Starity

Jay Asher megszólalt a 13 okom volt esetleges folytatásával kapcsolatban

2017. április 10. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén már tíz éve annak, hogy Jay Asher megjelentette a 13 okom volt című regényt, melyből a Netflix a közelmúltban sorozatot készített.

hirdetés
Jay Asher megszólalt a 13 okom volt esetleges folytatásával kapcsolatban
Fotó: Netflix

Annak idején hatalmas népszerűség övezte a 13 okom volt című regényt és bár egy évtized kellett, hogy a történetet megfilmesítsék, kijelenthetjük, hogy megérte! A sorozat március 31-én került fel a Netflixre, amit azóta rengetegen megtekintettek már, és ahogy az Egyesült Államokban, hazánkban is hatalmas sajtóvisszhangot kapott.

A sorozat sikerén felbuzdulva egyre többen vették kezükbe a könyvet is, sokan pedig arra biztatják annak íróját, vesse papírra a történet folytatását.

Szeretném látni, hogyan folytatódik a karakterek története. Ugyanolyan kíváncsi vagyok, mint a rajongók. Mi történik Clay-jel? Hogyan reagálnak az emberek Alex az utolsó epizódban elkövetett tettére? Mi lesz Mr. Porterrel? Elgondolkoztam a folytatáson. Agyaltam rajta, de végül úgy döntöttem, nem írom meg, ellenben szívesen látnám

– nyilatkozta Asher.

A történet nyitva maradt egy esetleges folytatás reményében... Még nem ért véget a hátrahagyott karakterek története. Minden tettünknek meglesznek a maguk következményei, talán épp olyanok, amikre nem is számítunk. Rájössz, hogy nemcsak Hannah tettének vannak következményei, hanem annak is, hogyan bántak például Tylerrel. Ez a könyv üzenete. Természetesen van mód a sorozat folytatására, ha esetleg úgy döntetnének.

Bár maga az író is kíváncsi arra, mit hozhatnának még ki a készítők a sorozatból, ő maga leszögezte: nem ír folytatást a történetnek. Annak idején némiképp megtette, hiszen két különböző befejezést írt a történetnek – az egyikben Hannah életben maradt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek