Starity

Észt zenekarok szállják meg a Kuplungot

2017. március 07. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napjaink két legmenőbb észt formációja, a dögös rock and rollban nyomuló Elephants From Neptune és a táncos elektro-popos I Wear*Experiment ezúttal Budapestet hódítja meg március 16-án és 17-én a Kuplungban. A 17-ei koncerten az elefántok társai a friss kislemezzel jelentkező Babel és a ’60-es évek rockzenéjét megidéző The Adolescens lesznek.

hirdetés

Észtország egy kicsi ország, nagyszerű hangokkal, ahol a zene szeretete és az éneklés szinte alap. Így nem csoda, ha egyre több szem vetül a Baltikum legfelsőbb csücskéből érkező zenekarokra, mint amilyen a hazánkban turnézó I Wear*Experiment és Elephants From Neptune is. A koncertek az Észt Hét részeként, az Észt Intézet támogatásával valósulnak meg.

Az I Wear*Experiment filmzenés, elektro-pop muzsikájával és különleges vizuáljával ránt be a tánctérre. A trió tavaly jelentette meg Patience című bemutatkozó nagylemezét, de már turnéztak a Hurtsszel, döntősek voltak a helyi Eurovízió válogatójában, játszottak Koreában, Hollandiában, Németországban és Lengyelországban, de tavaly a budapesti közönség is megismerhette őket. 2017-et már Tokióban kezdték, hazájukban pedig az Év debütáló albumának járó díjat vihették haza. Ők március 16-án táncoltatják meg a Kuplungot, ahol novemberben a BUSH zárásaként adtak szuper bulit. Előttük a szintén remek Klusters és az Agavoid edzi meg táncizmainkat.

Az Elephants From Neptune is visszatérőnek számít a Kuplungban, ezúttal március 17-én csapnak ott a húrok közé. A srácok díjesővel indították az évet: a Legjobb Zenekar és a Legjobb Rock Lemeznek járó elismerést is bezsebelhették. A zabolázatlan észt elefántok mintha Dave Grohl eltitkolt fiai volnának, őszinte, karcos rockzenéjükkel és zúzós gitárriffekkel döngölnek földbe koncertjeikkel. A csapat szintén nem először jár Magyarországon, tavaly megjelent Oh No című nagylemezükkel turnéznak hazánkban.

A finnugor szál innenső oldaláról a Babel és a The Adolescens pörgeti fel a közönséget. A Babel megújult formában, egy rockosabb hangzásvilággal és The End of it All című vadonatúj EP-jével tért vissza téli álmából, az új dalok tavaszi turnéjukon debütálnak a közönség előtt. Zsigeri rock, őrült energiák jellemzik a koncertjeiket, csakúgy, mint a The Adolescens fellépéseit, akik nemrég mutatták be Juniper Creek Falls című új klipjüket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek