Starity

15 dolog, amit tudnod kell a szüzességed elvesztése előtt

2017. február 17. 20:08   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tv-ben lassított mozdulatokat, visszafojtott lélegzeteket, s csupa romantikát láthatunk: ez azonban távol áll a valóságtól.

hirdetés

1. Senkit nem érdekel, ha még szűz vagy

Sok fiatal nyomásként éli meg a szüzességét, s szégyenkezik a tapasztaltabb barátnői előtt, akik már nyíltan beszélnek a szexről. Hidd el nekünk, nem te vagy az egyetlen érintetlen ember ezen a Földön, és senki nem gondolja ezt cikinek. A szex csodálatos, igen, de csak akkor, ha a megfelelő emberrel csinálod, s már készen állsz rá.

2. Nem csak „P” a „V”-ben

Mindenki számára mást jelent az első szexuális felfedezés. Kristen Mark, szexuálpszichológus a következő sorokat osztotta meg a BuzzFeed Life-fal:

A szüzesség kérdése elég tág. Sok ember akkor tekinti elveszettnek az „ártatlanságát”, amikor először érte őket valamilyen szexuális hatás. Ez lehet orálszex, anális behatolás, vagy segédeszközök használata. Nincs szabály arra, mit tekintünk első alkalomnak

3. Nem mindenki hagy „nyomot”

Sok történetet olvashattál véres lepedőkről, amik talán ijesztően hatottak rád. Az igazság az, hogy néhány nő egyáltalán nem vérzik, de akad olyan is, aki nagyon. A szűzhártya mindenkinél változó, így annak terhelése, áthatolása is mást vált ki egyénenként. Ezt nem lehet előre megjósolni, ki fog vérezni, így valóban érdemes az első alkalomnál fokozottan odafigyelni.

4. Nem feltétlenül fáj

Az első alkalom lehet kellemetlen, s talán nem azt hozza, amire számítottál. Akad olyan is, aki csodálatosnak mondja az első intimitását. Ez összefüggésben lehet azzal, mennyire készítették fel a lányt a behatolásra, illetve mennyire állt mentálisan készen. Ha rágörcsölsz, abból jó nem származhat, ezért fontos, hogy mindenképpen úgy érezd, készen állsz rá.

A nagy fájdalom azonban nem normális, álljatok meg. Ez annak a jele, hogy több előjátékra van szükséged – mondja a szexuálpszichológus.

Legtöbb esetben a fiúknak az első alkalom is jó, mivel teljesen más a biológiai felépítésük. Ezért, ha mindketten tapasztalatlanok vagytok, meg kell vele értetned, hogy te több odafigyelést igényelsz.

5. Soha, senkinek nem tartozol szexszel

Tedd fel magadnak a kérdést, készen állsz rá? Ha a srác sürget, érdemes inkább faképnél hagynod, mert az első alkalom miután megtörtént, nem tudod semmivé tenni. Rengeteg sztori kering az interneten arról (talán az ismerőseid körében is), hogy azt kívánták, bár vártak volna még pár hónapot, mivel a szex után a srác lelépett, s rá nem sokkal találkoztak a tökéletessel. Aki nem érti meg, hogy nem állsz készen, az nem szeret igazán, és nem is fog rád odafigyelni.

Emellett a szüzességed nem ajándék. Senkinek nem tartozol szexszel, nem számít, mennyire kedvesek, mennyit költöttek rád, vagy éppen hónapfordulótok, születésnapja van. Tudjuk, hogy ez a jele lehetne az első szexnek, de az igazság, a jel tőled kell, hogy érkezzen.

6. Az első együttlétet meg kell tervezni: nagyon is terhes lehetsz

Ideális esetben meg kéne. Nem, most nem a világításról, gyertyákról, vagy a szexi lejátszási listáról beszélünk. A szex felelősség. Nőgyógyász felkeresése ajánlott, aki kellőképpen tájékoztat téged mindenről. Igen, a felnőtteknek is kellemetlen, ha egy idegen turkál a vaginájukban, azonban az is jele a mentális érettségnek, ha ezt az érzést képesek legyűrni, és a saját egészségük érdekében beülnek abba a bizonyos székbe.

Érdemes bogyót szedned? Ki fogja megvenni az óvszert? A megszakításos módszerben sose bízz, hiszen már az MTV-n sem fut a 16 & terhes műsor! Mindemellett csak olyannal feküdj le, és ez a későbbiekben is igaz, akiről tudod, hogy tiszta, avagy mindenféle nemi betegségtől mentes. Ha már szexelni akarsz, akkor ezeket a lépéseket meg kell tenned, és igen, ez a nőgyógyász látogatását is magába foglalja.

A filmekben lehet, hogy spontán történik, azonban ez a valóélet. Később sokkal jobban fogod érezni magad amiatt, hogy helyesen cselekedtél.

7. A bemelegítés nagyon fontos

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire elengedhetetlen, hogy teljesen készen állj odalent, avagy megfelelően nedves legyél. Mielőtt csináljátok, fedezzétek fel a másik testét, tudjátok, mit szeret a partneretek, és mit szeretsz te. Ha nem sikerül kellőképpen felizgatnia, semmi baj, használjatok sikosítót. Újabb hamis feltevés, hogy a sikosító az öregeknek van, hiszen rendkívül hasznos lehet számotokra is: sok kellemetlenségtől és fájdalomtól megmenthet.

Az első alkalom sok lány számára meghatározó, így ne legyél az, aki utána hónapokig nem mer újra próbálkozni, mert olyan „élményt” hagyott benne.

8. Ne féljetek kommunikálni

Mindketten idegesek lesztek az első alkalom során. Tehát a kínos csöndet törjétek meg, és legyetek őszinték a tapasztalatotokkal vagy éppen tapasztalatlanságotokkal kapcsolatban. Szólj, ha valami nem jó, de akkoris, ha igen.

Az első alkalomnál emellett nem az orgazmus elérése a cél. Igen, az orgazmus valóban nagyon jó, azonban, ha vaginád van, nagy valószínűséggel először nem fogod megtapasztalni. Az első alkalom arról szól, hogy megismerjétek a másik testét, kitapasztaljátok, ki mit szeret. Ezért mindenképpen olyannal történjen, akiben megbízol!

Kutatások emellett kimutatták, ha olyannal éled meg a szüzességed elvesztését, akit szeretsz, annál közelebb érezheted magad az orgazmushoz már az első alkalom során. Mint mondtuk, bizalom a kulcs.

9. Lehet azt fogod gondolni, hogy ez sz٭r volt

Előfordulhat olyan is, hogy azt mondod majd, ez minden? Komolyan? Az igazság az, hogy a második után kezd beállni a tested, és akkor kezded majd megtapasztalni a szex minden jó tulajdonságát.

A szexualitás nemcsak mentális, de fizikális belerázódást is igényel. Minél jobban félsz, vagy feszülsz az első során, annál nehezebbé teszed, hogy élvezd

Minél kényelmesebben érzed magad, annál közelebb kerülsz a csillagok látásához. 

Emellett a kapcsolatotok elképzelhető, hogy furcsává válik. Ideálisan a szex közelebb hoz a partneredhez, de arról senki nem beszél, hogy el is sodorhat tőle. Ez tényleg azon múlik, mennyire voltatok felkészülve, és milyen a kapcsolatotok mélysége (egy-két hét után eszetekbe ne jusson!). Így jól gondold meg, mikor fekszel össze valakivel – és ez fokozottan igaz a jövőre nézve is.

10. Sok első alkalmad lesz

Amilyen őrülten hangzik, annyira igaz. Az első pár alkalom még furcsa lehet a teljes szex-felfedezése előtt, azonban nemcsak erről van szó. Minden partner mást jelent az ágyban, így az első intim együttlét valakivel mindig első alkalomnak számít.

11. A fiúk gyorsan elmehetnek

Ha a partnered is szűz, tudnod kell, nem fogja sokáig bírni, így biztosra veheted, hogy az első alkalommal elbúcsúzhatsz a nagy O-tól – ez igaz akkor is, ha olyan fiúval sodor össze az élet a jövődben, aki még nem vesztette el és veled szeretné. Ez rendben van, légy vele megértő, és őt is emlékeztesd arra, nincs miért szégyenkeznie. Bele fog jönni.

12. Mindegy, mit csináltok, csak ne utánozzátok, amit a pornóban láttatok

Mert. Nem. Igaz. Az akrobatikus mozdulatokat, és erős lökéseket nem mindenkinek találták ki és főleg nem az első menetre. Hagyjátok meg a képernyőnek ezt a látványt. Emellett semmiképpen ne próbáljátok visszaadni azokat a hangokat se, mert higgyétek el, nem sok lelombozóbb van a visítástól.

13. Nem fog valami mágikus fonál összekötni az első partnereddel

Igen, valószínűleg emlékezni fogsz rá 20 év múlva is, de ha megtaláltad életed szerelmét, vagy ismét szerelembe estél, nem fogsz azután sírni, aki megszabadított a „V”-kártyádtól. Ez mind csak legenda, tehát ne aggódj, hogy egy életre hozzá leszel kötve érzelmileg.

14. Mindenképpen beszélj a szüleiddel róla

Elég, ha csak az egyikkel teszed, vagy olyan felnőttel ülsz le, akiben megbízol, főleg, ha 18 év alatt vagy. Az egyik legnagyobb jel, hogy még nem állsz készen a szexuális kapcsolatra az az, ha nem tudsz a szexről beszélni a szüleiddel / édesanyáddal / édesapáddal / gondviselőddel / megbízottaddal. Ha a hátuk mögött cselekszel, akkor még nem vagy mentálisan érett arra, hogy szexelj.

15. Sose csináld részegen

Ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz. Az első alkalom + alkohol nem jó párosítás, és ezt kár is ragozni. Az esetek 100%-ban az ember megbánja ezen döntését.

– Jelek, hogy nem állsz készen az első alkalomra

  • Cikinek tartod, hogy a szexről kell beszélned, így valószínűleg a cikk olvasása közben is rosszul érezted magad
  • Kizártnak tartod, hogy nőgyógyászhoz jelentkezz be
  • Nem tudsz semmit a nemi beteségekről
  • Csak azért akarod, mert körülötted már „mindenki” csinálja
  • Nem tudod, hogyan akarsz védekezni
  • Örömet akarsz okozni másnak, és nem magadnak
  • „Ha szeretsz, megteszed” – ha ezt a mondatot hallod, csapd rá az ajtódat
  • Nem bízol a partneredben 100%-osan
  • Magasak az elvárásaid
  • Rettegsz az első alkalomtól
  • Rosszul érzed magad a gondolattól, hogy bárki meztelenül lásson

– Három lépés, amiből tudod, készen állsz

  • Nincs több kétséged
  • Tájékozott vagy
  • Akarod

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek