Starity

Ma tízezrek csodálják, korábban azonban szóba sem álltak a hányatott sorsú testépítővel

2017. április 27. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Instagramon százával találhatunk testépítéssel foglalkozó szépségeket, azt azonban csak ritkán tudjuk meg, milyen történetek és sorsok bújnak meg a profilok mögött – nem így Mariana Sfakianakis esetében, aki elárulta: már magzatkorában lemondtak róla, ő azonban bebizonyította, hogy igenis életrevaló!

hirdetés

Bájos mosoly, szépen kidolgozott test, gyönyörű arc – első ránézésre Mariana is ugyanolyannak tűnik, mint a legtöbb instagramozó testépítő, ám mégis kilóg a sorukból. Ő nem azért kezdett sportolni, hogy lefogyjon vagy másokat inspiráljon – magának szeretett volna bizonyítani. Ma tízezrek követi figyelemmel bejegyzéseit, ám volt idő, amikor levegőnek nézték és csúfolták, mert más volt, mint mások.

A most 22 éves Mariana egyébként tényleg más is, ám ezt igazán csak azok tudják, akik közel állnak hozzá vagy hosszabb ideje követik a közösségi médiában. A lány ugyanis pár héttel ezelőtt megosztotta, gyerekként milyen viszontagságokat kellett elszenvednie ahhoz, hogy ma az legyen, aki.

Édesanyja még várandós volt vele, amikor az orvosok azt jósolták, a magzat meg fog halni, így meg sem próbálták megmenteni őt. Mariana azonban bebizonyította, hogy életrevaló, és a kelleténél ugyan korábban, de világra jött. Orvosi elővigyázatlanság miatt azonban túl sokáig maradt oxigén nélkül, ami következményekkel járt: részleges agykárosodást és bénulást szenvedett, így gyerekkorát jórészt kórházakban töltötte.

Gyerekként sosem értettem, mi történik velem, és miért vagyok más, mint a többiek. Folyton cikiztek, amiért nem tudok úgy mozogni, mint ők és mert kerekesszékben ültem

– vallott hányattatásairól a szépség.

Hatéves korára depresszió alakult ki Marianánál, ám egyúttal rá is mosolygott a szerencse – megműtötték, így elkezdett járni. Nyolc, keserves hónapnyi rehabilitáció, rengeteg könny és elszenvedett fájdalom árán a lány legyőzte a betegségét. Az egészsége lett a szenvedélye, és a mozgás iránti szerelme is megmaradt még a rehabilitáció idejéről, idővel pedig sportolni kezdett. Mára egy erős, független, gyönyörű, másokat inspiráló és segítő nővé érett, aki arra biztatja társait, hogy soha, semmilyen körülmények között ne mondjanak le az álmaikról.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek