Starity

Íme az Eurovíziós Dalfesztivál 2017-es továbbjutói

2017. május 12. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén sem maradunk dicsőség nélkül: Magyarország képviseletében Pápai Joci bejutott a 2017-es Eurovízió döntőjébe.

hirdetés

Pápai Joci hetedikként lépett színpadra, hogy előadja Origo címet viselő szerzeményét, és mindenfél elfogultság nélkül állíthatjuk: remek munkát végzett. Ezt a szakmai zsűri is így találta, hiszen az énekes továbbjutott, így szombaton ismét lehetőségünk nyílik szurkolni neki.

A tovább jutók listáján szerepel még a hihetetlenül tehetséges horvát énekes, Jacques Houdek, aki egy színpadon, egy dalban, két különböző hangon, két különböző nyelven és két különböző hangulatban énekel. Ott van még a döntőben Ciprus, Norvégia, Svédország, Görögország, Moldova és Fehéroroszország indulója is.

A hollad lányok és a lengyel énekesnő dalai inkább a mondanivalóra fektettek nagyobb hangsúlyt. Már az adások előtt féltek az osztrák és a bulgár előadótól, hiszen úgy gondolták, elég erősek a továbbjutáshoz. Az aggodalom nem volt hiába való, hiszen mind a ketten ott vannak a döntőben. Mind a belga, mind a portugál indulók különlegesek voltak, így a különcség miatt esélyt kaptak bekerülni a legjobbak közé. A román jódli és rap kettőse szintén megnyerte a nézőket.

Habár a macedón kismama nem jutott tovább, már így is boldogan mehetett haza, hiszen több mint 180 millióan látták, ahogy igent mondott a szerelmének. Dala egyébként a Dance Alone volt, amibe Freddie viccesen bele is kötött, hogy Jelenleg nem állja meg a helyét, hiszen a gyermeke ott van vele.

Itt megtaláljátok a teljes listát és meg is hallgathatjátok őket. Nektek ki a kedvencetek?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek