Starity

Mennyi az annyi? Ennyit ér a Harry Potter-franchise számokban

2017. március 27. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

J. K. Rowling 1997-ben, azaz éppen húsz évvel ezelőtt indította hódító útjára Harry Pottert, akinek története az egész világot elvarázsolta.

hirdetés

Az első könyvet további hat követte, nyolc filmadaptáció készült belőlük, majd ehhez jött még a Legendás állatok és megfigyelésük, illetve a Wizarding World of Harry Potter névre keresztelt élménypark. Mindezen sikerek óriási bevételt hoztak az írónőnek és minadazoknak, akik segítettek neki megeleveníteni a történetet – a franchise ma is ugyanolyan népszerűségnek örvend, mint a '90-es évek végén, a 2000-es elején.

Ami azt illeti, a Time Inc. pénzügyi részlege összesítette, hogy értékben mekkora vagyont is ér a Harry Potter-franchise, ha figyelembe vesszük, hogy világszerte 160 millió példányt adtak el a könyvekből, a filmek 6.5 milliárd dollárt hoztak és akkor még nem is beszéltünk az élménypark hozta bevételekről. A szakemberek szerint a franchise megközelítőleg 25 milliárd dollárt ér, ami a varázslóvilág pénznemében mérve 52 millió galleont, 11 sarlót és 15 knútot jelent.

via Entertainment Weekly

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek