Starity

Troian Bellisario mentális betegségéről vallott

2017. május 09. 15:03   |   Szerző: lucymharding

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő hét évadon keresztül alakította Spencer Hastingset, az egyik hazugot a Freeform nagysikerű sorozatában, a Pretty Little Liarsben.

hirdetés

Az évek azonban nem múltak el nyomtalanul, a színésznőnek pedig mentális problémákkal is meg kellett küzdenie, melyekről a W Magazinnak adott interjújában beszélt nemrégiben.

Sosem kellett aggódnom a munkanélküliség miatt. Hihetetlenül szerencsés voltam, hiszen amikor diplomáztam, rögtön szerepet is kaptam egy darabban, ahol találkoztam a férjemmel. Ezután jött a Pretty Little Liars, és most itt vagyunk

– mondta Troian.

Fotó: W Magazine / Alexander Saladrigas

De bárki, aki találkozik a színésznővel – még ha még csak egy pillanatra is – nyilvánvaló számára, hogy ő nem az a személy, aki a sorozat végetérte után a babérjain fog ülni. Tele van élettel és óriási szenvedélyt érez a munkája iránt – ami talán nem is olyan meglepő, hiszen szüleinek hála már egészen pici kora óta ismerős számára ez a világ.

Emlékszem, nagyon kicsi korom óta jelen vagyok a forgatásokon. Nem arról van szó, hogy csak simán színész vagy híresség akartam lenni, hisz láttam ahogy anyám és apám minden nap dolgozni jár. Láttam, ahogy késő éjjel érnek haza hulla fáradtan. Tudtam, hogy kemény munkával jár majd ez a szakma.

Fotó: W Magazine / Alexander Saladrigas

És tényleg keményen is dolgozik. Troian a közelmúltban fejezte be a Clara című sci-fi film forgatását, melyben nem mellesleg férjével együtt szerepel majd. 

Valójában ez az egyik legnagyszerűbb dolog, amikor a legjobb barátoddal dolgozhatsz együtt. Tudom, hogy sokan nem értenek egyet ezzel és el akarják különíteni a munkát és a magánéletet, de mi hét éven keresztül külön életet éltünk. Én Los Angelesben voltam, ő Torontóban, ennek hála pedig havonta kétszer 24 órára találkoztunk. Mindketten független emberek vagyunk, nincs szükségünk arra, hogy együtt dolgozzunk, ez csupán szórakozás számunkra.

Fotó: W Magazine / Alexander Saladrigas

Idén júliusban kerül bemutatásra a Feed című dráma, amelyet Troian 23 éves korában írt. A történet középpontjában egykori étkezési zavara áll. 

Amikor középiskolás voltam, szembesültem vele, hogy nagyon sokat fogytam, az emberek körülöttem pedig aggódtak értem, és azt mondták, ha nem hízom pár kilót, akkor nem mehetek főiskolára. Úgy éreztem, hogy az nem lehet, hogy legjobb tanulóként nem mehetek főiskolára. Teljes kudarcként fogtam fel a helyzetet, így azt mondtam: Nem gond, enni fogok!. De nem ez volt a probléma. A gond az volt, hogy egy mentális betegséggel küzdöttem, amelyet nem oldott meg néhány felszedett kiló.

Fotó: W Magazine / Alexander Saladrigas

A következő évben, amikor a keleti parton járt iskolába, hazaküldték, majd kórházba szállították betegsége miatt, mely időszakról így mesélt:

Azt hittem, vége az életemnek, de aztán rájöttem, hogy ez lehet akár egy új kezdet is. A kórházi kilábalás után a legfrusztrálóbb az volt számomra, hogy a szeretteim továbbra sem értették meg a betegségemet, és az azzal kapcsolatos tapasztalataimat. Ezért hosszas gondolkodás után rájöttem, hogy ha egyébként is élvezem a történetek mesélését, akkor én miért ne írhatnék egyet? Szerettem volna kipróbálni, milyen az, ha anyukám, apukám, vagy a legjobb barátom a helyembe tudják képzelni magukat, hogy megtapasztalhassák, min mentem keresztül, mit is érzek, így talán meg is értik azt.

A Pretty Little Liars forgatásai miatt a film azonban csak nemrég valósult meg, melyben Troian főszerepet vállalt. 

Már amikor megírtam a történetet tudtam, hogy én akarom játszani a főszereplőt, annak ellenére, hogy sokan azt mondták, emiatt akár veszélyes helyzetbe is kerülhetek. De a jó dolog, hogy ahogyan telt az idő, úgy éreztem, egyre kevésbé van rám hatással a betegségem. Az a legnehezebb benne, hogy valamennyire mindig benned marad, és ha hagyod, hogy eluralkodjon rajtad, az nagyon durva tud lenni. De úgy gondolom, szerencsére én már tudom kezelni.

Fotó: W Magazine / Alexander Saladrigas

A színésznő érthető módon egyszerre érez izgalmat és rettegést:

Ez a film jelenti nekem a világot, de egyben az első filmem is. Nem tökéletes. Nagyon ideges vagyok, kicsit tartok attól, hogy a rajongóimmal –akik mindig is támogattak –, egy elég sötét oldalamat készülök megosztani. Nem akarom, hogy csalódjanak, pláne azért nem, mert ez egy fontos kérdés. Rettegek. Úgy érzem, most egy darabig kicsit semmilyen lesz az életem, ami egyszerre izgalmas és félelmetes, ezek pedig elég hasonló érzések. Életemben először van az, hogy eldönthetem, ki akarok lenni, ami egy nagyon izgalmas út lesz számomra.

Fotó: W Magazine / Alexander Saladrigas

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek