Starity

Botrányt okozott a CoverGirl első férfi reklámarca rasszista megjegyzésével

2017. február 18. 13:01   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bojkottálni kezdték a kozmetikai márkát Amerikában – vajon tényleg igazuk van az esettel kapcsolatban?

hirdetés
Botrányt okozott a CoverGirl első férfi reklámarca rasszista megjegyzésével
Fotó: Seventeen

James Charles, YouTuber, lett a CoverGirl első férfi reklámarca 2016-ban, így hatalmas felelősség szakadt a nyakába. A 17 éves diák azonban sikeresen tett egy rossz megjegyzést Twitter-oldalán, amiért sokan kihívták őt, sőt, egyenesen bojkottálni kezdték a márkát:

Nem hiszem el, hogy Afrikába kell mennünk, úristen, mi van, ha ebolásak leszünk? A haverom erre azt mondta, hogy James, nyugodj meg, elkaphattuk volna a Chipotlében tavaly

A megjegyzés vicc akart lenni, azonban a Chipotle mexikói étterem, így két nemzetiséget is sikerült megsértenie általánosításával.

4 ezer megosztás: „Nem támogatom a cégedet addig, ameddig ő a kampányarc”

Természetesen rengeteg negatív megjegyzést kapott, így a tweet hamar lekerült a profiljáról, azonban, mint tudjátok, az internet örök.

Először a srác nem fogta fel szavainak súlyát, hiszen szimplán ennyit tett megjegyzés képpen az esetre:

Tiltsd le őket, James, és lépj tovább.... Nem hiszem el, hogy az emberek minden megsértődnek. Az én Twitteremen azt írok, amit akarok?

Ez csak olaj volt a tűzre, és már több szervezet is kiállt a kommentje ellen. Ezekután megérkezett a bocsánatkérés, amit sokan nem éreznek őszintének, hiszen az először pont az ellenkezőjét állította.

Nagyon sajnálom. Az érzéseimet nem tükrözik a szavaim, aminek következménye van. Teljes felelősséget vállalok azért, amit írtam. Tanulni fogok, hogy jobb ember legyek

– szól a bejegyzés, amit egy hosszabb jegyzet követett, majd végezetül:

Rengeteg dolog kavarog most a fejemben... Sajnálom, és próbálom majd helyrehozni valahogy

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek