Starity

Feloszlik a HIM

2017. március 06. 09:09   |   Szerző: Fannycska999

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Ville Valo vezette együttes idén nyáron indul utolsó turnéjára, mellyel pontot tesznek több mint két évtizedes pályafutásuk végére.

hirdetés

A HIM ezúton bejelenti búcsú turnéját - a love metal nagyjai idén adják utolsó koncertjeiket

– így kezdődik a tegnap este közzétett bejegyzés a HIM hivatalos Facebook-oldalán. A közleményből – amely rajongók ezreinek szívét törte össze – megtudhatjuk, hogy az év második felében még egy európai turnéra indul az együttes (hazánkat sajnos nem érintik), aztán külön utakon folytatják munkájukat.

Negyed évszázadot töltöttünk azzal, hogy összefonjuk a szerelmet és a metált, és most úgy érezzük, a HIM útja végére ért; most kénytelenek vagyunk búcsúzni, hogy új élményeket, érzéseket fedezhessünk fel. Kiszíneztük a sablont, megoldottuk a rejtélyt, elfordítottuk a kulcsot. Köszönjük

 írja a frontember, Ville Valo.

Az 1991-ben alapult együttes egyedi, utánozhatatlan stílusával (melyben leginkább a metál, a hard rock és a gothic rock jellemzői keveredtek) milliók szívébe lopta be magát. Költői és érzelmes dalszövegeik fő témája a szerelem volt, amely mellett gyakran megjelent a halál és a túlvilág gondolata is.

Sötét és gyönyörű zenéjükkel új műfajt is teremtettek: a love metalt (ez egyben negyedik stúdióalbumuk címe is). Ismert logójuk, a Heartagram is ezt a kettősséget mutatja: a szív és a pentagram kombinálásával helyezi egymás mellé a fényt és a sötétséget, a szerelmet és a gonoszt – ahogy ezt dalaikban is gyakran tették. Bár sem a tagokat, sem zenéjük üzenetét nem lehet sátánistaként megbélyegezni, nevük – His Infernal Majesty (magyarul: Ő Pokoli Felsége) – és bizonyos soraik méltán adtak okot félreértésre; az ilyen elemek a rajongók szemében viszont csak még sokszínűbbé és egyedibbé tették az alapjában véve romantikus dalokat.

Karrierjük során 8 nagylemezük jelent meg, számos elismerésben részesültek és világszerte adtak koncerteket – Magyarországra négy alkalommal látogattak el, utoljára a 2015-ös FEZEN fesztiválon álltak színpadra. Komolyabb tagcsere nem történt az évtizedek alatt, egyedül 2015-ben, mikor addigi dobosuk, művésznevén Gas Lipstick kilépett az együttesből.

2017 végén szétválunk majd. Még mielőtt megtörténne ez a hatalmas változás, szeretnénk megadni nektek az esélyt, hogy még utoljára élvezhessétek Őfelsége előadását. Ezek a koncertek nem a könnyekről fognak szólni, hanem a love metal utolsó nagy ünnepei lesznek, a maga teljes, lovecrafti dicsőségében. Ott találkozunk!

– írja Mige, az együttes basszusgitárosa.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek