Starity

Adam Lambert 35 éves lett! 10+1 érdekesség, amit nem tudhattál róla

2017. január 29. 12:12   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai énekes, Adam Lambert a mai napon ünnepli a 35. születésnapját.

hirdetés

1. Alapok

A csillagjegye vízöntő. A horoszkóp és spiritualitás nagyon fontos számára – szinte mindennel képben van a témával kapcsolatban. Éppen ezért nem meglepő, hogy a vállára egy asztrológiai tetoválást varratott 2012-ben.

Eredeti hajszíne vörös, és rendkívül szeplős. A karácsonyt sokáig nem ünnepelte, mivel zsidó vallású (amit egyébként nem gyakorol). A középiskolában nem találta a helyét, azonban nem szekálták, mert a „menő” lányokkal barátkozott – az egyik tanította meg csókolózni, mikor 14 éves volt.

Rengeteg musicalben fellépett az iskolában és iskolán kívül is. Kedvenc kazettája édesapja AC/DC lemeze volt.

2000-ben érettségizett le, s a ballagásán az It’s So Hard To Say Goodbye To Yesterday dallal búcsúzott. 2001-ben Hollywoodba költözött, hogy üldözze az álmait.

Adam Lambert az iskolai musicalben – 1999

2. 10 éves kora óta tanul énekelni

Sok énekessel ellentétben Lambert valódi háttértudással érkezett: 10 éves kora óta vesz énekleckéket (a mai napig). Először a musicallel kezdte, majd áttért az operára.

3. Eddigi karrierje során 31 zenei műfajban adott elő

„Adam Lambert az egész életét a zenének és fellépéseknek szenteli… Egyszerűen csak feljött a színpadra, és odatette magát” – nyilatkozta a Kathie Bretches-Urban, a társalapítója a Metropolitan Educational Theatre Network-nek, ahol Lambert kiskorában előadott.

Adam már olyan műfajokban próbálta ki magát, mint a musical, soul, indie, elektro-pop, pop, alternatív rock, funky, hard rock, klasszikus rock, blues, R&B, glam-rock, pop-rock, popballada, latin, disco, reggae, EDM stb... (teljes lista ezen a linken elérhető)

Ahogy megismertük: A Glam Nation turnén még a glam stílusjegy volt a divat – 2010

4. Ha nem énekelne, pszichológus lenne

Két hónapig járt egyetemre, ahol pszichológiát tanult, azonban rájött, nem ez, amit szeretne csinálni a jövőjében.

5. Megdolgozott a sikerért

Az American Idol előtt meglehetésen nehéz élete volt. Egy nagyon kicsi lakásban lakott Los Angelesben, ami édesanyja leírása szerint rendkívül bogaras volt, így az egész hazafelé utat sírással töltötte. Lambert emellett luxushajón pincérkedett és énekelt, s különböző bárokban adott elő.

6. Sikeres barátok, sikeres élet?

Nagyon jó kapcsolatokat kötött azonban 2004 és 2007 között: megismerkedett a Zodiac Showban a Pussycat Dolls énekesnőivel, illetve Madonna gitárosával, Monte Pittmannel. Emellett jó barátságot ápolt a feltörekvő Katy Perryvel, s későbbi kreatív rendezőjével, Lee Cherryvel is.

Későbbi dokumentumfilmjében Monte elárulta, ő biztatta Lambertöt, hogy jelentkezzen az American Idol meghallgatására.

7. Példakép szeretne lenni

Példakép szeretnék lenni azon gyerekek számára, akik furcsának érzik magukat. Nem minden gyerek illik a sablonba az iskolába, és én meg szeretném mutatni számukra, hogy a furcsa srácok is vihetik valamire. Nézzetek rám!

– nyilatkozta korábban, azonban többször elárulta, ez volt, ami karrierje során motiválta. Szerette volna bizonyítani mindenkinek, aki korábban nemet mondott számára, hogy van helye a businessben.

Lambert a Trespassinget adta elő a NewNowNext Awardson – 2012

8. Broadway-sztár?

Mielőtt jelentkezett volna az Idolba, olyan álmokat dédelgetett, hogy egy nap Broadway-sztár lesz. Azonban extravagáns öltözködését nem nézték jó szemmel a 10 parancsolat próbái során, így rájött, ez a világ nem neki való.

A musicalt egyébként kiadták DVD-n is. Lambert Joshua szerepét kapta, s az Is Anybody Listening szólója rendkívül jó kritikákat kapott – az áttörés azonban váratott magára...

9. Glee: Finn Hudson?

Az Idol előtt emellett jelentkezett a Glee – Sztárok leszünk! castingjára Los Angelesben, ahol Finn Hudson szerepére hallgatták meg finalisták között. A karaktert végül Cory Monteith kapta meg, Lambertnek pedig azt mondták, nagyon tetszett nekik az ének, de egy gimnazistához már túl idős (26 volt akkor).

Adam végül nem búcsúzott el végleg a sorozattól, hiszen 2013-ban saját karaktert kapott: Kurt bandájába csatlakozott Rachel, Santana és Dani mellé mint Starchild.

Adam mint Starchild a Glee-ben – 2013

10. Inspiráció a nagyoktól érkezik

Lambert a király és királynőként mindig Michael Jacksont és Madonnát emlegeti, merész választásaik, inspiráló zenéjük és sokatmondó videoklipjeik miatt. A brit zenéből kedvencei közé tartozik Freddie Mercury, David Bowie és Robert Plan. David Bowie-ról a következőt nyilatkozta: 

Teljesen új szintre emelte a glam-rock korszakot. A zenéje lenyűgöző, a dalszövegei pedig nagyon intelligensek

A Queen + Adam Lambert formáció a Madison Square Gardenben – 2014

2013-ban cikket írt az OUT magazinnak, amelyben David Bowie előtt tisztelgett. Ebben beszámolt arról, Bowie, hogyan segített felfedezni a stílusát:

Teljesen ki voltam égve akkoriban. Nem akartam DragQueennek öltözni, nem akartam úgy kinézni, mint egy nő, de ki szerettem volna fejezni a bennem élő művészt, és az identitásomat másképp, mint a mai mainstream. Így Bowie nőtte ki magát a legnagyobb divatpéldaképemmé. Az egész megjelenése annyira androgün keverék volt, mégis a rock egyik legnagyobb csillagává nőtte ki. Ekkor bevillant, hogy a szexualitás nem fekete fehér, sokkal inkább felfedezés

Élete legnagyobb elismerésének pedig azt tekinti, hogy a Queen legendás tagjai mellett (Brian May és Roger Taylor) léphet színpadra, akik elismerik a munkásságát.

Tavalyi projekt: Adam, Iggy Azalea és Guy Sebastian az X-Faktor mentoraként – 2016

+ 1. Új nagy lemeze már úton van

A Queen + Adam Lambert formáció bejelentette pár napja második észak-amerikai turnéját, amelynek sajtókörútján Lambert elárulta, már dolgozik negyedik stúdióalbumán. Eddig két helyszínen rögzített hozzá: Londonban és Los Angelesben.

Az új stílus sokkal bluesosabb lesz. Szeretném visszahozni a hangszereket a zenémbe. Ha az embereknek bejön majd, akkor király. Izgatott vagyok

– nyilatkozta.

Billboard fotózásán – 2016

Erősen hiszem, hogy az élet nem csak úgy megtörténik veled. Egy utazáson veszünk részt, és megvan a lehetőségünk, hogy változtassunk az irányon. Néha ki kell törnünk a komfortzónánkból, hogy fejlődjünk

Boldog születésnapot, Adam!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek