Starity

10 mítosz az edzéssel kapcsolatban, ami nem igaz

2017. március 31. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindegy, hogy az ember le akar adni néhány kilót vagy épp izmosodni, szálkásodni szeretne, számtalan teória él a köztudatban, mit hogyan érdemes csinálni, ám nem mindegyiknek van valóságalapja.

hirdetés

Mítosz: Az edzés akkor hatásos, ha izomlázad van utána. / Igazság: A fájdalmat az izomszálakat ért mikrotrauma okozza.
Mítosz: A nyújtás segít enyhíteni az izomlázat. / Igazság: A nyújtás az izmok lazításához szükséges.
Mítosz: Minél többet edzel, annál jobb lesz az eredmény. / Igazság: Edzés szempontjából nem a ráfordított idő, hanem az edzés minősége a legfontosabb faktor.
Mítosz: Olyan gyakran kell edzened, amilyen gyakran csak lehetséges. / Igazság: Az edzések között legfeljebb két-három nap szünetet kell tartani.
Mítosz: Az erőnléti gyakorlatoktól (pl. súlyzózás, teljes testes edzés) izmos, nagy darabok lesznek a lányok. / Igazság: Ettől az edzésformától fittebbek és szebbek lesznek.
Mítosz: Ha edzel, mindegy, mit eszel. / Igazság: A kívánt eredményt csak egészséges táplálkozással érheted el.
Mítosz: A neoprén anyagból készült ruha segít a zsírégetésben. / Igazság: Az úgynevezett „üvegházhatás” effektus káros az egészségre.
Mítosz: A barátom edzésterve nekem is segít a fogyásban. / Igazság: Az edzésterveket egyénre szabottan kell kiállítani mindenkinek.
Mítosz: A mérleg elárulja, milyen eredményes volt az edzésed. / Igazság: Mérőszalag használatával jobban nyomon követheted a fejlődési folyamatot.
Mítosz: Először a problémás területekről fogysz. / Igazság: Először olyan területeken égeted a zsírt, amit meg sem céloztál.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek