Starity

11 mítosz az emberi testtel kapcsolatban

2017. április 09. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben ezúttal 11 köztudatban élő mítoszt hoztunk el nektek az igazsággal együtt.

hirdetés

Mítosz: Az agyunknak csak a 10%-át használjuk. / Igazság: Az agyunk folyamatosan teljes kapacitással dolgozik még akkor is, amikor alszunk.
Mítosz: Az agysejtek növekedése megáll, amikor elérjük a felnőttkort. / Igazság: A neuronok folyamatosan fejlődnek és változnak egész életünk során.
Mítosz: A látásunk romlik, ha sötétben olvasunk vagy sokat ülünk a monitor előtt. / Igazság: A szemeink ugyan gyorsan elfáradnak e tevékenységek végzésekor, de némi pihenés után helyreállnak.
Mítosz: A töredezett hajvégek helyreállíthatóak samponok és balzsamok útján. / Igazság: A töredezett hajvégektől való megszabadulás egyetlen útja, ha levágatjuk őket.
Mítosz: Az embereknek csak öt érzékük van – ezek a látás, a hallás, a szaglás, a tapintás és az ízlelés. / Igazság: Valójában alsó hangon 21 érzékünk van. Gondolj például az egyensúly vagy a hőmérséklet érzékelésére.
Mítosz: Könnyebben megfázol, amikor hideg van. / Igazság: A megfázást vírusok okozzák, a hőmérséklet nem befolyásolja, hogy elkapjuk-e őket vagy sem.
Mítosz: Amikor tüsszentünk, a szívünk kihagy egy ütemet. / Igazság: Bár a szívritmus néha megváltozhat a tüsszentés következtében, a szívünk azonban sosem áll meg miatta.
Mítosz: Az alkoholtartalmú italok felmelegítenek. / Igazság: Az alkohol tágítja a felületi véredényeket, emiatt érezzük azt, hogy felmelegítenek az ilyen tartalmú italok.
Mítosz: A veríték eltávolítja a méreganyagokat a szervezetünkből. / Igazság: A verejtékmirigyek csak lehűtik a testünket.
Mítosz: A répa javítja a látást. / Igazság: A répa segít megelőzni az izomsorvadást, de nem javít a látáson.
Mítosz: Az egészséges fogaknak tökéletesen fehéreknek kell lenniük. / Igazság: A fogak természetes színe kissé sárgás árnyalatú.

Az illusztrációkat Viktor Senin készítette.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek