Starity

Esküvő lemondva – ilyen az, ha valakit az oltárnál hagynak el

2017. január 03. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az esküvőnk napja életünk legszebbje kellene hogy legyen, ám nem mindenki olyan szerencsés, hogy ezt elmondhatja magáról. Cikkünkben olyan igaz történeteket hoztunk el nektek, melyekben a menyasszony vagy a vőlegény az utolsó pillanatban mondta le a frigyet.

hirdetés

A kép illusztráció

1. Rossz indok

Nem az oltárnál, hanem az esküvő előtt történt két nappal. City Hillbe tartottunk, ez egy zöld kártyás házasságkötés lett volna. Az egész ott kezdődött, hogy a második randinkon megemlítette a lány, hogy a vízuma hat hónapon belül lejár és utána el kell hagynia az Egyesült Államokat, így viccből megkértem a kezét. Továbbra is randiztunk, egymásba szerettünk és az eljegyzés is egyre komolyabbnak bizonyult a vízum lejárati dátumának közeledésével. Az utolsó pillanatban hátráltam ki a házasságból, mivel nem értettünk egyet a részletekkel kapcsolatban. Együtt élni és jegyeseknek lenni könnyű volt, a probléma azonban abban gyökerzett, hogy egyikünk nem vette komolyan az ígéretét. Azt szerettem volna, hogy ha összeházasodunk, monogám kapcsolatban élünk, ő azonban nem így gondolta ezt. Úgy voltam vele, hogy ha még jobban belém szeret, az klassz, de ha nem így történik, akkor végső soron csak lakótársak vagyunk. A mai napig hiányzik nekem, de megbékéltem a dologgal. Szerintem ha nem lépek le időben, ma már börtönben ülnék bevándorlási csalás miatt.

– Scrappy_Larue

2. Egy másik élet

Nem éppen az oltárnál történt, hogy elhagytam a vőlegényemet, hanem pár héttel az esküvő előtt. A párom kitartóan ragaszkodott ahhoz, hogy szüksége van egy kis időre mielőtt egybekelünk, mert nagyon kimerültnek, túlhajszoltnak érezte magát... a valóságban azonban csak össze akart költözni a terhes barátnőjével a mi közös otthonunkban, amíg városon kívül voltam. Már 85%-ban le volt egyeztetve az esküvő, így kénytelen voltam felhívni a szállítókat és elmagyarázni nekik, mi a helyzet. Mély depresszióba estem a meghiúsult nász miatt, fájt hogy olyasvalakiben kellett csalódnom, akiben bíztam. Hazaköltöztem a szüleimhez és egy hónapig el sem hagytam a házat. Emellett ráadásul meg kellett birkóznom a családjainkkal is, ő ugyanis arra sem vette a fáradságot, hogy elmondja nekik, miért mentünk szét – vagy azért, mert azt feltételezte, hogy én megteszem vagy mert úgy volt vele, hogy majd rájönnek maguktól. Hatalmas kitolás volt az egész. A mai napig azon vagyok, hogy túltegyem magam a dolgon – főleg anyagi tekintetben –, de a terápia csodákat tett velem. Azóta kiderült, hogy az exemnek mentális problémái vannak, amiket jól sikerült titkolnia azidő alatt, amíg együtt voltunk. Most már tudom, hogy jól jártam így. Nemrég elkezdtem találkozgatni egy férfival, aki már azzal megdobogtatja a szívem, ha a szobába lép és ez csodálatos érzés.

– falto1

3. Még csak eljegyzés sem volt

Egy hónappal az esküvő előtt dobtam a menyasszonyomat. A háttérsztori röviden: Valójában meg sem kértem a kezét, ő intézett mindent. Egy plázában voltunk, amikor egy ékszerüzletnél leállt eljegyzési gyűrűket nézegetni. Nem terveztem, hogy ékszerrel távozunk onnan, mégis így történt, az eladó pedig egy Friss jegyesek feliratú Polaroid képet is készített rólunk. Ezt követően a barátnőm egyre irányításmániásabbá vált, én pedig nem bírtam tovább – elhagytam. Miután szakítottunk, az egyik haverja küldött egy SMS-t a ceremónia tervezett napján, hogy finom volt az esküvői torta. Az exem valahogy megbuherálta az e-mailes fiókomat, majd nekemesett, hogy ki az a csaj, akivel a szakításunk után e-maileztem. Megérteném a haragját, ha a szakításunk előtt beszélgettem volna a lánnyal, de utána történt. Később azzal jött, hogy elmaradt a menstruációja, majd megint üzent, hogy felejtsem el. Életem legjobb döntése volt, hogy leléptem.

– xavier_grayson

4. Nem ő az igazi

Az oltár előtt hagytam el a pasimat. Már rajtam volt a ruha, készen álltam az indulásra, amikor rájöttem, képtelen vagyok ezt végigcsinálni. Lefagytam. Nem szerettem őt annyira, mint amennyire a biztonságra vágytam, amit a házasság hozhatott volna az életünkbe. Nem érte meg. Nem sokkal azelőtt váltam el, fiatal voltam és rémült. Azóta talált egy tündéri nőt és boldogan élnek. Nem hiszem, hogy jó vásárt csináltunk volna egymással.

– Fluffledoodle

5. Rossz cím

A 46. utcát ütöttem be a GPS-be, pedig a 64.-et kellett volna.

– MacDerfus

6. Monogámia? Az meg mi?

Nem velem történt, de nem véletlenül mondják azt, hogy Aki tud bármilyen indokot arra vonatkozólag, hogy ez a házasság miért nem jöhet létre, az szóljon most vagy hallgasson örökre. Egy esküvőn voltam, és amikor elhangzott ez a mondat, a hátsó sorban felállt egy hölgy és azt mondta, hogy A vőlegény nem nősülhet meg, mert ő a férjem. Kiderült, hogy a nő tényleg a vőlegény felesége és bár próbáltak elválni, a bíróság nem mondta ki a válást, így jogilag házasok voltak.

– linux1970

7. Zűrös távozás

Az egyik haverom nősülni készült, mi, többiek pedig a bűntársai voltunk. A srác egy olyan lányt készült elvenni, akit akkor már évek óta ismert. Bevallotta, hogy vannak kételyei, de mi akkor ezt arra fogtuk, hogy valójában a nősüléstől fél. Az esküvő előtti éjszakán könnyekben tört ki és azt mondta, attól fél, hogy hibát követ el. Felajánlottuk neki a támogatásunkat és próbáltuk megnyugtatni, hogy minden rendben lesz. Azt mondtuk neki, hogy ha nem akarja végigcsinálni, akkor nem is kell, de azt erősítettük benne, hogy igenis meg kéne állapodnia. Eljött az esküvő napja, minden menetrendszerűen történt. Kezdetét vette a ceremónia, ő az oltár előtt állt. Idegességében izzadt, mint egy csataló, amit mi is észrevettünk a barátaimmal és attól tartottam, hogy ki fog borulni. Megtörtént. Előre-hátra hintáztatta magát. Úgy nézett ki, mint aki menten elájul. A barátaimmal egymásra néztük és már tudtuk, mi jön ezután. Egy oldalsó ajtón át elhagyta a kápolnát, a vendégek teljesen le voltak döbbenve, mi pedig követtük őt. Azt gondoltuk, egy kis friss levegőre van szüksége a rosszullét miatt, de tévedtünk. Egyenesen a külön erre az alkalomra bérelt sportkocsi felé vette az irányt. Kiabálni kezdtünk vele, aztán közölte, hogy szálljunk be a kocsiba, és mi így is tettünk, majd elhajtottunk a templomból kifelé szállingózó meghívottak között. Utánunk kiabáltak, mi is összekaptunk a kocsiban, de a barátom hajthatatlan volt. A következő pár napot Vegasban töltöttük. A barátom telefonja megállás nélkül csörgött, ő azonban soha nem vette fel. Végül a hadseregnél kötött ki, két héttel a meghiúsult esküvő után már a kiképzőtáborban volt. Az azt megelőző napokban nálunk, a barátainál szállt meg és teljesen eltűnt a menyasszonya, a családja és a saját szerettei életéből is. Legutóbb azt hallottam róla, hogy egy felderítő egységnél szolgál és több tengerentúli bevetésen is részt vett. Évek óta nem tudok róla semmit. Se én, se a közös barátaink. A menyasszonyát persze lesújtotta a dolog, de úgy hallottam, hogy azóta férjhez ment és ezúttal valóban boldogan él.

– DarkOmen597

via Cosmopolitan

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek