Starity

Cannes-ben is bemutatják a Kincsemet

2017. április 17. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Herendi Gábor Kincsemről, a magyar csodalóról készült filmje a napokban elérte a 250 ezres nézőszámot. A siker azonban úgy tűnik, még itt sem áll meg; a Filmalap Cannes-be is elviszi a Nagy Ervin főszereplésével készült történetet.

hirdetés
Cannes-ben is bemutatják a Kincsemet
Fotó: Magyar Nemzeti Filmalap

Egy hónapja láthatja a magyar közönség a mozikban Herendi Gábor legújabb alkotását, a Kincsemet. A csodaló történetére rengetegen váltottak jegyet; az elmúlt napokban érte el a 250 ezres nézettséget.

A Kincsem sikere úgy tűnik, túlszárnyal minden korábbi elképzelést, ugyanis a Magyar Nemzeti Filmalap a Cannes-i filmfesztiválon a külföldi forgalmazóknak is bemutatja a filmet. Hutlassa Tamás, a Kincsem egyik producere elárulta az Indexnek, hogy a két market vetítést terveznek a filmből. 

Petrik Andrea a film női főszereplője (Fotó: Magyar Nemzeti Filmalap)

További örömre ad okot, hogy már Cannes előtt is mutatkozik külföldi érdeklődés a csodaló történetére: Kínában, Dél-Koreában, Romániában, Csehországban és Szlovákiában ugyanis biztosan láthatja a közönség. Rajtuk kívül további tíz országban kérték be megtekintésre a filmet az előzetes alapján, köztük vannak például angol, amerikai és német forgalmazók is.

A Kincsem könnyen lehet a Vajna-korszak legnézettebb filmje. Az eddigi rekorder Nemes Jeles László Oscar-díjas alkotása, a Saul fia, amely 280 ezer érdeklődőt vonzott a hazai mozikba. A Kincsemet négy hét után is 40 ezren nézték meg egy hét alatt, így nem lenne meglepő, ha megelőzné a tavalyi győztes társát. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek