Starity

A magyar film megnyerte az Oscar-díjat

2017. február 27. 10:10   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje elnyerte 2017-ben az Oscar-díjat a legjobb élő szereplős rövidfilm kategóriában.

hirdetés

Csoda történt az Origo szerint is: Deák Kristóf hazavihette az Oscar-díjat, így zsinórban a második évben sikerült egy magyar filmnek elhoznia a szobrocskát a világ legrangosabb és legnevesebb díjátadóján.

A Mindenki című magyar kisfilm nemzetközi neve a Sing lett, amiért hazánkban mindenki drukkolhatott éjszaka. Deák Kristóf gyerekeknek ajánlotta a díjat köszönőbeszédében.

Mindenki film leírása: 1991-et írunk, a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik. (Port)

A rendező hatalmas mosollyal ment fel a lépcsőn, amikor bejelentették, a 89. Oscar-díjátadón neki szánták az arany szobrot az Akadémia tagjai:

Köszönöm, nagyon köszönöm az Akadémiának ezt a hihetetlen díjat! Muszáj rövidre fognom, pedig nagyon sok embernek tartozom hálával. Először is, köszönöm a családomnak, tanáraimnak, akik kreatív embert faragtak belőlem. Köszönöm Anna nevében is, köszönöm a feleségemnek, a stábnak, a szereplőknek. Végül pedig ajánlanám ezt a díjat azoknak, akik jobbá tudják tenni a világunkat, a gyerekeknek. Próbáljuk őket úgy nevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk! Köszönöm

– hangzott el a köszönőbeszéde.

Kattints erre a linkre, hogy meg tudd nézni a beszédet és az eredményhirdetést magyar felirattal!

 A Mindenki film előtt ebben a kategóriában még nem volt magyar jelölés, így nyertes sem. Hatalmas gratulációnkat küldjük innen is Deák Ferencnek és csapatának! Újabb magyar büszkeség született tegnap este.

Ezen a linken elérheted a nyertesek teljes listáját!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek