Starity

12 mítosz, amit a hollywoodi filmek elhitettek velünk

2017. március 23. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem is hinnénk, mennyi visszatérő butaságot láthatunk a televízióban illetve a mozivásznakon. Most elhoztunk közülük néhányat és lerántjuk a leplet az igazságról is egyúttal.

hirdetés

Mítosz: A megállt szív újraindítható egy defibrillátor segítségével. / Igazság: Ha a szív megállt, azt nem indítja újra a defibrillátor sokkoló ereje sem.
Mítosz: A kloroform azonnal kiüti az embereket több órára. / Igazság: Öt percbe telik, mire az ember érezni kezdi a kemikália hatását, és csak rövid időre terül ki.
Mítosz: A rendőrség egy perc alatt le tudja nyomozni a hívó felet. / Igazság: Egy szám lenyomozása körülbelül egy órát vesz igénybe.
Mítosz: A kriminalisztikai nyomozás során minden kérdésünkre választ kapunk és maga a bűnügy is megoldható általa. / Igazság: Az ilyen típusú eljárás legfeljebb a bizonyítékgyűjtést segíti.
Mítosz: 24 órát kell várnod, mielőtt bejelentenéd valakinek az eltűnését. / Igazság: Ha úgy érzed, valós veszély fenyetegi az eltűnt személyt, azonnal jelentheted.
Mítosz: A fuldoklók hangosan kiabálnak segítségért és karjaikat magasan a fejük fölé tartva kapálóznak. / Igazság: A valóságban nehéz észrevenni, ha valaki fuldoklik.
Mítosz: Egyszerre két fegyverrel lőni jól néz ki. / Igazság: Egyszerre két helyre célozni nagyon nehéz.
Mítosz: A hangtompítók teljesen elveszik a fegyver hangját. / Igazság: Ahogy a nevük is mutatja, csak tompítják a hangot, ettől még hallható, ha elsütik a fegyvert.
Mítosz: Egy lakattal zárt ajtó könnyűszerrel kinyitható egy fegyver segítségével. / Igazság: A lakat bilincs része vékony és vasból készült, ezáltal egy apró golyó nem képes eltörni azt.
Mítosz: Beszélgethetsz egy másik ejtőernyőssel szabadesés közben. / Igazság: A szél keresztülsüvít a füleden, így gyakorlatilag minden hangra süket vagy szabadesés közben.
Mítosz: Egy kézigránát biztosítója egy foggal is kioldható. / Igazság: Ha megpróbálnád a fogaddal kinyitni, elbúcsúzhatnál a fogadtól (így a mosolyodtól is) és még akkor sem sikerülne beindítanod a gránátot.
Mítosz: A Kisbolygóöv sűrű és zsúfolt. / Igazság: Több mérföldnyi űr van az aszteroidák között.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek