Starity

10 érdekes teória a Disney-mesék karaktereiről

2017. április 05. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Disney karakterei egy óriási család tagjai – mindenki kapcsolódik mindenkihez valamilyen különös módon. Cikkünkben elhoztuk a rajongók által kreált 10 legnépszerűbb teóriát.

hirdetés

1. Herkules és Ariel unokatestvérek

A cselekményleírások szerint Herkules Zeusz fia, Ariel pedig Triton király lánya. A legérdekesebb momentum azonban az, hogy Triton király Poszeidón fia, aki a görög mitológia szerint Zeusz fivére, vagyis Herkules és Ariel rokonok!

2. Belle kedvenc könyve az Aladdin

Ó, ez a könyv a legszebb és a legjobb rész csak most jön még. Nézd, itt a szőke herceg, de a lány nem ismer rá, csak majd a legvégén

– énekli Belle A szépség és a szörnyetegben, ami egyúttal egy utalás az Aladdin című mesére, melynek középpontjában egy szegény nincstelen fiú áll, aki megmenti Jázmin hercegnőt, később azonban álruhában, hercegnek álcázva magát tér vissza az életébe.

3. Jessie eredetileg Andy édesanyjának játéka volt

A Toy Story 2.-ben Andy ugyanolyan kalapot visel, mint Jessie, a cowgirl, amiből következik, hogy eredeti tulajdonosának ugyanolyan kalapja lehetett. És hogyan lehet Andynek ilyen kiegészítője? Egész egyszerűen örökölte azt, méghozzá az édesanyjától, aki minden bizonnyal szívesen babázott annak idején.

4. Hook kapitány ölte meg Ariel édesanyját

Pán Péter sellő barátai közül az egyik lány feltűnően hasonlít Ariel édesanyjára, Athenára – ugyanolyan vörös a haja és hasonló az uszonya is. Ugyanakkor a történetben a hableányok többsége retteg Hook kapitánytól, így tökéletesen beleillik a képbe az a bizonyos gyilkosság, amiről az Arielről szóló történet második részében szerzünk tudomást, nevezetesen, hogy a főszereplő édesanyját egy gonosz kalóz ölte meg.

5. Jane Belle és a szörnyeteg leszármazottja

Elég csak összehasonlítani Jane és Belle karakterét: amellett, hogy külsőre is hasonlítanak, előnyben részesítik a sárga színt és vonzódnak a neveletlen „vademberekhez”. Jane ráadásul ugyanazzal a jóindulatú türelemmel viszonyul Tarzanhoz, mint Belle a szörnyeteghez és ha ez még nem volna elég, az expedíció során az egyik jelenetben feltűnik az a bizonyos étkészlet, amiről jól sejted, hogy láttad már valahol. (Helló, Csészike és Mrs. Potts!)

6. Anna és Elsa szülei Aranyhaj esküvőjére menet haltak meg

Jennifer Lee, a Jégvarázs rendezője egy Reddit-konferencián árulta el, hogy Arendelle királya és királynéja a szomszéd királyságban tartandó esküvőre menet veszették életüket. A film egyik pontján ráadásul feltűnik a már házas Aranyhaj és Flynn, amiből arra következtetünk, hogy amikor Anna és Elsa szülei a pár esküvőjére tartottak, hajójuk viharba keveredett és még az odaúton elhaláloztak.

7. Az Ariel, a kis hableányban láthatjuk Arendelle királyi párjának elsüllyedt hajóját

A fent említett film a bizonyíték arra, hogy Anna és Elsa szülei valóban hajószerencsétlenséget szenvedtek, hiszen a tengerfenéken megpillanthatunk egy hajóroncsot, aminek fedélzetén minden bizonnyal a király és felesége hajózott Arendelle-ből Aranyhaj esküvőjére. Ezt igazolja ráadásul a földrajz is: Arendelle királysága egy Norvégiáéra jellemző területen található, Aranyhajé pedig Németország-beli helyszínre hajaz. A kis hableány Dánia partjainál játszódik, pont Németország és Norvégia között, vagyis könnyűszerrel elképzelhető, hogy a teória valós alapokon nyugszik.

8. Tarzan Anna és Elsa öccse

A fenti teóriát követve jutunk arra a onklúzióra, hogy Annáék Tarzan testvérei, amit Jennifer Lee direktor hivatalosan is megerősített. Ennek értelmében, a lányok szülei mégsem vesztették életüket abban a bizonyos hajószerencsétlenségben, hanem partra úsztak és berendeztek ott, a dzsungelben egy önálló életet. Született egy fiuk is, ám a családot megtámadta egy leopárd, aki a kisbaba kivételével mindkét szülőt legyilkolta, a gyermeket pedig Kala és Kerchak fogadta örökbe.

9. Carl a Fel! elején meghal

A film elején megtudhatjuk, hogy a történet Carl és felesége szerelméről szól, ami nemcsak megindítónak, de realisztikusnak is tűnik. Részben ennek is köszönhető, hogy a film tele van mágikus elemekkel (beszélő kutyák, repülő ház), aminek csak akkor van értelme, ha elképzeljük, hogy az egész a halál után játszódik, ahogy Carl Ellie után kutat.

10. Aladdin története csak egy dajkamese, amit az utcai árus talál ki, hogy kelendőbbé tegye portékáját

A film elején egy piaci kofa jelenik meg, aki mindenáron rá akar sózni valamit a nézőre, de mivel nem sikerül neki, előrántja a ruhája ujjából azt a bizonyos lámpát és lehengerlő sztorit kerekít annak származásáról, ami miatt úgy döntesz, adsz neki egy esélyt és maradsz.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek