Starity

9 történelmi mítosz, amit nem szabad elhinnünk

2017. március 29. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rengeteg pletyka él a köztudatban ilyen-olyan történelmi vagy a popkultúrával kapcsolatos eseményeket illetően, ám ezek jó része nem igaz. Ezek közül hoztunk el most nektek kilencet.

hirdetés

Mítosz: Mickey egért Walt Disney rajzolta meg először. / Igazság: A karaktert a cég vezető animátora, Ub Iwerks keltette életre.
Mítosz: Vincent van Gogh festőművész levágta a saját fülét. / Igazság: Valójában „csak” a fülcimpáját vágta le.
Mítosz: Napóleon nagyon alacsony volt. / Igazság: A francia császár közel sem volt olyan apró termetű, mint híresztelik – körülbelül 170 cm magas volt.
Mítosz: Antonio Salieri zeneszerző féltékeny volt kollégájára, Wolfgang Amadeus Mozartra. / Igazság: Salieri vezető karmester volt, így sikeresebb is mint Mozart.
Mítosz: Ferdinand Magellan volt az első ember, aki keresztülhajózta a Földet. / Igazság: Magellan az út felénél életét vesztette.
Mítosz: Kleopátra Egyiptomból származott. / Igazság: A valóságban görög felmenőkkel rendelkezett.
Mítosz: Albert Einstein rosszul teljesített az iskolában. / Igazság: A tudománnyal kapcsolatos tárgyakban jeleskedett.
Mítosz: Thomas Edison találta fel a villanykörtét. / Igazság: Ami azt illeti, csak a villanykörte folyamatos működésének módszerére jött rá.
Mítosz: Isaac Newton akkor fedezte fel a gravitációt, amikor egy alma a fejére esett. / Igazság: Az a bizonyos alma igazából a földre esett és ez segített neki megérteni a gravitáció működését.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek