Starity

29 érdekesség, amit talán még nem tudtál az Alkonyat-sagáról

2017. február 27. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövőre lesz tíz éve, hogy a mozikba került Stephenie Meyer népszerű regénysorozatának első filmadaptációja.

hirdetés

1. Az írónő megálmodta a történetet. Saját elmondása szerint egy lányt és egy fiút látott egy mezőn, utóbbi pedig gyémántszerűen „csillogott”.

2. Stephenie Henry Cavillt nézte ki Edward Cullen szerepére, de a színész a forgatás megkezdésére már túl idős volt a szerephez.

3. Ugyan Robert Pattinson kapta a főszerepet, de Ben Barnes, Shiloh Fernandez és Jackson Rathbone is közel volt hozzá, hogy Edward bőrébe bújjon – utóbbinak az idősebb „testvér”, Jasper szerepével kellett beérnie.

4. Már a kezdetekkor érezhetően jelen volt a kémia Robert és a Bella Swant alakító Kristen Stewart között. Az első próbafelvételükre Catherine Hardwicke rendező velencei otthonában került sor, ahol egy kissé intimebb jelenetet próbáltak.

5. Kristennek az első résztől kontaktlencsét kellett viselnie, mert természetes (zöld) szemszíne nem illett a karakterhez, akinek barna szemet szánt az írónő a könyvekben.

6. Jennifer Lawrence-t is meghallgatták a női főszerepért.

7. Meyer két alkalommal is feltűnt a filmekben: először az első részben láthattuk az étkezdei jelenetnél, amikor Bella és az apja a vacsorájukat költik el; másodjára pedig a Hajnalhasadás első részében tűnt fel az esküvői jelenetben, mint egy meghívott vendég.

8. Taylor Lautnernek egészen addig fogalma sem volt, hogy miről szól az Alkonyat, míg meg nem kapta Jacob Black szerepét.

9. Az Alice-t alakító Ashley Greene-nek és a Rosalie-t életre keltő Nikki Reednek meg kellett tanulnia baseballozni – utóbbinak pedig bár jobb kezes, el kellett sajátítania, hogyan kell bal kézzel dobni a labdát, mert a készítők szerint úgy jobban nézett ki a felvételen a jelenet.

10. Robert ígéretet tett a rendezőnek, hogy nem próbálkozik be kolléganőjénél, ugyanis Kristen a forgatás kezdetén még csak 17 éves volt.

11. Rob épp egy nappal azelőtt döntött úgy, hogy felhagy a színészettel, hogy megkapta volna Edward szerepét.

12. A film a bemutatásának hetében 69.6 millió dollár bevételt hozott, ezzel pedig a legtöbbet kaszált olyan film lett, melyet nő rendezett.

13. Bella altatódalát maga Pattinson komponálta.

14. Jasper nevét az írónő egy konföderációs hadseregbeli névsorban találta.

15. 2010-ben, amikor virágkorát élte az Alkonyat-őrület, a legnépszerűbb babanevek a Bella és a Jacob voltak az Egyesült Államokban.

16. A sorozat írónője elsírta magát amikor azt a jelenetet forgatták, hogy Bella az oltár elé sétál.

17. Vanessa Hudgens is jelentkezett Leah Clearwater szerepére, de alulmaradt Julia Jonesszal szemben.

18. Robert állítólag nagyon szégyellős volt, nem szívesen szabadult meg még a pólójától sem a kezdettekkor.

19. A második filmben Nikki Reed kénytelen volt parókát hordani, mert a saját tincsei olyan mértékben károsodtak az első rész forgatása alatt, hogy vállalhatatlanok voltak.

20. A Summit Entertainment bármeddig hajlandó volt elmenni, hogy elvegye Kristen Stewart kedvét attól, hogy levágassa a haját. Különféle kedvezményeket tettek neki, hogy megtartsa a frizuráját olyannak, amilyen.

21. A Hajnalhasadás első részének forgatásakor Kristennek mégis parókát kellett viselnie, mert a The Runaways – A rocker csajok című film főszerepe megkívánta a hajvágást.

22. A Hajnalhasadás második részét újra kellett venni – ekkor már Rob is parókát viselt.

23. A második, Újhold című filmnek még a castingja sem ment simán: a rendező kérésére ugyanis minden olyan fiatalnak, aki Jacob falkatagja kívánt lenni, papírral kellett igazolnia, hogy felmenői között vannak őslakos amerikaiak.

24. Kristen egyszer elárulta, hogy ha valóban a forksi gimnázium tanulója lenne, nem Edwarddal, hanem Eric-kel randizna, mert imádja a „kockákat”.

25. A producerek nem voltak elégedettek Pattinson fogsorával, így elküldték őt fogorvoshoz, aki szabályozót írt fel neki, ő azonban megtagadta annak viselését.

26. Az első filmben van egy olyan jelenet, ahol Bella elcsúszik a jégen – ennek felvételekor Kristen egy úgynevezett „butt pad”-et viselt, ami megvédte attól, hogy komolyan megüsse magát.

27. Feszültségoldóként sokáig amerikai akcentussal beszélt a rajongókhoz Robert Pattinson, mert annyira másnak érezte az új életét, mint a korábbit.

28. A Hajnalhasadáshoz forgatott szexjelenet olyan erotikusra sikerült, hogy korhatáros lett volna a film, így újra kellett forgatni, hogy széles közönség előtt is bemutatható legyen.

29. Nagyon fontos volt a forgatás során, hogy a film bemutatójáig titkos legyen, milyen ruhát visel Bella az esküvőn, így a forgatási szünetekben Kristennek a Volturi egyik köpenyét kellett magára öltenie, hogy a stábtagokon kívül senki se láthassa és ne is fotózhassa le.

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek