Starity

11 dolog, amit az amerikai tinifilmek el akartak hitetni velünk

2017. május 01. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Középiskolásnak lenni ugyan sokszor nem könnyű, ám nem is olyan intrikával, gonoszsággal és rivalizálással teli, mint ahogy azt a filmekben láthatjuk. Cikkünkben 11 tévhitet hoztunk el azzal kapcsolatban, mit akarnak elhitetni velünk az amerikaiak és milyen a középiskola a valóságban.

hirdetés

1. Szűznek lenni ciki

Az olyan filmek, mint az Amerikai pite éppen arra mentek rá, hogy azt bizonygassák, szűzen befejezni a középiskolát rettenetesen gáz, és ha addig nem esünk túl az első légyotton, akkor örökre egyedül maradunk és mindig kirekesztett lúzerek leszünk. A valóságban azért ez nem egészen így van, ugyanis egyrészt a kutyát sem érdekli, ágyba bújtál-e már valakivel, másrészt nincs rádírva, hogy szűz vagy-e avagy sem.

2. Minden probléma megoldható egy átalakítással

Gondolj csak a Spinédzserekre, a Neveletlen hercegnőre vagy A csaj nem jár egyedülre, mindegyik filmnek középpontjában a főszereplő mesés átalakulása áll, aki ezt követően nemcsak szuper dögössé és népszerűvé válik, de a vágyai is varázsütésre teljesülnek. Az életben azért ez nem így működik, és bár egy átalakulástól jobban érezheted magad, nem változol meg véglegesen és nem is esnek az öledbe az általad vágyott lehetőségek.

3. Jobb jegyet kapsz, ha kedves vagy a tanárokkal

Ha folyton mézesmázosan viselkedsz a pedagógusokkal, nemcsak ők, hanem diáktársaid is a hátuk közepére fognak kívánni – előbbiek azt fogják gondolni, hogy csak nyalizol nekik, utóbbiak pedig strébernek titulálnak majd, és hamar a társadalmi Szibériában találod magad...

4. A szalagtűző a minden

Természtesen fontos pillanata a szalagtűző a kemény középiskolai éveknek, de nem változik meg tőle semmi és nem is körülötte forog az élet. Amikor eljön az ideje, egyszerűen ott vagy, jól érzed magad és remélhetőleg kedves emlék marad, de ennyi. Utána ugyanúgy folytatódik az élet, mint azelőtt.

5. Bármikor dalra fakadhat valaki

Az élet nem olyan, mint a High School Musical vagy mint a Rocktábor, így ne is számíts arra, hogy egy váratlan pillanatban, ha valaki meglát egy szívének kedves személyt, rögtön dalba foglalja iránta érzett szerelmét.

6. A pomponlányok a suli „méhkirálynői”

Itthon ugyan még nem igazán van hagyománya a drukkolás művészetének, ám Amerikában sincs minden iskolában pomponlány csapat, és ahol van, ott sem csinálnak belőle olyan nagy ügyet, mint a Hajrá, csajok!-filmekben.

7. A legjobb barátod belédszeret

Persze, olykor megesik, hogy két barát idővel belátja, többet érez egymás iránt, de sokkal valószínűbb, hogy valaki más lesz életed szerelme. Ki tudja, lehet, hogy középiskolás korodban még nem is ismered a nagy Ő-t, de ettől függetlenül jó dolog, ha van egy olyan barátod, akire mindig számíthatsz.

8. Egymást érik a házibulik

Az amerikai filmekben különösen nagy jelentősséget tulajdonítanak a házibuliknak, pedig a valóságban egyáltalán nem olyan gyakoriak, és nem is jelenik meg rajtuk a suli legjava, sokkal inkább az azt szervező legközelebbi baráti köre kap meghívást rá, és az sem feltétlenül a féktelen piálásról és az ellenkező nemmel való kikezdésről szól.

9. A gonosz csajok mások társadalmi leigázását tervezik

Rengeteg ikonikus tinifilm története épül arra, hogy a népszerű, de gonosz csajok megalázzák a többiek előtt a kevésbé menő, kissé esetlen társaikat, hogy önmagukat fényezzék, vagy épp elégtételt vegyenek egy általuk elszenvedett kicsinyes sérelemért. Igaz ugyan, hogy a valóságban sem mindig jönnek ki egymással a lányok, de ez nem jelenti azt, hogy minden apróság miatt vérengző, bosszúszomjas fenevadakká változnának.

10. A lázadó szépfiú mélyen legbelül egy aranyszívű angyal

Ne higgy a vetítésnek, nem minden veszélyes rosszfiú olyan, mint Heath Ledger a 10 dolog, amit utálok benned című filmben. Aki lázadó, folyton balhés srácnak tűnik, az megnyerő külseje ellenére is az marad, és nem fog két szép szempár kedvéért szőke herceggé változni, hogy a megmentésedre siessen.

11. A lányok macska-egér barátságban élnek egymással

Tény, hogy olykor a legközelebbi barátnők között is akadnak nézeteltérések, de a statisztika azt mutatja, hogy sokkal valószínűbb, hogy középiskolai éveik alatt végig kitartanak egymás mellett és megbeszélik a problémáikat, mint hogy őrült ármánykodásba kezdjenek csak azért, hogy kibabráljanak a másikkal.

A fentiek fényében, ha legközelebb tinifilmet nézel, jusson eszedbe, hogy mindez a szórakoztatásod kedvéért van, és a valóságban sokkal egyszerűbb a középiskolai élet.

via Bustle

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek