Starity

39 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Jensen Acklesről

2017. március 01. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Odaát Dean Winchestere ma ünnepli 39. születésnapját, így elhoztunk róla néhány ismert és kevésbé ismert tényt és érdekességet.

hirdetés
39 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Jensen Acklesről

1. Mivel ritkán beszél a magánéletéről, csak kevesen tudják, hogy a '90-es években Jessica Simpsonnal randizott. A kapcsolatnak végül azért lett vége, mert Jensen megcsalta a színész-énekesnőt LeAnn Rimesszal.

2. Modellként kezdte a karrierjét – első megbízásakor kétéves volt. Négyévesen felhagyott a pózolással, amihez hat év múlva visszatért.

3. Bár a modellkedéssel megalapozta színészi pályafutását, eredetileg sportgyógyászattal szeretett volna foglalkozni – gyógytornászként képzelte el a jövőjét.

4. Édesapja, Alan szintén színész: olyan alkotásokban láthattuk, mint a Dallas és a Walker, a texasi kopó. Érdekesség, hogy 2005-ben apa és fia együtt szerepelt Az átjáró című horrorban, illetve az idősebb Ackles feltűnt az Odaátban is 2010-ben és 2012-ben.

5. Annak idején Jensent is meghallgatták a Smallville főszerepéért, de végül a készítők választása Tom Wellingre esett helyette, vígaszdíjként azonban mégis szerepelhetett a sorozatban 2004 és 2005 között: ő alakította Jason Teague-t.

6. Sportos alkat, a középiskolában kosárlabdázott és lacrosszozott, emellett hatalmas focirajongó hírében áll. Szabadidejében szívesen golfozik és szeret lovagolni.

7. Hobbija a fotózás.

8. Modellkarrierje miatt sokszor cikizték az iskolában. Elmondása szerint élete egyik legrosszabb élménye az volt, amikor iskolatársai rábukkantak egy fotósorozatra, melynek keretében supermanes pizsamát népszerűsített. Megalázása végett rengeteg példányban lemásolták a fotókat és kiplakátolták vele az iskolát.

9. Odaát-beli kollégája, Jared Padalecki a legjobb barátja. Saját bevallása szerint azért is olyan hiteles az alakításuk a sorozatban, mert a magánéletben is remekül kijönnek egymással.

10. Ha úgy hozná a dolog, akár az életét is hajlandó lenne kockáztatni Padaleckiért.

11. Amikor a színészet miatt maga mögött hagyta Texast és Los Angelesbe költözött, nagymamája minden héten levelet írt neki és beszámolt az otthoni dolgokról, hogy úgy érezze, nem marad le semmiről, így nem is volt olyan erős honvágya.

12. Énekelni is tud! Két albumot énekelt fel eddigi pályafutása során: az egyiket (Sharing the Covers) Steve Carlsonnal, a másikat (Christmas with Friends) Jason Mannsszal rögzítette.

13. Fiatal korában egy autóbaleset következtében elveszítette a legjobb barátját, akit a mai napig gyászol.

14. A 2000-es elején Jensen és felesége, Danneel Harris viszonya kizárólag baráti volt annak ellenére, hogy tetszettek egymásnak. Mindeketten nagyon elfoglaltak voltak (Jensen az Odaát, Danneel a Tuti gimi miatt), így megismerkedésüktől számítva hét éven át plátói volt a viszonyuk, mielőtt 2005-ben összejöttek volna.

15. Az Odaát keretein belül rendezőként is kipróbálhatta magát.

16. Egy interjúban elárulta, hogy véleménye szerint a legdögösebb cucc, amit egy nő viselhet az a farmer és az ujjatlan felső.

17. Ha már a ruhadaraboknál járunk, nem szereti a tangás lányokat, jobban tetszik neki a franciabugyi.

18. Annak idején Amerika kapitány szerepéért is meghallgatták, de mint tudjuk, Chris Evans kapta a lehetőséget. Később Sólyomszem életre keltését ajánlotta neki a Marvel, ő azonban az Odaát mellett tette le a voksát és nemet mondott a karakterre.

19. Feleségével együtt szerepeltek a Ten Inch Hero című vígjátékban 2007-ben.

20. Minden vágya, hogy egyszer Batmant alakíthassa.

21. Ereiben angol, német, skót és ír vér csörgedezik.

22. Nagyon fontos számára a humor – nem veszi túl komolyan saját magát, így nem hatja meg különösebben, ha a játéka miatt kritizálják.

23. Kedvenc édessége a gumimaci.

24. Nem érdekli a hírnév, számára a munka az első. Többször hangoztatta már korábban, hogy idegesítik a lesifotósok és a média által koholt pletykák, emiatt nem szívesen jelenik meg vörös szőnyeges rendezvényeken.

25. Hatalmas állatbarát és aktivista. Amikor imádott kutyusa megbetegedett, nemcsak hazarepült a nyaralásáról és állatorvoshoz vitte kedvencét, hanem kerek-perec közölte az orvossal, hogy kerül, amibe kerül, mentse meg az állatot, ugyanis családtagjaként szereti őt.

26. Nagyon figyelmes a kolléganőivel. Ha egy romantikus jelenetet kell forgatnia, mindig odafigyel a partnerére, hogy ne érezze kellemetlenül magát. Olyankor zárt forgatást szokott kérni, azaz a jelenet szereplőin kívül csak a rendező, illetve az operatőrök maradhatnak a szettben.

27. 186 centi magas, 83 kiló és 42-es cipőt hord.

28. A másnaposságot általában edzéssel vezeti le.

29. Kedvenc étele a steak.

30. Születése után a szülei három napig gondolkoztak azon, milyen nevet válasszanak neki. Eredetileg Justinnak akarták nevezni, de túl átlagosnak találták a nevet, így végül a Jensen mellett döntöttek.

31. A Jensen Dániában vezetéknév, ráadásul a leggyakoribb.

32. 2009-ig kontaktlencsét viselt, ám az év májusában összeszedte a bátorságát és alávetette magát a LASIK lézeres szemműtétnek.

33. Utálja a sushit.

34. Rajong az amerikai fociért, kedvenc csapata a Dallas Cowboys.

35. Minden nyáron szakállat növeszt, amikor az Odaát forgatása szünetel – mindezt azért, mert a felesége imádja az arcszőrzetet.

36. Eredetileg Sam Winchester szerepéért hallgatták meg, de mivel Jared hitelesebbnek bizonyult nála, így az idősebb testvér szerepét osztották neki.

37. Nettó vagyonát körülbelül 10 millió dollárra (~ 2.8 milliárd forint) becsülik a szakemberek.

38. 2006-ban a világ 26. legszexibb férfijának választották.

39. Előfordul, hogy éjszaka, ha felébred álmából étcsokoládét falatozik.

via Fame10, Popsugar, MoviePilot, Possibly by Pop Culture, Healthy Celeb, Design & Trend, The Famous People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek