Starity

Rovarfajt neveztek el Tuomas Holopainenről

2017. március 08. 05:05   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha esetleg valaki azt gondolta volna, hogy már semmi meglepő dolog nem érheti őt Tuomas Holpainennel kapcsolatban, az most tévedett, ugyanis nermégiben különleges dolog történt.

hirdetés

A Babbermouth nevezetű lap számolt be arról, miszerint a finnországi tudósok egy új rovarfajra bukkantak, ami ráadásul nem is akárkiről kapta nevét. Az újdonsült állatkát a Nightwish alapítójáról, Tuomas Holopainenről nevezték el, ugyanis Jukka Salmela, amikor rátalált a még ismeretlen fajra, élénken emlékezett arra, hogy a zenész is a természet és az állatvilág szerelmese, így felfedezését végül a Sciophila Holopainen névre keresztelték.

A hír egyébként magához a „névadóhoz” is eljutott, aki elárulta, hogy ez nagyon megérintette őt és hogy ennél nagyobb megtiszteltetésben még soha nem volt része. A különleges szúnyogról pedig csak annyit lehet tudni, hogy Kelet-Lappföldön találtak rá, és az árnyékos, sötét helyeket kedveli.

Fotó: Jukka Salmela

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek