Starity

Vámpírnaplók: A sorozat készítői elmagyarázták, miért neki kellett meghalnia

2017. március 11. 17:05   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sorozat egyik készítője sok kérdést megválaszolt a Vámpírnaplók fináléjával kapcsolatban.

hirdetés

A cikk spoilert tartalmaz! Csak akkor olvasd el, ha már láttad a finálét, vagy nem bánod, ha előre megtudsz információkat!

The CW

Stefan jobbat érdemelt! – olvasható millió Tumblr- és Twitter-bejegyzésben. A finálé természetesen nemcsak szívfájdalomról szólt: Damon és Elena boldogan élhetett, Caroline és Alaric iskolát nyitott a „különleges” gyerekeknek, és végre, a Salvatore testvérek elásták a csatabárdot.

A sorozat egyik készítője, Kevin Williamson elárulta a TVGuide.comnak, miért Stefannak kellett meghalnia, mi történt a „Klaroline” levéllel, és „Delena” házasságával.

– Miért döntöttetek úgy, hogy Elena és Damon a túlvilágon találkozik a családjával a végén?

– Nézőpont kérdése, szerintem, ha erről megkérdezed Julie Plecet, ugyanezt fogja mondani. Az ötlet az volt, hogy egy montázsban előre vetítjük, mi történhetett a karakterekkel. Damon aggódott, hogy soha többé nem látja Stefant. Elena biztosította arról, hogy békére fognak lelni. Ez a fény az alagút végén, hogy Damon megtalálja a lelki nyugalmát. Az utolsó pillanatot olyanná akartuk varázsolni, hogy Elena és Damon is rátalált erre.

– Miért tűnt Damon és Elena olyan fiatalnak a haláluk pillanatában?

– Mint mondtam, ez nézőpont kérdése. Az egész show arról szólt, hogy elveszítesz, gyászolsz embereket, és úgy érzem, az utolsó üzenetünk az volt, hogy ezek a személyek vigyáztak ránk életünk során, majd, békére lelsz. Szóval, mondjuk úgy, kiléptünk a valóságból egy pillanatra, és megmutattuk, mi lehetne. A valóságban ők leélték az életüket, megöregedtek, igen, de a felolvasásban Elena azt mondja: „Damon békére fog lelni”. Így végül ő találkozik családjával, Damon pedig hazatér, és meglátja Stefant. Ez csak képzelet, mi lehet a jövőben.

– A sorozat azzal indult, hogy a két testvér harcolt egy lányért, végül azonban a kapcsolatuk ennél sokkal bonyolultabb volt. Mikor vettétek észre, hogy már többről szól ez az egész?

– Az elején a családot akartuk középpontba rakni. Egy család gyászáról és veszteségéről szólt, hiszen Elena elvesztette a szüleit. Az elején így a legrosszabbal kellett megbirkóznia Jeremynek és neki. (...) Természetesen ebből később kialakult a szerelmi háromszög. Azonban végig Stefan és Elena próbálta feldolgozni a gyászt, és megtanulni, hogy éljenek újra teljes életet.

– Julie azt mondta, hogy valaki mást akartak megölni. Elárulod, ki lett volna az?

– Oh, mindenki soron volt. Sokat beszéltünk erről az írók szobájában. Remekül éreztük magunkat. Sajnálom, hogy nem tudtunk mindent belerakni 42,5 percbe. Sok lehetőség volt. Bonnie-t semmiképpen nem akartuk megölni. Bonnie-nak nem kellene meghalnia Elena boldogságáért, ebben egyetértettünk. Bonnie-nak teljes, gazdag életet kell élnie.(...)  Neki jár a boldog vég. Nem ölhettük meg Mattet sem, hiszen, ha eddig húzta emberként, akkor megérdemli a folytatást. Ha őt ki akartuk volna írni, már megtettük volna a negyedik évadban. Most, a nyolcadikban már nem tehetjük meg. Damon és Stefan között vacilláltunk. Tudtuk, hogy Katherine-nek mennie kell, így őt megöltük. Gondoltunk arra, hogy Damon és Stefan is meghal. Majd arra, hogy Damon megöli Katherine-t, megmenti a várost, és mindenki mást. Azonban, Stefan olyan sokáig volt Ripper, hogy úgy éreztem, hogy egy módja van arra, hogy visszatérjen, az pedig az, ha megöljük őt. Ezért halt meg ő a végén.

– Lexi megjelenése a végén sokkal könnyebbé tette Stefan halálát. Miért gondoltátok úgy, hogy Lexi a megfelelő személy arra, hogy átvezesse őt a túlvilágra?

– Mindig ott volt számára. Már az első naptól kezdve. Szerintem ő tette Stefant szerethetőbbé. Legjobb barátok voltak. (...) Sokat segített Stefan karakterének kialakításában. Tényleg mindig számíthatott rá. Ő segített neki, hogy ne legyen többé Ripper. Lexie volt így a tökéletes erre.

– Stefan volt a sorozatban mindig a jobb „ember”, azonban a fináléban ez másképp alakult. Tényleg Damon lenne a jobb?

– Damon minden lett, amivé Stefan akart válni. És mivel feláldozta magát, Damon élhette a jobb életet.

– Stefan nem sokkal Caroline-nal kötött házassága után áldozta fel magát. Nem aggódtok, mit fognak szólni a Steroline rajongók?

– Na igen, ez trükkös. Azonban remélem, a közönség megérti, hogy miért mondta Stefan, amit mondott. „Nem tennéd ki a gyermekeidet semmilyen veszélynek. A család az első. Ezt te jobban tudod, mint bárki más. És mivel minden a családról szól, ezért tudom, megérted, miért teszem, amit teszek”. És ő megértette. A család az első. Nem örült neki, az élet fájdalmas, de megértette Stefant. Ráadásul, Klaus bármikor visszatérhet az életébe! Ezt mutatta a levél is.

– Elenának hatalmas gyűrű volt az ujján, így gondolom, Damon és ő összeházasodtak valamikor a jövőben. Gondoltatok arra, hogy ezt képernyőre vigyétek?

– Igen. Le is forgattuk, de nem volt rá idő, így ki kellett vágni. Volt egy jelenet, amiben megkérte a kezét, és a doktori után összeházasodtak. Doktor lett belőle. Szóval köpenybe öltöztettük, és így időt spóroltunk.

– Bonnie most a világot járja, és éli az életét boldogságban. Mi történt Enzo lelkével?

– Távolról figyeli őt. Engedi, hogy élje az életét, ahogy mondtad. Így képzelem el a boldogságot: az emberek, akik vigyáztak ránk, formáltak minket, szerettek, mindig velünk lesznek. Ezt akartuk megmutatni vizuálisan.

– Mit gondolsz, mi lesz a Vámpírnaplók öröksége?

– Remélem, az emberek egy nagy mosollyal az arcukon néznek vissza, és sok szép emlékük lett az évek során. Azt akarom, hogy az emberek azt mondják: „Wow, imádtam ezt a sorozatot. Ember, ez egy jó show volt”.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek