Starity

10 színész, aki utálja a saját filmjét – I. rész

2017. március 28. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az életben olykor hozunk rossz döntéseket, melyeket szívünk szerint eltitkolnánk mások elől, ám ami nekünk könnyen megy, az a kedvenceink számára korántsem olyan egyszerű. Cikkünkben olyan hírességeket hoztunk el, akik a siker reményében bevállaltak egy-egy kecsegtető szerepet, de utólag azt kívánják, bár ne tették volna.

hirdetés

Channing Tatum (G.I. Joe: A Kobra árnyéka – 2009)

A jóképű színész Howard Stern rádióműsorában vallott arról, mennyire nem szeretett volna szerepet játszani a 2009-es G.I. Joe-filmben, ám a Paramount mégis belekényszerítette a filmbe.

Nézd, őszinte leszek hozzád. Kib*szottul rühellem azt a filmet. A Carter edző sikere után a Paramount egy további három filmre szóló szerződést íratott alá velem.... Fiatal, kezdő színészként az ember azt gondolja, hogy Istenem, ez jól hangzik, megcsinálom!. A G.I. Joe-nak azonban a forgatókönyve sem volt jó, de nem volt választásom a szerepléssel kapcsolatban.

George Clooney (Batman és Robin – 1997)

Clooney a The Graham Norton Show-ban kért bocsánatot, amiért véleménye szerint elrontotta a Batman-franchise-t az előadásával.

Mindig elnézést kérek a Batman és Robinért. Hadd mondjam el, hogy mindig azt hittem, elrontottam a franchise-t. Annak idején azt gondoltam, karrierem szempontjából jó döntés Batman szerepe, de nem volt az.

Halle Berry (Macskanő – 2004)

A 25. alkalommal megrendezésre került Razzie Awardson Halle-nek ítélték a legrosszabb színésznőnek járó díjat a Macskanőben nyújtott alakításáért, amivel a barna hajú szépség abszolút egyetértett.

Szeretnék köszönetet mondani a Warner Bros.-nak, amiért szerepet adott nekem ebben a rakás szarban. Istenem, borzalmas egy film!

– mondta köszönőbeszédében.

Katherine Heigl (Felkoppintva – 2007)

Katherine éppen tíz évvel ezelőtt játszott főszerepet a Judd Apatow által rendezett vígjátékban ám a mai fejével már nem bújna Alison Scott bőrébe.

A film egy kicsit szexista. Házsártos, humortalan idegbajosokként festi le a nőket, ezzel szemben a férfiakat úgy állítja be, mintha szerethető, ostoba és élvezethajhász emberek lennének. (...) A karakterek el vannak túlozva, néha nehéz volt megbarátkoznom velük. Az idő 98%-ában csodálatos tapasztalat volt az elkészítési folyamata, mégis nehezemre esik azt mondani, hogy szeretem azt a filmet.

Christopher Plummer (A muzsika hangja – 1965)

Bár A muzsika hangjával öt Oscar-díjat is bezsebeltek az alkotók, a férfi főszereplőt alakító Plummer korántsem volt annyira oda érte, mint a kritikusok.

Karrierem egyik legnagyobb kihívását jelentette Von Trapp szerepe, mert borzasztó volt, szürreális és nyálas. Az ember kőkeményen igyekezett, hogy egy kis humort csempésszen a munkába.

Robert Pattinson (Alkonyat – 2008)

Bár Edward Cullen szerepe hozta meg a világhírnevet RPatz számára, ő maga amatőrnek tartotta a Stephenie Meyer által megálmodott történetet.

Amikor a forgatókönyvet olvastam, az az érzésem támadt, hogy ez egy olyan történet, amit a kiadó nem hagyott jóvá. Az egész szériának semmi értelme nem volt.

Alec Baldwin (Mindörökké rock – 2012)

Alec a klubtulajdonos Dennis Dupree-t alakította a népszerű Broadway-darab filmadaptációjában, aki nem látja be, hogy a saját neméhez vonzódik. A szerep annyira rossz volt, hogy a színész azonnal meg is bánta, de saját bevallása szerint azért mondott rá mégis igent, mert szeretett volna együtt dolgozni Tom Cruise-zal és Russell Branddel.

Totál bukás volt. Egy héttel később azt kérdezgettem magamtól, hogy Istenem, mit tettem?.

Matt Damon (A Bourne-ultimátum – 2007)

A Bourne-sorozat harmadik része abszolút Damon ellenére való volt, elmondása szerint csak az íróval szembeni tisztelete tartotta a produkciónál.

Nem hibáztatom Tonyt [Tony Gilroy, a forgatókönyv írója – a szerk.], amiért egy rakás pénzt és munkát ölt a produkcióba, de a szkript olvashatatlan volt. Karriergyilkos... Borzasztó és nagyon kínos. (...) Ha nem tiszteltem volna őt és a munkásságát, nem is érdekelt volna a dolog. Nagyon rossz volt, ennyi az egész.

Michelle Pfeiffer (Grease 2. – 1982)

A Grease második része Michelle korai karrierjének egyik gyöngyszeme, ő azonban szíve szerint letagadná és elfelejtené a filmet és a benne nyújtott alakítását.

Hevesen utáltam azt a filmet, alig tudtam elhinni, hogy tényleg ilyen rossz. Akkoriban azonban fiatal voltam, nem tudtam, hogy vannak jobb lehetőségek is.

Daniel Radcliffe (Harry Potter és a félvér herceg – 2009)

Bár a Harry Potter-sorozatban nőtt fel és jobbára élvezte is a munkát, Dan bevallotta, hogy nem úgy tekint a sorozatra, mint karrierje legszebb emlékére – illetve nem az egészre. A hatodik rész ugyanis még szerinte is gyengére sikeredett, ami jórészt neki köszönhető.

Nehezemre esik megnézni az olyan filmeket, mint amilyen a Harry Potter és a félvér herceg, mert nem vagyok benne igazán jó. Az alakításom nagyon gyenge, én látom, akkorra milyen önteltté váltam és ez pontosan az, amit nem akartam, hogy átjöjjön. A legjobb azonban egyértelműen az ötödik film lett [Harry Potter és a Főnix rendje], abban látni a fejlődési folyamatot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek