Starity

Elfogadták a pert! 20 millió dollárt kell kicsengetnie Ed Sheerannek, mert másolta a slágerét

2017. április 11. 20:08   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki ne ismerné a Photograph slágerét, ami 2014 egyik kedvenc akusztikus slágere volt?

hirdetés
Elfogadták a pert! 20 millió dollárt kell kicsengetnie Ed Sheerannek, mert másolta a slágerét
Fotó: Billboard / Starity

Korábban is írtunk róla, hogy Ed Sheeran Photograph dalát perre vitték, miután ritmikailag teljesen megegyezett Matt Cardle Amazing felvételével.

Ez nem az én perem. Úgy gondolom, hogy Ed Sheeran egy zseni, és 100%-os bizonyossággal állíthatom, hogy megérdemli a sikert, amit eddig elért

– nyilatkozta még korábban Matt.

A THR beszámolt róla, hogy a héten elfogadták a bíróság ítéletét Kaliforniában, miszerint 20 millió dollár kártérítést (~5,8 milliárd forintot) kell fizetniük az előadónak és a szerzőknek. Állítólag a döntésben benne volt az is, hogy nem akarták, hogy Ed helyzete rosszabb legyen, mivel egyértelműen ugyanaz a két szám felépítése.

Bizonyított: ugyanaz a kotta

Rájár a rúd Sheeranre: Shape of You slágerét nemcsak a Cheap Thrills gyenge copyjának nevezik sokan, de a TLC-nek is feltűnt, hogy No Scrubs daluk refrénje megegyezik vele. Ed ezt el is ismerte, és csöndben beírta őket a kreditbe, hogy elkerülje a pereskedést és az azzal járó fejfájást.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek