Starity

Börtönbe kerül a hacker, aki nyilvánosságra hozta Jennifer Lawrence meztelen fotóit

2017. január 25. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több, mint két év telt ez azóta, hogy Edward Majerczyk megszerezte több híresség jelszavát és kiszivárogtatta privát képeiket.

hirdetés

A fent említett hacker nemrég beismerő vallomást tett, miszerint valóban ő volt az, aki internetes szolgáltatóként több, mint háromszáz ismert embernek küldte ki azt az e-mailt, melyben biztonsági óvintézkedésekre hivatkozva kikérte az adott személy felhasználónevét és jelszavát. Ily módon jutott hozzá a fontos adatokhoz, melyek birtokában nem esett nehezére feltörni a sztárok fiókjait és eltulajdonítani az ott talált privát tartalmakat.

Az ügyből hatalmas botrány lett, ugyanis olyan ismert emberek kompromittáló fotói kerültek napvilágra, mint Victoria Justice, Ariana Grande, Kate Upton és Jennifer Lawrence – utóbbi kettő ráadásul be is ismerte, hogy a képek valóban az övéik és nagyon megalázónak érzik a kiszivárogtatásukat.

Csak mert színésznőként közéleti személyiségnek minősülök, nem jelenti azt, hogy erre [a képek kiszivárogtatására] szükségem lett volna. Ez nem tartozik a munkakörömhöz. Ez az én testem, nekem kellene rendelkeznem felette, de a tény, hogy mégsem az én kezemben van a döntés, gusztustalan. Alig hiszem el, hogy ilyen világban élünk

– nyilatkozta 2014-ben a Vanity Fairnek J-Law.

Az ügy tárgyalására a napokban került sor, és a bíróság kimondta Majerczyk bűnösségét személyiségi jogok megsértése bűntettének elkövetésében. A férfit kilenc hónap letöltendő börtönbüntetéssel sújtották és 5700 dollár (~ 1.6 millió forint) kárpótlási díj megfizetésre kötelezték.

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek