Starity

A Beatin’ Rhythm megmenekült!

2010. október 13. 10:10   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű lemezboltot megmentették a bezárástól. Az üzlet kínálata rendkívül sokszínű és érdekes, nem meglepő, hogy a hírességek is szívesen látogatják és vásárolnak benne.

hirdetés
A Beatin’ Rhythm megmenekült!

„Az üzlet tulajdonképpen 1990-ben született meg, akkor még Goldmine Records néven, s a Shambles téren voltunk fellelhetőek” – mondta Tom Smith tulajdonos.

Egy idő múlva aztán el kellett költözniük  a városban felrobbant IRA-bomba végett, mely detonáció még anno 1996-ban történt.

Az üzlet legnépszerűbb kínálata a több mint 50 000 bakelitlemezből álló „gyűjtemény”, amely leginkább a kifejezetten ritka északi soul és amerikai funk stílusra szakosodott. A hatalmas választékban megtalálható többek között a Doo Wop, Psych, Surf,  illetve az 50-es és a 90-es évek poplemezei, valamint pólók és egyéb ereklyék.

„A 12 éves bérleti szerződésünk lejárt, és nem tudtunk megegyezni a tulajdonossal a megújításról. Így ismét költözésre adtuk a fejünket” – mesélte Smith.

Így született meg többek között az az internetes üzlet, mely a hírek szerint október 25-től a www.beatinrhythm.com címen üzemel majd.

„Sok híres ügyfelünk volt már, legtöbbjük pedig rendszeres vásárlónk is! Csak hogy néhány ismertebb nevet említsek: Morrissey, Wayne Hemingway, Johnny Marr, Justin Lionrock Robertson, The Horrors, Martin Freeman, Martha Reeves, Frank Wilson, Christopher Eccleston, Pete Doherty, Lily Allen, Denis Coffey, Betty LaVette, Jean Carne, Noddy Holder, The Flirtations, The Originals, Bobby Patterson, The Bees, DJ Shadow, Norman Jay, Dean Parish, Andrew Loog Oldham, Maxine Peake, Mick Talbot, Mark Lamarr, Stuart Maconie, Chemical Brothers, Grandmaster Flash, Jello Biafra, Tim Burgess, Bobby Gillespie, Zoe Ball, Manni, Kenny Dope Gonzalez...”

„Viszont sokkal többen vannak azok a vásárlók, akik szeretik a jó zenét, és nem (olyan) híresek, csak hétköznapi emberek. Arra bíztatunk mindenkit, hogy jöjjenek el bátran, akár csak egy köszönés erejéig is a Tib Streetre, új üzletünkbe” – tette hozzá mosolyogva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek