ecsettel is, mindkettővel tökéletesen működött. Az arcon az első finom vonal után „természetes” pirospozsgás-hatást gyakorol.

Értékelés: 5/5+

  • Púder

Pressed Banana Powder / 15$

A különlegessége ennek a terméknek abban rejlik, hogy enyhén banán illata van, mivel annak a felhasználásából készült. Multifunkcionális sárgás árnyalata végett: a honlapon leginkább a szem alá ajánlják, de felhasználható akár szemhéjfestékként is.

A termék maga kisebb, mint amilyet én preferálok egy púdernél (körülbelül akkora, mint a tenyerem közepe), mert az ecsetet nehezen tudom belemártani. Valóban a szem alatt működik a legjobban, szépen kiemeli a sminket, és a sárgából semmi nem látszik, teljesen lemattítja és kivilágosítja az alapozót, annyira, amennyire kell. Azonban szerintem olyan, mint a legtöbb púder, nagy wow-hatást, mint például a pirosító, nem gyakorolt nálam. A dolgát szépen elvégzi.

Értékelés: 5/4.5

  • Bronzosító

Americano Bronzer / 35$

Elnevezés szerintem nagyon aranyos, és a termék is fantasztikus. A honlapon található képpel ellentétben viszont sokkal sötétebb, aminek én örülök, mert az olyan típusú bronzosítókat preferálom. Az apró csillámok benne felvíve nem zavaróak, nem is látszanak, inkább egy naturális ragyogást biztosítanak. A website azt ajánlja, hogy egy nagyobb ecsettel vigyük fel a terméket a természetes bronz hatásért.

Én ezt használom kontúrra is, így először egy kontúr laposecsettel húzom meg a két vonalat, majd egy nagy púderecsettel eloszlatom, elsimítom a széleket, majd egy kis terméket felvéve körbetapogatom vele a bronzosítani kívánt felületeket is. A bőrrel szépen egybeolvad, nagyon jól dolgozik a pirosítóval.

Értékelés: 5/5

  • Highlighter

Rodeo Drive highlighter / 35$

Sajnos nem értek még ahhoz, hogy adjam vissza a képeken a highlightert, azonban ez a produktum is egy újabb fantasztikus alkotás az OFRA-tól. A legyező szerű vagy éppen egy sima pufi ecsettel is tökéletesen működik. Lehet vele egy nagyon könnyed csillogást / kiemelést adni vele az arccsontnak, vagy éppen lehetünk vele extra dramatikusak is, ami most nagyon menő az Instagram világában.

A termék maga kellően krémes, nem porzik, azonban az arcon nem érződik nehéznek. Az eddigi highlightereimmel ellentétben ez végre egész nap fent maradt, látszott, nem mászott el sehová – ez egyébként a többire is igaz.

Értékelés: 5/5

  • Szemöldök / szemtus gél
Második próbálkozás után

Eyebrow gel: Khaki 26.60$ / Fixline Eyeliner Gel 17$

Ez az első gél állagú termékem mind szemöldök, mind szemtus formájában, így nagyon izgatott voltam, hogy kipróbálhattam őket. Összehasonlítani nem tudom így semmivel, azonban abszolút első hatás benyomást tudok róla írni. Mindkettőhöz egy vékony szemöldök / szemtus ecsetet használtam.

A szemöldökömet már egy jó három hónapja „növesztem”, hogy vastagabb legyen és tényleg csak a „muszáj” szálakat szedtem ki, azonban a gél új dimenziókba varázsolta az arcomat és szemöldököm formáját. Rengeteg YouTube-videót néztem, hogy kell elkészíteni a tökéletes „full brow”-t, így az alapján álltam neki. A termék maga nagyon krémes, így van időnk formázgatni, mielőtt teljesen mattra szárad – így nem igényel utófixálást. Egész nap fent marad úgy, ahogy te megálmodtam, s azon sem kell izgulnod, ha megvakarod a szemöldököd, eltűnik vagy elmosódik.

A tökéletes fekete és a tökéletes tusvonal nyomában

A szemtusról ugyanezt tudom elmondani. Én a suliba is mindig cicás szemeket csináltam magamban, tehát a tusvonal egy gyengepontom, nagyon fontos számomra, hogy úgy álljon, ahogy én szeretném. A kedvencem a klasszikus hollywood-i „monroes” vonal, és tényleg addig ülök felette, míg tökéletes nem lesz. Ha egész életemben egy sminket viselhetnék csak, valószínűleg az a tus lenne. Ez a gél roppant egyszerű, jól kenhető, extrémen pigmentált, igazán mély fekete, és mattra szárad, nem fényes egy kicsit sem, így hozza magával a fent említett varázst, amit mindig szerettem volna. Az ecsettel az elején meggyűlt a bajom, de aztán ráéreztem a technikájára. Pici kell belőle, csak az ecset hegyére, így remélem, sokáig elég lesz.

Értékelés: 5/5+

  • Folyékony rúzs

Long Lasting Liquid Lipstick: Brooklyn, Laguna Beach, Pasadena, Tuscany, Hypno, Bel Air, Atlantic City / 19.90$

A formula nagyon jó, kényelmes az applikátorral dolgozni, és valóban nem igényel szájceruzát, ha kellő figyelemmel visszük fel. Én azt hittem, mattra szárad, mint az eddigi folyékony rúzsaim, azonban nem, így olyasmi, mintha egy állott krém lenne a szádon. Ezt az elején furcsállottam, aztán elolvastam a honlapon a leírást, ahol megerősítették, ennek így kell lennie, szóval megnyugodtam és ez alapján teszteltem. Itt olvasható az is, hogy E-vitamint tartalmaznak a rúzsok, így ápolják is a szánkat viselés közben és nem szárítanak.

Képen: Atlantic City rúzs / full OFRA make-up vacsora után

A hét színben, amit kaptam, található rózsaszínes, illetve barnás rúzs, sötétbarna és bogyós vörös is. A személyes kedvencem az Atlantic City, ami az utolsó a felsorolásban. A szín nagyon hasonlít a MAC ikonikus Ruby Woo árnyalatára, csak ez krémes, és valamivel könnyebben dolgozható. Ami teljesen meglepett például ennél a színnél is, hogy nem csomósodott a nap folyamán, illetve ebben mentem a minap karácsonyi estre, ami egy vacsorát is foglalt magába. Camembert sajtot ettem áfonya lekvárral, így számítottam arra, hogy a rúzs megkopik legalább a szám belsejében, s étkezés után újra kell kennem. Az újrakenés azonban a mattra száradó folyékony rúzsoknál trükkös, mert a második réteg után nehéznek érződnek, elkezdenek darabolódni az ajkainkon és tényleg nem egy kellemes látvány. Amilyen tartósak, annyira kellemetlen tud lenni a korrigálásuk. Azonban teljesen sokkolt a végeredmény, hiszen ez a rúzs egy kicsit sem kopott meg, se belül, se kívül, sehol! Én nem tudom, mit raknak bele, hiszen lemosni könnyű, tényleg nem szárad meg teljesen, azonban elfogyaszthattam benne egy komplett vacsorát és ott maradt az ajkaimon.

Édesanyám pedig munkába (kozmetikus) viseli a Bel Air rózsaszínes, nude-os árnyalatot, és ugyanezt tapasztalta: este mikor hazaér, még mindig az ajkán található a termék 8, de akár 9 óra elteltével is.

Értékelés: 5/5+

  • Paletta

Professional Makeup Palette– Eyeshadow / 79$

Mikor megláttam a csomagban a palettát, nagyon örültem, mert már nagyon régóta vágytam egy professzionális, több színt tartalmazó darabra, és ebben a produktumban nagyon jól és logikusan vannak felépítve az extrém színeken át a teljesen hétköznapi nude-ig. Az ára kicsit borsos, azonban a cikk alján találhattok egy 30%-os kupont, illetve mérlegelve azt, hogy körülbelül egy A5-ös palettáról beszélünk 20 színnel, talán annyira nem is vészes, hiszen a MAC-ben például egy szemhéjpúder 6500 forinttól kezdődik, így egy 20 darabos paletta összeállítása 130 ezer forintba kerülne.

A szettben találkozunk matt és csillámos / szaténos színekkel is, így hétköznapi mellett drámát is alkothatunk. Nekem különösen tetszik, hogy a többi palettával ellentétben itt nemcsak egy árnyalatra fókuszáltak, hanem több megbújik benne.

Fotó: Starity.hu

Lehetőségek szín dominálása szerint:

  • bronzos smink
  • arany smink
  • csokoládé barna smink
  • burgundi smink
  • lilás smink
  • pezsgő árnyalatú smink
  • khaki s zöld smink
  • farmer kék s visszafogott smink
  • hétköznapi, naturális smink
  • füstös drámai smink
  • matt smink
  • csillogó, ragyogó smink
  • stb

Felhasználásának tényleg csak a fantáziánk szabhat határt. Én magamon a melegebb árnyalatokat kedvelem, így a leggyakrabban az arany és a csokoládé barna színekbe nyúltam, amiket fehérrel emeltem ki a szemem belső sarkában. A szemöldökcsontomra pedig a pezsgő színt használtam highlighterként.

A színek nagyon erősen pigmentáltak, éppen csak bele kell mártanod az ecsetet, így a paletta hosszú távon a barátod lehet. Természetesen jól dolgoznak egymással – ilyen árban ez elvárható –, kellemesen krémesek, nem potyognak a szem alá (sem drogériás, sem high-end ecsettel), és percek alatt kellemes, gazdag szemeket varázsolhatunk vele.

Értékelés: 5/5+

Kedvezmény

Mivel Magyarországon még abszolút nem elterjedt a cég híre, s szeretnék, hogy minél több emberhez eljuthasson a nevük nálunk is, így készítettek a számotokra egy kedvezményes kódot.

A STARITY30 felhasználásával a végösszegből 30% lejön (így például a paletta 55 dollára jön ki, míg egy rúzs 13 dollárra).

Cikksorozatunk előzé részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek