Starity

9 ember elárulta, miért futott zátonyra a házassága már annak első évében

2017. február 14. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A házasság bár egy csodálatos dolog, mégis sokan vannak, akik rossz okból kötik össze életüket pusztán azért, mert úgy érzik, nagy a nyomás rajtuk vagy mert azt hiszik, kifutnak az időből. Az okos azonban más kárán tanul, így cikkünkben elhozunk néhány tanító célzatú példát, hogy ha eljön az alkalom, megfontoltan tudjatok dönteni.

hirdetés
9 ember elárulta, miért futott zátonyra a házassága már annak első évében
Fotó: A kép illusztráció

1. Nyitott házasság

Egy hónappal azután, hogy összeházasodtunk, a férjem közölte velem, hogy nyitott házasságban szeretne élni. Ez olyasvalami volt, amiről korábban nem beszéltünk. Miután nemet mondtam erre, az elkövetkező hat hónap minden egyes napján felhozta a témát. Idővel a Nyitott házasságot akarok! mondattól eljutottunk odáig, hogy Rossz feleség vagy, megérdemlem, hogy nyitott házasságbaan élhessek!. Visszagondolva, már akkor érvényteleníttetnem kellett volna a házasságunkat, amikor először felhozta a dolgot.

2. Már nős volt

Már egy ideje randiztam a sráccal, amikor bevallotta, hogy nős volt, de elváltak a feleségével. Nos, ami azt illeti, hazudott. A nő egy másik országban volt, amikor mi összejöttünk. Rájöttem, hogy nem úgy váltak el a feleségével, ahogy azt gondoltam – papíron legalábbis nem –, így amikor felhívta a nejét és a gyerekeit, engem csendre intett, hogy ne szerezzenek tudomást rólam.

3. Megcsalt, aztán beadta a válókeresetet

Egyik este a munkából hazaérve sírva fakadt a férjem, és közölte velem, hogy a szükséges iratok a kocsiban vannak, válni akar. Semmilyen előjele nem volt a dolognak és nem is adott magyarázatot arra, miért döntött így, hiába könyörögtem neki. Egy hónapig emésztettem magam azon, hogy vajon mi siklott félre, amikor megtudtam, hogy volt valakije. Ez volt a legrosszabb az egészben, hiszen mindvégig bíztam benne, ő pedig így elárult engem. Nem tudom, leszek-e még szerelmes valaha.

4. Elhagyott a koszorúslányért

Hat évig randiztam ezzel a lánnyal, mielőtt elvettem volna. Nagy, drága esküvőnk volt, amit egy két hetes olaszországi nászút követett. Kevesebb, mint hat hónappal később megtudtam, hogy lefeküdt a főnökével, aki egyébként szintén jelen volt az esküvőnkön és aki a koszorúslánya is volt egyben. Elhagyott érte. Sejtésem sem volt, hogy ez megtörténhet. A válás tovább tartott, mint az esküvő. Nem baj, ha nem vagy biztos a szexualitásodban, csak légy őszinte ezzel kapcsolatban és ne rontsd el más életét általa. Engem totál megsemmisített a dolog...

5. Egyszerűen nem működött

Nem igazán ment köztünk tönkre semmi... Nem volt semmi baj. Mikor összeházasodtunk, már hét éve együtt voltunk, biztosra mentünk. A házasságunk első évében rájöttünk, hogy sokkal jobban érezzük magunkat külön. Gáz volt. Rengeteg könny hullott, számtalan esdeklés volt azt illetően, hogy ne legyen így vége és próbáljunk máshogy élni (külön lakásban, külön kasszán), de nem működött. Rájöttünk, hogy olyanok voltunk egymásnak, mint a lakótársak.

6. Rossz időzítés

Már öt éve randiztunk a pasimmal, amikor összeházasodtunk, majd 11 hónap múlva elváltunk. A házasság a rossz időzítés és az alkohol miatt futott zátonyra. Az exem anyukája egy hónappal az esküvőnk előtt hunyt el, és sajnos már semmit nem mondhattunk le, meg kellett tartani a menyegzőt – ráadásul ugyanabban a hónapban, mint a temetést és a nászutat. Mindezek után az exem magába zuhant, masszívan piálni kezdett és a gyász megélésének minden módját elutasította. Folyton bulizott, ivott és rengeteget veszekedett velem. Amikor megmondtam neki, hogy ez így nem mehet tovább, az alkoholt választotta helyettem.

7. Bepánikolt

A menyasszonyom bepánikolt. A nagy nap előtt úgy döntött, hogy 23 évesen még túl fiatal a házassághoz, még élni akar és tapasztalatokat szerezni, mielőtt megállapodik.

8. Nem szeretett

Egy nap arra értem haza a munkából, hogy a feleségem azt mondja, térre van szüksége. Azt mondtam neki, hogy rendben van, így átcuccolt az egyik barátnőjéhez. Pár nap múlva küldött egy SMS-t, hogy már nem szeret. Azt javasoltam, adjunk még egy esélyt a dolognak, kérjünk segítséget, járjunk tanácsadásra, de közölte, hogy ez két emberen múlik, ő meg köszöni szépen, nem kér belőle. Másnap ügyvédet fogadtam. Ekkor még csak három hónap telt el az egybekelésünk óta. Hogy is lehettem ennyire vak, hogy nem láttam, mi jön?!?

9. Sosem volt köztünk szerelem

Sosem szerettük egymást a feleségemmel. Annak idején azért kértem meg a kezét, mert 30 éves voltam és bepánikoltam, ő pedig azért mondott igent, mert azt gondolta, jobbat már úgysem kaphat tőlem. Mindketten bután viselkedtünk, nem jó okból kötöttünk házasságot.

via Cosmopolitan

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek