Starity

Ezek a legnépszerűbb Tankcsapda-dalok

2017. február 25. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal a legnépszerűbb magyar rockzenekar, a Tankcsapda legismertebb dalait hoztuk el nektek.

hirdetés

Mennyország tourist (1999)

'99-es dallal kezdjük, ami az Tankológia albumról lehet ismerős mindenkinek. A Mennyország tourist csaknem négymillió megtekintéssel rendelkezik a YouTube-on, és így nem csak a legnépszerűbb Tankcsapda dal, de ezzel a debreceni csapat messze überelte a legtöbb magyar előadó nézettségét is.

Adjon az ég (2003)

Még előrébb mentünk az időben, a tankok kilencedik stúdióalbumánál, az Élni vagy égninél járunk, a dal pedig az Adjon az ég címet viseli. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy te is tudod énekelni a szövegét a műnek, mely két és fél millió megtekintéssel rendelkezik a legnagyobb videómegosztó portálon.

Köpök rátok (2014)

Ezúttal egy három évvel ezelőtti dal kerül terítékre - ez nem más, mint az Urai vagyunk a helyzetnek albumon található Köpök rátok, mely egy meglehetősen Tankcsapdás dal, és két és fél millió megtekintéssel rendelkezik. Ti is imádjátok?

Be vagyok rúgva (2003)

Ismét 2003-ban járunk, az Élni vagy égni albumnál, a dal pedig a Be vagyok rúgva. A mű egy tipikus Tankcsapda dal, ami a bulizós szombat estéknek szinte elengedhetetlen kelléke: hiszen mi lehet jobb, mint a szomszédok örömére ezt üvölteni az éjszakai órákban?

Egyszerű dal (1995)

Elérkeztünk listánk utolsó előtti dalához, mely a legrégebbi a felsoroltak közül, és kétségtelenül a legtöbb mondanivalóval rendelkező - még akkor is, ha „ez csak egy egyszerű dal, semmit nem akar". Az 1995-ös Az ember tervez album dala hatalmas sikerre tett szert egyszerűségének és csodálatosságának köszönhetően.

Alföldi gyerek (2016)

A 2016-ban megjelent dalról gyakran mondják, hogy a Köpök rátok egy szelídebb verziója, amivel mi is egyetértünk, de mindenki döntse el maga. Egy azonban biztos: az Alföldi gyerek egy nagyszerű dal - legalábbis az a kétmillió megtekintés mindenképpen erre utal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek