Starity

Őszintén vallott kamaszkori megrázkódtatásáról AnnaLynne McCord

2017. március 13. 07:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 90210 sztárja több, mint egy évtizedig élt abban a hitben, hogy az ő hibájából erőszakolták meg.

hirdetés

AnnaLynne McCord korábban sem titkolta, hogy tinédzserkorában az egyik ismerőse megerőszakolta őt. Legutóbbi interjújában azonban arról is szót ejtett, hogy sokáig azért nem tudta feldolgozni a megrázkódtatást, mert önmagát okolta a történtekért, ahogyan azt sok nőtársa is teszi hasonló helyzetben.

Otthon voltam és beengedtem magamhoz egy barátomat, mert szüksége volt valakire, akinél megszállhat. Később arra ébredtem, hogy az én déli vendégem – már ha nevezhetjük így – hasznot húzott a dologból. Arra keltem, hogy már bennem volt. Tíz éven át abban a hiszemben éltem, hogy az én hibámból történt az erőszak. Nem harcoltam ellene. Az idegtudományban végzett tanulmányaim világítottak rá arra, hogy a testem bezárkózott és nem engedett harcba szállni, mert azt hittem, ez az egyetlen módja, hogy túltegyem magam a zaklatáson. Nagyon-nagyon sötétté vált számomra a világ, öngyilkos gondolataim támadtak. Bántottam önmagam, felvágtam az ereimet

– elevenítette fel a történteket a színésznő, aki a 90210-ben szintén egy hasonlókat átélt lányt alakított, mely szerep némileg segített neki a vele történtek feldolgozásában. Ma már arra biztatja sorstársait, hogy igenis merjenek felszólalni és szembeszállni támadóikkal.

Van beleszólásotok! Ne zárjátok dobozba magatokat és ne engedjétek, hogy a társadalom udvarias hazugságai elhallgattassanak titeket!

AnnaLynne egy korábbi interjúban őszintén vallott arról is, hogy az erőszak a párkapcsolataira is kihatással volt, amit leginkább exe, Kellan Lutz tapasztalhatott meg, akivel 2008 és 2011 között randevúzott.

Kellan nagyon romantikus volt, amikor együtt voltunk. Mindent megtett értem, én azonban mégis kételkedtem benne. Arra gondoltam, hogy vajon mit akarhat tőlem, mit akar kicsiholni belőlem?!? De ez már csak így működik: ha egy sérült ember vagy, megsértesz másokat. És amikor már gyógyult ember vagy, segítesz mások gyógyulásában. Összességében Kellan tanított engem szerelemre.

Az öngyilkosság nem megoldás a problémákra! Ha úgy érzed segítségre szorulsz, vagy nem találsz kiutat egy helyzetből, kérj segítséget, a krízishelyzetben lévők részére fenntartott ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámon! Online segítséget itt kaphatsz, illetve, kérjük olvasd el ezt az oldalt! Ha azt látod, hogy más szorul segítségre ezt az oldalt olvasd el, hogy tudd mit tehetsz érte!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek