Starity

10+1 karácsonyi kpop-dal

2016. december 15. 15:03   |   Szerző: Pocok2001

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A karácsony közeledtével ideje ráhangolódni az ünnepekre. Lássuk, hogy egy kpoppernek milyen dalokkal érdemes hozzáfognia!

hirdetés

1. SMTOWN - Santa U Are The One 

A 2011-es dalt a Super Junior énekelte föl a teljes SMTOWN-nak: megjelenik a klipben a Girls' Generation, az f(x), a TVXQ, a SHINee... Nem hiányozhat egy lejátszási listáról sem!

2. SHINee - Winter Wonderland

A SHINee alig két hete örvendeztette meg a rajongókat gyönyörű téli számukkal. Klipjéről is rögtön a mesés téli esték jutnak eszünkbe! Különlegessége, hogy még a főrapper is énekesi szerepet kapott.

3. EXO - Miracles in December

A klipben mindenki szerepel ugyan, de csak hárman énekeltek a dalban: Baekhyun, DO és Chen. Szomorú hangulata ellenére még a későbbi, hasonló jellegű Sing for You-nál is népszerűbb.

4. AlphaBAT - Surprise Party

A vidám Surprise Party az akkor még rookiebandának számító Alphabattól jelent meg 2013. végén, mondani sem kell, hogy nagy sikerrel!

5. BESTie - Zzang Christmas

A szintén jókedvűbb hangvételű dal az előbbivel egy időben készült. Bárkinek az arcára mosolyt csal! 

6. TTS - Dear Santa

A 2012-ben alakult SNSD alcsoport tavalyi karácsonyi száma megjelenése óta állandó háttérzene a decemberi összejöveteleken. Érdekesség, hogy a dalnak az angol verziója is felkerült a SMTOWN Youtube-csatornájára.

7. BtoB - Winter's Tale

Meghallgatáskor minden előismeret nélkül is csak karácsonyi dalra tippelhetünk! Hát még ha hozzáadódik a vicces koreográfia és a klip téli színvilága...

8. Crayon Pop - Lonely Christmas

Ha boldog perceket akarsz szerezni magadnak, csak nézd sokáig ezeket a bukósisakokat! A nem olyan nehéz, viszont bárkit nevetésre ingerlő táncot akár meg is tanulhatod téliszünetben.

9. GOT7 - Confession Song

A JYP felfedezettjei is tavaly döntöttek egy karácsonyi dal kiadásában, aminek free dance live verzióját, illetve a Twice feldolgozását is megtekinthetitek.

10. Jimin x Jungkook - Christmas Day

A BTS két tagja Justin Bieber Mistletoe című számát dolgozta át és énekelte el, ami hatására az eredeti dal nézettsége is nagyot nőhetett!

+1 TVXQ! x Super Junior - Show Me Your Love

A fiatalabb kpopper-generációnak már biztosan nem cseng olyan ismerősen a műfaj két nagyöregjének neve, pedig nem is olyan régen olyan ikonikusnak számító csapatok voltak, mint a Shinwa. Ezt a dalt közösen írták és énekelték fel a rajongóknak!

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek