Starity

Gyász! 99 éves korában elhunyt Gábor Zsazsa

2016. december 19. 07:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magyar származású hollywoodi díva tegnap, 99 éves korában vesztette életét.

hirdetés
Gyász! 99 éves korában elhunyt Gábor Zsazsa
Fotó: AFP

Gábor Zsazsa 1917. február 6-án született Budapesten Gábor Sári néven. A gyönyörű kislány Svájcban folytatta tanulmányait, majd 1936-ban megnyerte a Miss Hungary címet, így egy mesés sikerekkel tűzdelt karrier vette kezdetét. Bácsben fedezte fel Richard Tauber és meghívta énekelni, innentől pedig nem volt kérdés: sztár lesz belőle. Miután első házassága véget ért, áttette székhelyét Hollywoodba és jobbára ott is maradt élete végéig.

Színésznői karrierje az 1950-es években vette kezdetét – olyan filmekben láthattuk, mint a Moulin Rouge, az Első számú közellenség, a Csupasz pisztoly 2 1/2 vagy A Brady család 2. Munkásságáért Golden Globe-díjjal jutalmazták, valamint azon kevés magyar származású hírességek közzé tartozik, akik csillagot kaptak a hollywoodi Hírességek sétányán.

Mindazonáltal Zsazsa nemcsak szerepeivel írta be magát a történelemkönyvekbe, hanem házasságai révén is. Bekerült ugyanis a Guiness Rekordok Könyvébe, mint a legtöbb alkalommal férjhez ment nő, ugyanis összesen kilenc alkalommal mondta ki a boldogító igent. Férjei között olyan ismert személyeket találunk, mint a Hilton szállodalánc alapítója, Conrad Hilton; George Sanders Oscar-díjas színész; a Barbie-baba egyik tervezője, Jack Ryan és az osztrák herceg, Frédéric von Anhalt.

A színésznőnek hosszú és tartalmas élete során egyetlen gyermeke született Francesca Hilton személyében – ő szintén színésznő volt, tavaly januárban hunyt el 67 éves korában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek