Starity

Szexuálisan zaklatták a Scream Queens sztárját

2017. április 13. 02:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 21. születésnapját holnap ünneplő színésznő az Instagramon vallott arról, hogy egy hozzá közel álló férfi szexre kényszerítette őt.

hirdetés
Szexuálisan zaklatták a Scream Queens sztárját

Abigail Breslin nagy lépésre szánta el magát, amikor úgy döntött: nyilvánosságra hozza eddigi élete legsötétebb időszakát – ezzel is felhívva a hölgyek figyelmét arra, hogy nem kell igent mondaniuk, ha nem akarnak ágyba bújni valakivel és hogy nem szégyen felvállalni és segítséget kérni, ha ők is zaklatás áldozatai lettek.

Nem vagy köteles szexelni olyasvalakivel, akivel együtt jársz. A randizás és a házasság nem jelent beleegyezést

– írta a bejegyzésben és hozzátette: ismerte a támadóját.

Posztja alaposan betalált, ugyanis több követője is szót ejtett a maga történetéről – volt, aki a házasságig várt volna a testi szerelem megismerésével, de egy barátja belekényszerítette a szexbe és érzelmileg zsarolta érte.

A probléma egyébként igen komoly és a legtöbb hölgyet épp az zaklatja, akivel együtt él – még ha nem is tudatosul benne a bántalmazás. Egy felmérés szerint a nők 14-25%-át zaklatja partnere, ami minden bizonnyal sokszor mélyebb sebeket ejt, mintha egy ismeretlen tenné. A nem, nemet jelent, senki nem kötelezhető aktusra. Fontos, hogy tudd, amennyiben nemet mondasz és mégis belekényszerítenek valamilyen úton-módon a közösülésbe, az már erőszaknak számít tekintet nélkül arra, hogy aki ezt teszi veled a barátod / barátnőd vagy férjed / feleséged.

Ne félj segítségt kérni! Hívd a 06-80-505-101-es vagy a 06-40-630-006-os számot, ha nem tudod eldönteni, bántanak-e; ha szeretnél tanácsot kérni a hogyan továbbhoz vagy egy általad ismert, bántalmazottnak szeretnél segítséget nyújtani. Amennyiben a szexuális erőszak jogi háttere, a lehetőségégeid érdekelnek, tárcsázd a 06-70-252-5254-es számot!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek