Starity

10 dolog, amit a pasik a jövendőbelijükben keresnek

2016. december 18. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokszor nem vallják be, de bizony nekik is ugyanolyan fontos a visszacsatolás, mint nekünk, nőknek.

hirdetés
10 dolog, amit a pasik a jövendőbelijükben keresnek
Fotó: A kép illusztráció

Bizalom

Egy kapcsolat alapja a bizalom és az egymás felé irányuló kölcsönös tisztelet, így természetesen a férfiaknak is nagyon fontos, hogy olyasvalaki legyen mellettük, akire rábízhatják legféltettebb gondolataikat és titkaikat, tudván, hogy nem válnak nevetség tárgyává és komolyan veszik őket.

Támogatás

Ahogy nekünk, nőknek is szükségünk van arra, hogy a társunk támogasson az álmaink, céljaink megvalósításában, úgy ez számukra is elengedhetetlen. Kell, hogy a párjuk ne csak elviselje a dilijeiket, hanem kiálljon mellettük, még ha épp a kapuzárási pánikban úgy is döntenek, felhagynak jól fizető munkájukkal és másik területen építenek karriert.

Ambíció

A legtöbb nő nem szereti a babérjain tétlenül ülő, a „sült galambra váró”, papucs férfiakat, úgy a másik nem tagjai is így vannak ezzel. A pasik zöme sem olyan nőre vágyik, aki otthona melegéből a Facebookon „hirdeti az igét”, közben pedig semmit nem hajlandó tenni, hogy előrébb jusson az életben. A motiváció, az ambíció, az álmok igenis kellenek ahhoz, hogy egy ember nemcsak érdekes, de értékes maradjon.

Szabadság

Természetesen a férfiak is olyan partnerre vágynak, akivel jól érzik magukat, akivel szívesen kikapcsolódnak és aki mellett elengedhetik magukat, ugyanakkor szükségük van olykor egy kis „én időre”, amikor annak szentelhetik magukat, ami ellazítja őket. Legyen szó meccsnézésről vagy sörözésről a haverokkal, esetleg egy hétvégi horgászásról, ha meg akarjuk tartani őket, olykor engednünk kell, hogy a maguk útját járják.

Testi szerelem

Ugyan a szex nem a kapcsolatok kizárólagos mozgatórugója, viszont elengedhetetlen és köztudott, hogy a férfiak ebben az esetben nem elégszenek meg a kevesebb több elvével. Ez persze nem jelenti azt, hogy szexmániások lennének, de kétségtelen, hogy az ő szempontjukból kiemelt jelentősséggel bír az erotika, ugyanakkor fontos számukra, hogy olyan párt találjanak, akivel az ágyban és azon túl is „kompatibilisek”.

Megértés

Sokuknak nehezére esik az érzelmek kimutatása, ami a nők számára idegőrlő lehet, viszont kell, hogy megértsük és elfogadjuk őket, hiszen a kapcsolat számukra is legalább olyan fontos, mint számunkra, így ha igazán szeretnek valakit, akkor igyekszenek dolgozni a hibáikon.

Osztozás

Mi is olyan társat keresünk, akivel azonos vagy hasonló az értékrendünk és érdeklődési körünk, úgy ez számukra is lényeges. Kell, hogy tudják, hogy akivel nap mint nap együtt ébrednek fel, legyen szó bármilyen összezördülésről is köztük, mindig képesek lesznek visszatalálni egymáshoz és közös nevezőre jutni az adott nézeteltéréssel kapcsolatban.

Érdeklődés fenntartása

Az idő előrehaladtával nyilvánvaló, hogy mindannyian változunk és minél régebb óta tart egy kapcsolat, annál nehezebb fenntartani a régi lángot, így nem meglepő, hogy olyasvalakire vágynak, aki mindig képes meglepni őket, újat mutatni nekik, ezáltal újra és újra beleszerethetnek a kedvesükbe.

Kommunikáció

A kommunikáció az egyik legalapvetőbb dolog egy kapcsolatban, ez kétségtelen, ugyanakkor sok nő beleesik abba a hibába, hogy egy-egy veszekedés során sértődötten elvonul és napokig nem szól a párjához. Ez a viselkedésmód egy hosszútávú kapcsolat esetén nem opció, így nem árt mindig nyitottnak lennünk a másik véleményére, álláspontjára, hiszen egyrészt nem biztos, hogy mindig nekünk van igazunk, másrészt pedig olykor több szem többet lát alapon lehet, hogy a két különböző szemléletmód egy új közöset eredményezhet.

Törődés

Mi, nők alapvetően elvárjuk, hogy a másik odafigyeljen ránk, érdeklődjön arról, milyen napunk volt és tudni akarja a legféltettebb titkainkat is. Így vannak ezzel a férfiak is: bár nem vallanák be, igenis szeretnek magukról beszélni és élvezik, ha egy társalgás középpontjában tetszeleghetnek, hiszen a figyelem, a személyük iránti érdeklődés az ő hiúságukat is legyezgeti, valamint a visszacsatolás érzése nekik is ugyanúgy lényeges, akárcsak nekünk.

via Woman's Day

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek