Starity

Visszatér az After Forever?

2017. február 16. 07:07   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy esély van arra, hogy a 2009-ben feloszlott csapat visszatér a színpadra.

hirdetés

Az együttes 1995-ben alakult Apocalypse néven Hollandiában. Ekkor a zenekar egy death-metal cover bandaként volt számon tartva, ehhez híven egy, a hörgésért felelős férfi énekessel nyomultak Mark Jansen személyében. 1997-ben csatlakozott hozzájuk Floor Jansen énekesnő, akinek érkezése gyorsan megváltoztatta a zenekar addigi stílusát, és áttértek a szimfonikus metalra, bár a hörgéssel továbbra is kiegészítették dalaikat.

Két évvel később felvették az After Forever nevet, amelyet két demó is megerősített: az  Ephemeral és a Wings of Illusion. Egy évre rá már első lemezük is a boltok polcaira került, amely a Prison Of Desire elnevezést kapta. 2001-ben dobták piacra második korongjukat Decipher néven, amely az utolsó lemez volt a zenekar alapítójával, a gitárért, és egyben a hörgésért is felelős Mark Jansennel.

A csapat 2001-ben, itt még Mark Jansennel kiegészülve

2003-ban a zenekar kiadott egy EP-t és egy DVD-t is Exordium néven, melyet egy évvel később követett az Invisible Circles nevezetű album. A következő évben ismét stúdióba vonultak, és még abban az évben meg is érkezett a Remagine névre keresztelt anyaguk. 2006-ban Mea Culpa néven dobtak piacra egy kiadványt, amely A és B oldalból állt, valamint néhány dal újrafelvett változatát tartalmazta.

2007. április 23-án megjelent a saját magukról elnevezett, ötödik After Forever-lemez, amely az eddigi legsikeresebb korongja lett a holland csapatnak – különösen az Energize Me című dal lett népszerű – melyet az énekesnő szívesen vett elő ReVamp nevezetű zenekarával adott koncertjein.

Mindezen sikerek ellenére a fromáció 2008-ban bejelentette, hogy kisebb szünetet kényszerülnek tartani, az énekesnő kiégése (lelki kimerültség) következtében, majd 2009-ben azzal a szomorú hírrel kellett szembesülniük a rajongóknak, hogy az After Forever véglegesen is feloszlott.

A Nightwish jelenlegi énekesnője a napokban adott interjút a FaceCulture nevű oldalnak, melyben nemcsak arról mesélt, hogy mi a terve az idei évet tekintően – azon túl, hogy hamarosan életet ad Hannes Van Dahllal közös gyermekének –, hanem korábbi és jelenlegi csapatairól is ejtett néhány szót. Többek között elárulta, hogy körülbelül egy éve újra felvette a kapcsolatot After Forever-beli kollégáival, és afelől érdeklődött, hogy lenne-e kedvük egy esetleges újraalakulásra, hiszen a Nightwish idén szünetet tart, és majd csak jövőre térnek vissza a metálzenei színtérre.

Az egykori csapattársak nem ellenkeztek, sőt örömmel fogadták Floor ötletét, így vélhetően a formáció az idei év folyamán újra összeáll, arról azonban nem áll rendelkezésre információ, hogy ez mikor is lesz esedékes, továbbá arról sem tudni semmit, hogy csupán néhány fellépés erejéig fognak újra alakulni, vagy esetleg még egy esélyt adnak maguknak és új albumot készítenek.

Az After Forever utolsó felállása: Joost van Den Borek, Bas Maas, Floor Jansen, Sander Gommans,Andre Borgman, Luuk van Gerven

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek