Starity

Így tudasd a gyerekeiddel, mi az igazság a Télapóval kapcsolatban anélkül, hogy összetörnéd a szívüket

2016. december 16. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amíg tart a varázs imádjuk, de mi a helyzet azután? Nem mindegy, hogyan tudjuk meg és tudatjuk másokkal a nagy igazságot, így adunk egy kis útmutatót, hogyan érdemes felvilágosítani gyermekeinket arról, hogy az ajándékokat nem az öreg nagyszakállú csempészi a csizmákba és / vagy a fa alá.

hirdetés
Így tudasd a gyerekeiddel, mi az igazság a Télapóval kapcsolatban anélkül, hogy összetörnéd a szívüket
Fotó: Getty

Valószínűleg a legtöbb szülő egyetért abban, hogy a gyerekek a Mikulással kapcsolatos felvilágosítása az egyik legnehezebb és legfájdalmasabb dolog nevelésük történetében. Egy amerikai szülő azonban néhány évvel ezelőtt megosztotta, ő hogyan vezette rá csemetéit a nagy igazságra anélkül, hogy tönkretette volna a Mikulás köré éveken át szövögetett mítoszt és varázslatot. 

A mi családunknak különleges módja van arra, hogyan legyen Télapót váró gyerekből maga a Télapó. Így nem azt neveljük belé, hogy a Mikulás nem hazugság, hanem jótettekkel és karácsonyi szellemmel álcázzuk az igazságot. Amikor 6-7 évesek vagy csak azt látod, hogy dereng nekik a turpisság azzal kapcsolatban, hogy a Télapó nem egy anyagi, megtestesült dolog, az azt jelenti, hogy a gyerekek készen állnak

– olvasható az anyuka írásában, ami így folytatódik:

Én a gyerekeimet elvittem kávézni, ahol az italaink megrendelése után az alábbi beszélgetés zajlott le: Idén nagyon sokat nőttél. Nemcsak magasabb lettél, de a szíved is nagyobb lett. (Rámutattam két-három példára az empatikus viselkedésével kapcsolatban, milyen figyelmes volt másokkal, jótettek, stb.) Valójában olyan sokat nőtt a szíved, hogy úgy látom, készen állsz arra, hogy belőled is Télapó váljon. Biztosan észrevetted, hogy a legtöbb Télapó nem az igazi, hanem olyan emberek, akik magukra öltötték a ruháját. Talán a barátaid között vannak is olyanok, akik azt mondták neked, nem létezik a Télapó. Sokan el is hiszik ezt, mert még nem állnak készen arra, hogy ők maguk Télapókká váljanak, Te viszont igen.

A furfangos anyuka ezt követően arra kérte csemetéit, amikor eljött az idő, hogy mondják el a Mikulással kapcsolatos legjobb dolgokat, közben pedig rávezette őket arra, hogy nem az ajándékok, hanem a jótett, a másoknak való örömszerzés miatt élvezetes ez az izgalmakkal teli időszak. 

Ezt követően meghagytuk a gyereknek, hogy válasszon valakit, akit ismer – általában ez a szomszéd volt – és a feladata az lett, hogy titokban fürkéssze ki, mire van szüksége, mire vágyik az az illető, és szerezze meg, csomagolja be és kézbesítse az áhított dolgot. Azt azonban soha nem árulhatta el, hogy tőle van a meglepetés. Télapónak lenni ugyanis az önzetlen adakozásról szól.

A történetet a nyilvánossággal megosztó anyuka ezt követően elmesélt egy esetet, hogy az egyik fiának az idős, szomszéd hölgyet kellett meglepnie, akit nem különösebben kedvelt. A gyerek felfigyelt arra, hogy a néni mindig mezítláb megy ki a postáért, így kitalálta, hogy egy meleg mamusszal lepi őt meg. Ezt követően utána kellett járnia, hogy mekkora lába van a hölgynek. Amikor sikerült rájönnie, elmentek az egyik szupermarketbe, vásároltak egy mamuszt, becsomagolták, a fiú pedig a kapu alatt becsúsztatta az ajándékot, amit a szomszéd másnap meg is talált és onnantól fogva minden nap viselt – ez pedig végtelen örömmel töltötte el a gyereket.

Amikor pedig eljött a kisöcsi ideje, nagytesóként segített neki a jótettek és meglepetések kivitelezésében, így a családi hagyomány nemcsak szülőről gyermekre, hanem tetsvérről testvérre (is) szállt.

via Redbook

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek