Starity

Interjú! Harry Styles megkapta első Rolling Stone címlapját

2017. április 18. 16:04   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Harry Styles őszintén beszélt a Rolling Stone-nak életének minden eseményéről. Szóba került a One Direction, Taylor Swift és a szólómunkája is.

hirdetés

Theo Wenner for Rolling Stone

2016 januárja – Harry Stylesnak sok van a fejében. Öt évet töltött el a sikeres One Direction fiúbandában, a jövője azonban most bizonytalan. A formáció határozatlan ideig szüneten van.

A hírnevet a One Directionnel tapasztalta meg az évek során. Hatalmas mosoly, valami megfoghatatlan sötétség és a haja – ezek jellemzik a legjobban az énekest, aki milliók szívét fogta meg. Elkelt a hányása az eBayen, Paul McCartney interjút kért tőle és az After fanfictiont, ami a punkosított Harry Stylesról szólt, több millióan követték figyelemmel.

Nem olvastam, de remélem neki több jut, mint nekem

– mosolyog sejtelmesen Styles.

A szünet azért jött, mert kimerült

A One D mániából visszalépett Styles. 2016-ban új világot fedezett fel és visszavonult kicsit. Milyen lehet a szóló Harry Styles hangzása? Tíz dal, nőkről és kapcsolatokról. Rock. Pinkkel keverve.

A rózsaszín az egyetlen igazi rock & roll szín

– idézi Paul Simonont.

Hogy jellemzi az albumot, ami hosszas egyeztetés után egyszerűen a Harry Styles elnevezést kapta? Egy szó cseng a fejében:

Őszinte

– mondja végül, miközben Los Angelesen keresztül vezet egy éjfekete Range Roverben. Itt élt az elmúlt pár évben, de Londonhoz folyamatosan visszahúzott a szíve.

Nem akartam sztorikat kitalálni. A saját történetemet akartam megírni, amik velem történtek meg. Elsődleges szempont volt, hogy őszinte akartam lenni. Korábban nem voltam teljesen az

Sony Music

Hónapokott töltött Jamaicában, ahol el volt zárva egy stúdióban a világ legjobb zeneszerzőivel. Rihanna is járt ott korábban. Januárban még szinte senki nem hallotta a végeredményt, pedig már viszket a tenyere, hogy megmutassa.

Az interjú egy vacsora mellett folytatódott. Styles egy füzetet vett elő, amiben a lemezének információit szórja szét, miközben úgy fest, mint egy egyetemista. Korábban még sosem adott teljesen egyedül interjút, így ez az első alkalom, hogy szemtől szemben, egymagában ül egy riporterrel. Styles megfontoltan, lassan válaszol a kérdésekre, néha a terítővel játszott, mielőtt szóra nyitotta volna a száját.

2014 végén hozta fel az ötletet, hogy pihenniük kéne.

Nem akartam kifárasztani a rajongóinkat. Ha rövidtávra gondolkodnánk, mondhattuk volna, igen, turnézzunk tovább. Azonban lassan rájössz, hogy ki vagy merülve és nem akarod cserben hagyni az embereket, akik hisznek benned

Egy kisebb beszélgetés után a banda egyetértett a szünettel, amit 2015 augusztusában jelentettek be. A rajongók még mindig sokkban voltak Zayn távozása miatt. Hozzá hasonlóan vannak-e megbánásai?

Nem, nagyon szeretem a bandát. Sosem távolodnék el semmitől a jövőben. A banda változtatta meg az életemet, nélküle nem lennék sehol.

Ennek ellenére, szólóban is meg akarja magát mutatni.

Ki akartam lépni. Voltak dalok, amiket meg akartam írni, fel akartam venni, és nemcsak demónak hagyni őket. Minden döntés, amit 16 éves koromtól meg kellett hoznom, demokratikus körülmények között történt. Úgy éreztem, most itt az ideje, hogy egyedül hozzak döntéseket a jövőmmel kapcsolatban és, hogy talán nem kéne másokra támaszkodnom.

Misztikus vagy unalmas?

Ő az egyik legismertebb 23 éves a világon, azonban Styles még mindig tartogat rengeteg meglepetést. Elmondása szerint, szeretne valamilyen szinte misztikus maradni, mert szerinte ettől izgalmas az ember.

Nem ezzel próbálom életben tartani a karakterem, hogy most megjátszom, mennyire misztikus és egyedi vagyok, mert az a helyzet, hogy nem vagyok az. Amikor hazamegyek, még mindig úgy érzem magam, mintha iskolából jöttem volna. Azonban nem maradhat ez így, ha mindent felfedsz magadból. Még sok munka és személyes dolog van, és ezt a kettőt összeegyeztetni a kedvenc elfoglaltságom. Fantasztikusnak találom.

Rolling Stone

Ezután az interjú a Beachwood Canyon-i stúdióban folytatódott, ahol egy banda már várakozott. Styles előveszi a füzetét és leül a zongora elé. Be akarja fejezni azt a dalt, amin korábban dolgozott ma. Styles-t mindenki H-nek hívja. A banda nagyon Beatles beütésű, elvont. Gránátalma illatú gyertya ég. Bhasker is megérkezik, és úgy fest, mint egy rocksztár. 

Az, hogy ilyen zenészek vesznek körbe, nagy hatással van rám. Nem tudok lepasszolni most úgy egy hangszert, hogy előtte ne ültem volna le és játszottam volna rajta

– árulja el.

A dal, amin dolgozott, az I Don't Want to Be the One You're Waiting On címet kapta. A hangja melegséget áraszt, igazán meghitt.

Sign of the Times inspirációja

Ezután lejátszották a Sign of the Times-t, ami eredetileg hét perces rockballada volt.

A legjobban engem nem a mai politika bánt, hanem az alap emberi jogok hiánya. Egyenlőséget akarok. Mindenkinek. Minden fajnak, nemnek, mindennek. A Sign of the Times arról szól, hogy nem először élünk nehezebb időket, és ez nem is az utolsó ilyen

– mondja, majd hozzáteszi, hogy bárcsak Sign of the Times lenne a lemez címe, azonban Bhasker elveti az ötletet, mivel már ezt használták korábban.

A dalok a rock (Kiwi) és a pszichedelikus pop között váltakoznak (Meet Me in the Hallway), azonban található rajta őszinte vallomás is (Ever Since New York – veszteség és vágy keveréke). 

Természetesen ideges vagyok. Sosem csináltam ilyet korábban. Abban sem vagyok biztos, hogy mit csinálok. Örülök, hogy megtaláltam ezt a bandát, ezeket a zenészeket. Még tanulok, de ez az eddigi kedvenc leckém

– vallja be, a kulcsával csörömpölve.

Rengeteg dolog, ami a kedvencem, korábbról van. Azonban nem akarom, hogy azt mondják, vissza akarom hozni a '60-as, '70-es, '80-as vagy '90-es éveket. Rengeteg fantasztikus zene volt akkor megírva, azonban nem mondanám, hogy azt kívánom, bár akkor éltem volna. Azt akarom, hogy a dalok azt tükrözzék, aki én vagyok. Feszegetem a határaimat

– mondja Styles, Bhasker pedig hozzáteszi, hogy nem gondolja, hogy az emberek megismerték a 1D-vel az igazi Harry Styles. „Olyan volt ott, mint egy karakter”.

Theo Wenner for Rolling Stone

„A fiatal lányok a jövőnk”

Styles tisztában van azzal, hogy a rajongói leginkább tinédzserek. A kérdésre, miszerint fél-e az idősebb korosztály véleményétől, egyszerűen felhorkant.

Miért tartják úgy, hogy a fiatal lányoknak, akik szeretik a popot, rosszabb zenei ízlésük van, mint egy 30 éves hipszter csávóknak? Ezt te nem mondhatod meg. A zene változik. Nincs egy meghatározott kategória, amit el kéne érned. A fiatal lányok szeretik a Beatles-t is. Azt akarod mondani, ők nem komolyak? Hogy mondhatja valaki, hogy a lányok nem értik meg a zenét? Ők a jövőnk. A jövő doktorai, ügyvédei, édesanyái, elnökei, akik segítik jobbá tenni a világunkat, és akik fent tartják azt. A tinédzser lányok nem hazudnak. Ha szeretnek, akkor ott vannak érted. Ha kedvelnek, elmondják. Szerintem ez elképesztő.

Annak ellenére, hogy a '70-es évek inspirálják, nem egy nagy iszákos. Sosem ment el a 1D-s srácokkal bulizni a show-k után. Elmondása szerint kicsit unalmas, de a tequilát jéggel nem veti meg és a jó bort sem.

A beszélgetést egy kávézóban folytatták, és most a szociális média került szóba. Styles és a telefonja keserűen édes kapcsolatban állnak, sok időt töltenek külön. Nem keres magára a Google-ön és egyre ritkábban nyitja meg a Twittert.

Mesélek neked a Twitterről. Ez a legelképesztőbb módja annak, hogy közelebbről kommunikálj az emberekkel, azonban fel sem ér a személyes beszélgetéssel. James Cordon azt a tanácsot adta nekem, miután megijedtem, hogy kiadták a londoni címemet: »Sose panaszkodj, sose magyarázkodj«.

Zayn Malik csinálja azt, ami boldoggá teszi

Itt volt az ideje, hogy beszéljenek az elefántról a teremben. Zayn Malik azt mondta korábban: „One D nem az a zene, amit hallgatnék. Ha vacsoráznék egy csajjal, akkor valami jót kapcsolnék be, érted, mire gondolok? Olyan zenét akarok csinálni, ami király. Nem hiszem, hogy ezzel sokat kérek.”

Harry kényelmetlenül mozog a székben, majd megszólal:

Szerintem szégyen, hogy így érzett. Azonban, én sosem kívánok semmit, csak szerencsét, olyannak, aki azt csinálja, amit szeret. Ha nem élvezed, amit csinálsz, és máshoz húz a szíved, akkor mindenképpen előre kell lépned. Boldog vagyok, hogy azt csinálja, ami örömet okoz neki, és sok szerencsét kívánok hozzá.

Kurt Cobain halála előtt két hónappal született, most pedig hasonló szemüveggel ült szemben a riporterrel.

Az emberek felnéznek azokra, akikben kihívást látnak. Ez igaz a zenére is. Vonz a sötétség, akarod érezni az ő fájdalmukat, mielőtt visszamennél a saját életedbe. Ez rám nem igaz. Nagyon jó neveltetésben részesültem. Szerencsésnek érzem magam. Remek családom van, folyamatosan szeretet vesz körbe. Nincs annál szomorúbb, mint egy megkínzott ember, aki a heroinba menekül. Nem emlékszem a kérdésre amúgy

– mondja végül összezavartan.

Ezután gyertyát vásároltak, az eladó pedig szégyenlősen, dadogva egy szelfit kért. Kint azonban azt mondja neki egy srác, hogy úgy néz ki, mint River Phoenix. Egyetértenek abban, hogy tehetséges férfi volt.

Tökéletes gyerekkor?

Harry Styles három évesen | Rolling Stone

Harry Edward Styles néven látta meg a napvilágot Angliában. Családjával Cheshirebe költöztek, amikor kisbaba volt.

Mindig okosabb volt a nővérem, mint én, és erre féltékeny voltam

Édesapja, Desmond, pénzügyes volt, és rajongott a Rolling Stonesért, a Queenért, a Pink Floydért és a Fleetwood Macért.

Nem minden dalszöveget értettem, de azt gondoltam, hogy nagyon cool. Édesanyám Shania Twaint, Savage Gardent, Norah Jonest hallgatott. Nagyon jó gyerekkorom volt, el kell ismernem.

Természetesen a tökéletességben is lehet foltot találni. Mikor Styles hét éves volt, a szülei elváltak, és az édesapja elköltözött. Mikor erről kérdezték, Harry meredten bámult előre.

Nem emlékszem. Mikor gyerek vagy, ki tudod zárni. Nem emlékszem pontosan, mi történt. Nem is gondolkodtam ezen mostanáig. Hét éves voltam. A szüleim mindig támogattak és ez sosem változott meg.

Szeme könnybe lábadt, azonban már erősebb, mint 2011-ben volt, amikor elsírta magát interjú közben a negatív kritikák hallatán. Styles közel áll édesapjához, és ő volt a tanú, mikor édesanyja újraházasodott néhány évvel ezelőtt.

10 éves korom óta azon voltam, hogy megvédjem anyukámat minden áron. Anyukám nagyon erős és hatalmas a szíve.

Tiniként csatlakozott egy bandához, a White Eskimóhoz, ahol dalokat dolgoztak fel. 

Írtunk pár felvételt... Az egyik címe Gone in a Week volt.

Édesanyja javasolta, hogy jelentkezzen az X-Faktor válogatójára, ahol végül Stevie Wonder Isn't She Lovely dalát adta elő. Louis Walsh kritikája ma már hírhedt. Visszanézték a meghallgatást, Styles mosolyog.

Mész az árral abban a pillanatban. Nem tudod, mi történik körülötted, csak egy kiskölyök vagy a show-ban. Nem tudod, hogy egyáltalán jó vagy-e. Azért jelentkeztem, mert anyukám szerint jól énekeltem a kocsiban. Azt is mondta, hogy azt csináljam, ami boldoggá tesz. Igazából nem tudom, mit vártam, mikor jelentkeztem.

Simon Cowell hamar rájött, hogy Styles közönség kedvenc. Karizmatikus, fiatal és aranyos, éppen ezért, összerakták a One Directiont négy másik sráccal. A kémia működött, működött és működött.

Hogy ússza meg a botrányokat?

Annak ellenére, hogy hihetetlenül fiatalon került a showbusinessbe, eddig megúszta idegösszeroppanás, szexfelvételt, rehab és leleplező könyvek nélkül. Hogyan?

Család. Édesanyjától, Anne-től jön. Remekül nevelte őt és a nővérét. Harry inkább választaná az unalmast az izgalmas helyett. A Marson több dolog történik, mint Harry életében bármilyen függőség

– mondja Ben Winston.

Londonba költözött még a 1D korai fázisában, azonban még nem talált házat, ami tetszene neki, így megegyeztünk abban, hogy két hétre hozzánk költözhet. A feleségem is belement. A két hét elrepült, még mindig nem talált semmit, szóval bejelentette, hogy karácsonyig maradna. A karácsony is eljött, aztán a következő 20 hónapban a világ legvágyottabb popsztárja a bolygón egy matracon aludt a padláson. Egyetlen díszítés volt a szobában, mégpedig egy akusztikus gitár.

20 hónap alatt az X-Faktoros bandából a legjobban keresett előadók lettek. Ő pedig a lehető leghétköznapibb körülmények között lakott nálunk. A sarki étteremben ebédelt, azonban senki nem ismerte fel, mert álmukban sem gondolták volna, hogy ez tényleg ő. Ő tette a lakásunkat otthonná, így amikor kiköltözött, letörtünk

– folytatta Winston.

Rolling Stone | One Direction on 'The X Factor,' 2010 Ken McKay/TalkbackThames/REX/Shutterstock

Merivel mindig lestük, kivel jön haza, hozott-e lányt magával. Olyanok voltunk, mint egy idős házaspár. Pizsamában ettünk az ágyban, és mikor az ajtó kinyílt, mindig azt néztük egyedül van-e

– nevet.

Egyedül voltam, mert féltem Meritől

– jegyzi meg Styles.

Azért ez nem igaz, nem volt mindig egyedül

– korrigálja Winston.

Februárban a egy parton találkoztak, ahol a születésnapi buliját tartotta előző este. Hivatalosan is 23 éves és nem annyira másnapos.

Miket hal a szülőktől a leggyakrabban, akik megismerik?

»Minden nap látom a kibaszott kartonodat«. Szerintem azt akarják, hogy bocsánatot kérjek

– nevet.

A nők, akik az életében voltak

A mai nap témája a kapcsolatok. Styles még mindig újnak érzi magát a randizásban, és a hírekkel ellentétben nem volt sok partnere, azonban ők eléggé mélyen érintették. 

Az első igazi barátnőmnek fantasztikus nevetése volt. Rejtély vette körül, mert nem a sulinkba járt. Mindig elállt a lélegzetem, amikor belépett az ajtón. Valószínűleg ezt tudta is. 15 voltam. 1,5 órára lakott vonattal. Egy pékségben dolgoztam szombatonként. 4:30-kor végeztem, 4:42-kor ment a vonat, és ha azt lekéstem, akkor 1-2 órát várnom kellett. Szóval, ahogy befejeztem a műszakom, rohantam az állomásra. 70%-a a keresetemnek a jegyekre ment el. Később emlékeztem a parfümjére, ilyen apróságokra. Még mindig érzem azt a parfümöt, ezer közül megismerném. Volt, hogy azt mondtam egy lánynak, »Ez Alien, igaz?«. Ő le volt nyűgözve, de van, aki totál kiakad: »Ne szagolgass már«

Taylor Swiftről nem tud újat mondani

2012-ben mégis Taylor Swift által került az összes magazin címlapjára. A randijaik hamar közszemlére kerültek, csakúgy, mint a szakításuk is a vakáció során. Mi újat tud Swifttel kapcsolatban mondani?

Először pisilnem kell. Lehet sokáig fog tartani. Igazából írhatod azt, hogy kiment WC-re és sosem tért vissza.

Az a bizonyos fotó, amiről Styles beszél | Rolling Stone

Azonban pár perccel később megjelent.

Amikor a képeket megláttam arról a napról – Central Park –, azt gondoltam, a kapcsolatok minden korban nehezen. 18 évesen még nem tudod, mi, hogyan működik. Kínos is vagy, pedig csak randizol azzal a személlyel, akit nagyon kedvelsz. Ilyen egyszerűnek kéne lennie, nem? Tanultam sokat belőle, az biztos. Az az igazság, hogy csak egy normális randit akartam aznap.

Tisztában van a róla írt két dalról, az Out of the Woodsszal és a Style-lal.

Nem mondhatjuk biztosra, hogy rólam szól. De az a helyzet, hogy ő rendkívül jó, és mindenhonnan ez folyt. Én is saját tapasztalatból írok, mint bárki más. Szerencsésnek mondanám magam, ha minden, ami köztünk történt, ihlette volna ezeket a dolgokat. Ez tényleg megérint. (...) Ennek ellenére vannak részek, amik két emberre tartoznak. Én nem fogok mindent elárulni magamról

Elmondta Taylornak a véleményét?

Igen és nem. Nincs szüksége arra, hogy elmondjam neki, hogy ezek remek dalok. Tudja. És ez a legjobb kimondatlan dialógus

– válaszolta végül rövidebb szünet után. Mondana valamit Swiftnek ma már?

Talán ez az, ahol leírtad, hogy elhagytalak. Nem tudom!

– nevet.

Néhány dolog nem jön össze. Van, ami jó és, de nem működik. Ha ilyen témáról írsz dalokat, én csak gratulálni tudok hozzá. Olyan dolgokat ölelsz fel, amik erőteljesek voltak és érzéseket váltottak ki belőled. Ha találkozol azzal a személlyel, lehet kínos, lehet le kell innod magad, de volt valamitek. Majd találkozol valaki mással és ezeket a tapasztalatokat tovább adod neki, ami a legjobb dolog az életben. Szóval köszönöm.

Styles azonban egy frissebb kapcsolatról beszél, ami már véget ért. Sokszor látták Kendall Jennerrel, azonban nem fogja elárulni, hogy kiről szólnak a dalok – nem Taylorról, az biztos.

Az a lány nagy részét teszi ki a lemeznek – ahogy a többi is. Remélem tudják, hogy értük van.

Dunkirk

2016 februárjában megkapott egy szerepet a Dunkirkben, Christopher Nolan rendezésével. 

A film nagyon elszánt. Rengeteg jelenet van, ami egyszerűen őrület volt. És kemény volt, fizikálisan is megterhelő, de imádok színészkedni. Jó valaki más bőrébe bújni. Tök jól aludtam éjszaka, aztán másnap folytathattam a fuldoklást

Mikor visszatér LA-be a forgatások után, felhívta a managerét, Jeffrey Azoff-ot, miszerint Londonon és LA-n kívül akarja folytatni a felvételeket. Egy elzárt helyen, ahol tud koncentrálni. Így jött Jamaica a képbe.

Itt 10%-ot a parton töltöttek a bandával, 90%-ot pedig zenéltek. Eltűnt a szorongás érzése. A One D-vel ez az egy nem adatott meg.

Turnéztunk folyamatosan. Egyre többet és többet írtam, főleg az utolsó két lemezen

Olivia és Stockholm Syndrome az egyik kedvence, korábbról pedig a Happily.

Érzelmek érdeklik, nem a pénz

Minél sebezhetőbb a dal, annál jobb – ez egy dolog, amit megtanult.

A szerelem a legjobb téma. Ha plátói, ha romantikus, ha viszonzott, ha nem, ha csak az elején vagy, ha már elveszítetted... Ez érint meg a legjobban. Nem hiszem, hogy az embereket az érdekli, hogy melyik bárokba járok, milyen az ingyen pezsgő... Ki akar erről hallani? Én nem akarom a kedvenc előadomtól azt hallgatni, hogy mennyi király szarságuk van. Arról akarok többet tudni, hogy milyen volt egyedül a hotelszobában, mert egyedül akartál lenni?

Jamaicán rengeteg Netflixet néztek, főleg romantikus komédiákat. Nicholas Sparks lett a kedvence, akit csak Nicky Spee-ként emleget. Két hónappal később a banda elhagyta a szigetet rengeteg sztorival és dallal.

Harry Styles Jamaicában / Courtesy of Harry Styles

2016 karácsonyán hazatért és az édesapja mellett ült. A lemezét hallgatták, amiről a Carolina lett a kedvence. Styles tudja, hogy szülei akkor is mellette állnak, ha a lemeze nem jön be és eltűnik. Tudja, hogy ez benne van a pakliban, ennek ellenére boldog a végeredménnyel és semmit nem változtatna meg.

Hogy leszek misztikus, ha most is ilyen őszinte voltam veled?

– mondja viccelődve, miközben összepakolta a cuccait.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek