Starity

Tarja: „Boldog vagyok, hogy Alissa White-Gluzzal dolgozhattam”

2017. január 26. 06:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A finn dalospacsirta tavaly jelentkezett új albumokkal, melyekről ismét megtudhattunk néhány érdekességet.

hirdetés
Tarja: „Boldog vagyok, hogy Alissa White-Gluzzal dolgozhattam”
Fotó: Wacken Open Air

A Nightwish egykori énekesnőjét az utóbbi időben leginkább új lemezei kapcsán kapják mikrofonvégre az újságírók, ám ezen interjúk közepette számos érdekességet is megoszt a nagyérdeművel. Ezúttal a Noisefull riporterének kérdéseire adott választ, melyből többek között kiderült az, hogy nagyon boldog amiért Alissa White-Gluzzal énekelhette fel a Demons In You című szerzeményt.

Annak ellenére, hogy Alissa nem volt jelen a neki szánt ének felvételénél, sokat dolgozott rajta Kanadában. Úgy érzem, hogy ez az együttműködés valóban sikeres volt. Beszéltünk a dalról, és azt akartam, hogy használja a hörgést is énekében, de a szép tiszta hangszínén is énekeljen

– kezdte Tarja, majd így folytatta:

A Demons In You a saját dalom, ezért szükségem volt Alissa hangjára, úgyhogy nagyon boldog vagyok, amiért elfogadta a felkérésemet. A dal szövege teljesen az ellenkezője annak, ami jellemző rám. A dalszövegeimben sok ellentétet használok, például menny-pokol, árnyékok-fények, szeretet-gyűlölet, satöbbi

– mondta az énekesnő, és arról is lerántotta a leplet hogy valójában mi ispirálta őt Diva című szerzeménye megírásakor, ami akár egy színházi darabban is megálnná a helyét.

Ezt a dalt A Karib-tenger kalózai című filmek és filmzenék ihlették. A dalt két svéd dalszerző barátommal, Mattias Lindblommal és Anders Wollbeckkel írtam a Karib-térségben. Mi egy valódi hajón voltunk, amit a filmekben használtak, és ami egyébként ugyanabban a kikötőben horgonyzott le, mint az adaptációban. Tulajdonképpen ott is laktunk, így ez  nagyon inspiráló volt számomra! Szerettem volna létrehozni egy zenekari és egy filmzenére emlékeztető dalt.

A vokalista továbbá azt is elmondta, hogy Michael Monroe-val nagyon összebarátkoztak a The Voice forgatásai során, ezért szerette volna megpecsételni barátságukat egy dal képében, melynek szövegét Monroe mindössze egy éjszaka alatt találta ki. Mindezeken túl megtudhattuk azt is, hogy nem véletlenül csendül fel lemezein egy-egy feldolgozás, hiszen imádja más zenekarok dalait átdolgozni úgy, hogy jelképezze a saját stílusát, de egyúttal tiszteletben tartsa az eredetit is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek