Starity

11 őrült teória a Pretty Little Liarsről

2017. április 25. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2010-es képernyőre kerülése óta tinédzserek millióit ülteti a televíziók képernyője elé a Pretty Little Liars, akik azóta is azt találgatják, ki lehet a szereplőket kínzó főgonosz. Cikkünkben a fanatikusok által életre keltett legnépszerűbb teóriákat hoztuk el nektek. VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

hirdetés

1. Aria Montgomery „A”

Az évek során számtalan bizonyíték gyűlt össze arra vonatkozón, hogy a Lucy Hale által alakított karakter lehet „A”, ám ez a teória megdőlt, amikor CeCe Drake (Vanessa Ray) bevallotta, hogy ő bújik meg a fekete kapucni alatt. Természetesen Aria érintettsége a mai napig nincs kizárva és a karaktert életre keltő színésznő is úgy nyilatkozott nemrégiben, hogy a szereplő sötét oldalát is megismerhetjük hamarosan és talán épp ő lesz az, aki mindvégig irányította a szálakat...

2. Sara Harvey valójában Bethany Young

A Sara Harvey (Dre Davis) és Bethany Young közötti kapcsolat a mai napig nem tisztázott és rengeteg kérdést vet fel. Amikor ugyanis Melissa (Torrey DeVitto) abban a hiszemben ásta el a holttestet, hogy az Alison (Sasha Pieterse), nem mutatták az áldozat arcát, aki a történet jelenlegi állása szerint nem más, mint Bethany Young, a Radley Szanatórium egykori betege. Persze meglehet, hogy az valójában az addig ismeretlen Sara Harvey volt és Bethany valójában a szövetgségese, nem pedig az ellenlábasa volt CeCe-nek...

3. Aria szülei Jessica Dilaurentis és Scott Montgomery

Ariával és rejtélyes családjával kapcsolatban rengeteg szóbeszéd forog szájról szájra a rajongók között, az egyik legnépszerűbb pedig az, hogy a lány valójában nem Byron (Chad Lowe) lánya, hanem a férfi unokahúga. Ezt a tézist egy súlyos családi titokra alapozzák a fanatikusok, hiszen a második évadban, amikor Mike-nak (Cody Christian) problémái voltak, Mr. Montgomery azzal érvelt a fiú pszichiáterhez való küldése mellett, hogy annak idején ezt kellett volna tenni a testvérével, Scott-tal is, ám ez nem történt meg. Így szereztünk tudomást a családban lévő mentális problémák meglétéről, ugyanakkor sokat nyomna a latban és hozzátenne Aria karakterének „befeketítéséhez” az is, ha ő is tagja lenne a DiLaurentis családnak, amennyiben Byron és Jessica (Andrea Parker) kapcsolatából született volna. 

4. Alison „A”

Biztosan emlékeztek még, hogy az első évadban eleve azt hitték a lányok, hogy a rejtélyes üzenetek a barátnőjüktől, az eltűnt Alitől érkeznek, aki köztudottan ismerte minden titkukat, így nem lehetett nehéz számára kijátszani őket. Azóta ugyan kiderült, hogy Alit is ugyanúgy kínozta „A”, mint őket, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy egyrészt a mai napig nem derült ki, hogy a szőkeség pontosan hol és milyen körülmények között volt az eltűnése idején, másrészt tökéletes keretet adna a történetnek, ha végül kiderülne, hogy ő volt az események mozgatórugója a kezdetektől.

5. Andrew Campbell és Hanna exbarátja, Sean ikrek

Ugyan kérdéses, hogy milyen jelentőssége lehetne egy ilyen szálnak a történet alakulásának szempontjából, de kétségtelen, hogy feltűnő a hasonlóság a két srác között, ami újabb löketet adhatna a történetnek, melyben mindig is különleges szerepe volt az ikerkapcsolatoknak (gondoljunk csak a könyvekre vagy Mary Drake-re!).

6. Maya életben van

Emily (Shay Mitchell) életének egyik első nagy szerelme volt Maya (Bianca Lawson), akitől könnyes búcsút vettünk a második évad végén, de mivel Rosewoodban játszódik a történet és mert nem láttuk a lány holttestét, bármi megtörténhet. Azt jobbára kizárhatjuk, hogy ő lenne „A”, de sokan úgy vélik, lesz még szerepe Mayának és ő lehet az egyik nagy visszatérője a hetedik évadnak, de hogy milyen vonatkozásban, abban még a rajongók sem jutottak megállapodásra.

7. Wren és Archer Dunhill testvérek

Annak idején minden bizonnyal Wrent (Julian Morris) szemelték ki a készítők „A” szerepére, de miután a rajongók rájöttek a doki bűnösségére, Marlene King kreátor új ötlettel állt elő – minden bizonnyal így lett CeCe a történet főgonosza. Mivel Rosewoodban minden megtörténhet, nincs kizárva, hogy a készítők végül becsempészik az „A” Teambe a karaktert valamilyen módon, sokan pedig arra gyanakszanak, hogy a karakter az Elliot Rollins / Archer Dunhill-szálon (Huw Collins) kapcsolódik vissza a történetbe, aki nyilvánvalóan sáros volt a lányok kínzásában (Aliében legalábbis biztosan)... Ehhez hozzájön még, hogy mindketten britek, nem is beszélve arról, hogy Wren lenne az az „A”, akire a rajongók kétségbeesetten vágynak és akit már többszörösen kiérdemeltek várakozásukkal.

8. Hannának pszichés gondjai vannak

Nem meglepő, hogy olyan karakán, kissé erőszakos és makacs karakterről van szó, hiszen minden bizonnyal komoly problémák állnak a háttérben. Gondoljunk csak Hanna (Ashley Benson) álmaira, amikor azt látta, hogy Noel Kahn (Brant Daugherty) üldözte őket vagy amikor a pajta-beli megkínzatása idején azt hallucinálta, hogy Spencer (Troian Bellisario) a segítségére siet. Persze az is meglehet, hogy valamiféle látnoki képességgel rendelkezik, de az biztos, hogy egy többszörösen összetett karakterről beszélhetünk a személyében.

9. Alison ölte meg Charlotte-ot

Bár a sorozatban azt láthattuk, hogy Ali teljesen megbékélt Charlotte identitásával és azzal, ahogy a testvére vele és a barátaival bánt, az elmélet szerint azonban ez mindössze képmutatás volt. Amikor a nővére végre hazamehetett, Ali lesben állt, arra várva, hogy megbosszulja az „A” miatt elvesztegetett éveket, nem is beszélve az őt irányító féltékenységről, amit aziránt érzett, hogy Charlotte viszonyt folytatott a férjével.

10. Ali szándékosan vakította meg Jennát

Jenna (Tammin Sursok) megvakítása nagyon fontos momentuma volt az első évadnak, így nem csoda, hogy a rajongók szerint kiemelt jelentősséggel bír. Az ugye köztudott, hogy „A” már azelőtt kipécézte magának Alit, hogy rászállt volna a többiekre, így sokak szerint már korábban is zaklathatta és zsarolhatta a lányt – ki tudja, talán az egyik rábízott feladat épp az volt, hogy dobja azt a bizonyos tűzijátékot a garázsba, ahol épp Jenna tartózkodott...

11. Az egész történet egy hallucináció

Ez lenne a legdurvább kitolás a rajongókkal, de nem zárható ki, hogy az egész történet mindössze egy Radley-be zárt beteg képzelgése... Kegyetlen lenne, de nem elképzelhetetlen. Kérdés, hogy bevállalnának-e a készítők azt, hogy egy ekkora cliffhangerrel koronázzák meg a rajongók éveken át tartó elköteleződését...

via MTV

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek