Starity

Muri Enikőt kirúgták az Operettszínházból

2017. április 06. 06:06   |   Szerző: SpecialError

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Enikő 2013 januárja óta tagja a Budapesti Operettszínháznak, de ennek a kapcsolatnak Lőrinczy György főigazgató véget vetett.

hirdetés
Muri Enikőt kirúgták az Operettszínházból

Óriási port kavart a médiában Enikő kirúgása, aminek hátterében az áll, hogy a színész-énekesnő felettese határozott kérése ellenére is részt vállalt a TV2 új realityjében, az Ázsia Expresszben, aminek forgatási munkálatai nyolc előadással esnek egybe - vagyis Enikő képtelen lenne eleget tenni színházi kötelezettségeinek.

Igen, a hír igaz, valóban megváltunk Muri Enikőtől. Nagyon sajnálom, hogy meg kellett hoznunk ezt a döntést, de nem engedhettük meg, hogy egyes művészek egyenlőbbek legyenek

– nyilatkozta a Blikknek Lőrinczy, majd hozzátette:

Több művészünket is megkereste ez a tévés produkció, ők részben azonnal nemet mondtak, hiszen vannak kiírt előadásaik abban az időszakban, másik részük megkeresett minket. Minden esetben jeleztük, hogy nem tudunk lehetőséget adni arra, hogy egy-egy színészünk ne legyen jelen, ezt megtettük Enikő felé is. Megértem, hogy ő nem a színházban szocializálódott, máshonnan jött közénk. Mi bíztunk benne, ezért szomorú, hogy így alakult, de egyelőre a Budapesti Operettszínház nem szeretné foglalkoztatni őt.

A távozás hírét Enikő az alábbiak szerint kommentálta:

2013 januárjában kezdtem próbálni a Ghostot az Operettben, az volt az első szerepem. A mesterem, Kerényi Miklós Gábor, Kero nagyon sokat tanított a színészetről. A mai napig hasznosítom a tanácsait, és nagyon hálás vagyok az összes kollégámnak és az összes igazgatómnak mindenért. Köszönettel tartozom, igaz, nem számítottam erre.

Az Operettszínház vezetőinek nincs könnyű dolga, hiszen így már összesen négy színésznőjüket kell pótolni, mivel Dancs Annamari februárban hozta világra kisfiát, Szinetár Dóra és Vágó Bernadett pedig jelenleg is áldott állapotban van, így már csak korlátozott ideig tudnak szerepet vállalni.

Enikő legutóbb a Marie Antoinette címszerepében volt látható, az új évadban pedig a Notre Dame-i toronyőrben játszotta volna Esmeralda szerepét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek