Starity

20 éves a Spice Girls legsikeresebb dala! Mindössze 10 perc alatt született meg a Wannabe

2017. január 13. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan az Egyesült Királyságban már 1996-ban kezükbe vehették a rajongók a Spice Girls Wannabe című kislemezét, az Egyesült Államokba csak hónapokkal később, 1997 januárjában jutott el a kiadvány.

hirdetés

Mel B volt a The Real című műsor vendég műsorvezetője a minap és az évforduló kapcsán természetesen szó esett együttese, a Spice Girls legsikeresebb daláról, a Wannabe-ról, mely minden kétséget kizáróan az év egyik legnagyobb slágere volt akkoriban. Mint kiderült, a lányoknak nem került sok munkájába a nóta elkészítése – alig 10 perc alatt dobták össze a fülbemászó szöveget és dallamot.

Kevesebb, mint tíz percet igényelt a Wannabe megírása és rögzítése. Egy régi Shaggy reggae dalt hallgattunk, és szinte egyszerre ötlött eszünkbe a gondolat, hogy csinálnunk kéne egy hasonlóan idegesítő számot. Így szó szerint abban a percben összedugtuk a fejünket: volt, aki a refrént, volt, aki a zenét írta, majd jött az átvezetés és már készen is voltunk

– elevenítette fel a történteket az énekesnő, aki a mai napig bízik abban, hogy kolléganőivel egyszer még újra összejönnek a Spice Girls név alatt, ahogy az már régóta tervben van.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek