Starity

8 lány elárulta, mikor és miképp jött rá, hogy nem hetero – I. rész

2017. május 01. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság már nem szégyen bevallani, ha valaki a saját neméhez vonzódik és a popkulúra is arra biztatja a homo- és biszexuálisokat, hogy ne féljenek felvállalni azt, akik. Cikksorozatunk első részében 8 történetet hoztunk el azzal kapcsolatban, hogyan birkóztak meg lányok a felismeréssel, hogy nem (csak) az ellenkező nemhez vonzódnak.

hirdetés

1. Rajongásból szerelem

Középiskolás voltam, amikor beláttam, hogy nem azért szeretem Taylor Swiftet, mert olyan akarok lenni, mint ő, hanem mert beleestem. Azt is beláttam, hogy nagyon bejön az egyik csaj a suliból. Biszexuálisnak lenni páratlan élmény, mert nem nehéz sokáig félretenni az identitásodat, mielőtt belátnád, hogy nem csak egy nem tagjait szeretheted.

– Mimi (17 éves)

2. Sorsfordító hálaadás

Mindig egy kicsit másnak éreztem magam, különösen akkor, amikor srácokkal randiztam. Nem éreztem helyesnek. Másodéves voltam a főiskolán, amikor elmentem egy hálaadási partira, és ott megláttam egy barátnőmet táncolni. Amit a gyomromban éreztem akkor... azóta tudom, hogy nem hetero-, hanem homoszexuális vagyok.

– Haley (22 éves)

3. Új nézőpont

Már gyerekkoromban is voltak jelek, melyeket ignoráltam, de az első alkalom, amikor öntudatra ébredtem a szexuális identitásommal kapcsolatban, akkor volt, amikor a Fun Home nevű musicalből láttam egy videót. A Changing My Major című dal videoklipje volt, maga a dal pedig arról szól, hogy a lány ráeszmél: leszbikus. Emily Skeggs, az említett lány rövidnaciban és térdzokniban állva jött erre a felfedezésre, és akkor tudatosult bennem is, hogy nem vagyok hetero.

– Kelli (17 éves)

4. Barátságból szerelem

Hetedikes voltam, amikor belezúgtam egy lányba. Képtelen voltam normálisan beszélgetni vele és nagyon visszafogottan viselkedtem a közelében, de nem tudtam, miért. Évekkel később rájöttem, hogy romantikus érzéseket tápláltam iránta, de még akkor sem voltam biztos az identitásomban. Elsőéves voltam a középiskolában, amikor egy koncerten megismerkedtem egy lánnyal és azonnal megvolt köztünk az összhang. Együtt töltöttük az egész napot a fesztiválon, majd elkezdtünk kéz a kézben lófrálni és ölelgettük egymást. Meg akartam őt csókolni, és akkor már kétségem sem volt afelől, hogy a lányokat szeretem. Biszexuális vagyok, de őszintén szólva sokkal inkább a lányok, mint a fiúk vonzanak.

– Meg (16 éves)

5. Megrendítő érzések

Tizennyolc éves és másodéves voltam a főiskolán. Volt egy lány, akivel együtt jártunk angolra, és folyton csak rá gondoltam. Azt gondoltam, biztos csak nagyon szeretném, ha barátok lennénk, de több volt ennél. Tudtam, hogy elkezdtem dolgokat érezni iránta. Megijedtem, mert korábban nem tápláltam hasonló érzéseket más lányok iránt, és nem tudtam, hogy szabad így éreznem. Amikor egyedül voltam a kollégiumi szobámban, kisírtam a szemem miatta, annyira aggódtam, mit fognak gondolni a többiek, ha rájönnek, hogy beleszerettem egy lányba.

– Amber (21 éves)

6. Barbie rávezet az igazságra

Még kicsi voltam, amikor rájöttem, hogy egyaránt vonzanak a férfiak és a nők is. Gyerek voltam, amikor belezúgtam az egyik barátnőmbe, és bármikor is Barbie-ztam, az azonos nemű babákat egymással hoztam össze.

– Hannah (18 éves)

7. Árulkodó emlékek

Nyolcadik osztályos koromban jöttem rá, hogy a lányokhoz vonzódok, amikor az egyik legjobb barátnőmhöz fűződő barátságom szerelemmé alakult. Ez volt az első alkalom, hogy szerelmes lettem. Azóta megtudtam, hogy ő is a lányokat szereti, ami segített belátnom, hogy létezhet lehetőség kettőnk számára együtt lenni. Eleinte azt hittem, csak hozzá, és nem általában véve a lányokhoz vonzódok, de aztán visszaemlékeztem a gyerekkoromra, és beláttam, voltak erre árulkodó jelek már régen is. A második osztályban például volt egy barátnőm, akit nagyon szépnek találtam, meg szerettem volna ölelni és folyton a közelében akartam lenni. Ez volt a legkorábbi, legtisztább emlékem, de az, hogy nyolcadikban beleszerettem a barátnőmbe, az segített öntudatra ébrednem az identitásommal kapcsolatban.

– Josefina (18 éves)

8. Ki érdekel Indiana Jones?

Az én Basszus, meleg vagyok! pillanatom 16 éves koromban jött el, amikor Indiana Jones maratont tartottam. Mindig is a harmadik film volt a kedvencem, de addig sosem jöttem rá, miért. Egyszer csak tudatosult bennem, hogy nem Harrison Fordért, hanem a női főszereplőért vagyok megőrülve.

– Katharine (21 éves)

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek