Starity

Ezért nem vállalta Dumbledore szerepét Ian McKellen

2017. április 05. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 77 éves színész a mai napig nem bánta meg, hogy nemet mondott a Harry Potter-franchise-ra.

hirdetés
Ezért nem vállalta Dumbledore szerepét Ian McKellen

Ian McKellennek annak idején első körben ajánlották fel Albus Dumbledore szerepét, ám ő azt visszautasította, mondván, hogy korábban már volt varázsló (ő alakította Gandalfot A Gyűrűk Ura-filmekben – a szerk.), így nem él a lehetőséggel. Később ismét megkeresték a színészt a filmsorozat készítői Richard Harris (ő alakította Dumbledore-t az első két Potter-filmben) halála után, de másodjára sem akarta a szerepet – méghozzá jó okkal nem.

Amikor felhívtak és megkérdezték, érdekelne-e egy szerep a Harry Potterben, nem tudatták velem, miről is lenne szó. Rájöttem, mire gondolnak, de nem vállalhattam. Nem vehettem át egy olyan színész helyét, aki nem adta rám az áldását

– nyilatkozta a BBC-nek McKellen, utalva arra, hogy Harris egyszer igencsak bírálóan fogalmazott róla, illetve a színészi játékáról amikor azt találta mondani, hogy szenvedélytelen előadó.

Láttam ezeket az úgynevezett rendes színészeket, az olyan nagyon tehetséges fickókat, mint Ian McKellen vagy Kenneth Branagh. Számomra olyanok, mint a bankigazgatók: édesek és óvatosak. Kinek van szüksége rájuk?

Miután McKellen nemet mondott Dumbledore-ra, a szerep Michael Gambonnál landolt.

Amikor posztereket látok Mike Gambonról – aki egyébként csodálatos Dumbledore volt –, néha azt hiszem róla, hogy én vagyok az. Sokszor összetévesztenek minket és tőlünk kérik a másik autogramját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek