Starity

Visszatérésére készül a Wintersun

2017. január 04. 15:03   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csaknem öt év kihagyás után a Jari Mäenpää által alapított csapata visszatér a metálzenei színtérre.

hirdetés
Visszatérésére készül a Wintersun
Fotó: Nuclear Blast

2012-őt írtak a naptárak, amikor sokszoros halasztás után végre a boltok polcaira került a finn zenekar második albuma, a Time I. A csapat akkor elárulta, hogy egyéb technikai okok végett a várva várt korong két részre oszlott, a Time II nevezetű korong pedig azóta sem került publikálásra. Tavaly júliusban viszont a tűkön ülő rajongók végre fellélegezhettek, ugyanis a srácok elárulták, hogy a korong végre elkészült, és már csak a megjelenésre vár.

A finnek egyébként 2014-ben vonultak stúdióba felvenni az új anyagot, ám azóta nemigen hallattak magukról. 2015-ben megosztották a nagyérdeművel a Time II dallistáját, amelyről két dal – néhány fellépés alkalmával – már bemutatásra került a Forest, valamint a The Way Of The Fire képében. Az akkori közleményben Jari arról is szót ejtett, hogy két évig keményen dolgoztak az új albumon, és bár azt hitte, hogy soha nem jön el ez a nap, most mégis úgy vélekedik, hogy megtette a lehetetlent.

A mai napon a Nuclear Blast lemezkiadó jóvoltából megtudhattuk, hogy a csapat valóban elkészítette legújabb lemezét, ám ez nem a Time II lesz, hanem egy teljesen új anyag, ami 100%-osan készen van, továbbá megtudhattuk, hogy az újdonság teljesen más lesz mint elődjei, és talán az egyik legjobb lemez, amit valaha készítettek. 

Néhány hónappal ezelőtt egyébként azzal a hírrel kellett szembetalálniuk magukat a rajongóknak, hogy a Wintersun új gitárost keres, mivel az Ensiferum egykori frontembere, Jari Mäenpää úgy döntött, ezentúl csak és kizárólag az éneklésre szeretne fókuszálni. Arról azonban egyelőre nem áll rendelkezésre információ, hogy sikerült-e megtalálni azt a zenész, aki képes lesz helyt állni a Wintersun csapatában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek